Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،این روز‌ها دامنه‌ها و حریم تپه‌های تاریخی دوربادوران بیشتر از هر زمان دیگری توسط افراد سودجو، زمین خوار و شرکت‌های تعاونی مسکن تهدید می‌شود.

هر روز بخش‌های از این تپه آن هم جلوی چشم مسئولان با شیب بالایی که دارد زیر تیغ گاو آهن شخم و یا به باغ تبدیل می‌شود.

تبدیل این زمین‌ها به باغ و محل زراعت در حالی است که این منطقه سالیان سال بدون اینکه زراعت و باغی در آن وجود داشته باشد محل ورزش صبحگاهی و پیاده روی مردم مراغه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تعاونی‌های شهرستان چند وقتی است بخشی از زمین‌های ضلع شرقی را خریداری کرده است و قصد ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی ویلایی را در محدوده این تپه‌ها دارد.

با این اوصاف در کمتر از ۱۰ سال همه اراضی تپه دوربادوران مراغه از مناطق بکر، تفریحی و گردشگری این شهر به ویلا تبدیل خواهد شد.

ساخت و ساز در اطراف این تپه آسیب جدی به صد‌ها هکتار باغ با قدمت بیش از ۱۰۰ سال در حد فاصل محله هاشم آباد تا روستا‌های نُوا و علویان خواهد بود.

تخریب تپه‌های دوربادوران و باغ‌های اطراف آن درست به فاصله ۵۰۰ متری شهر مراغه آن هم جلوی چشم مسئولان انجام می‌شود.

تلاش برای تصرف زمین و ساخت و ساز در حریم تپه‌های ۲ برادران در حالی است که این منطقه با داشتن آثار تاریخی دوره میانی اسلام در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

با وجود نظارت برخی اداره‌ها سودجویان به فکر تصرف و تخریب این محوطه و تبدیل آن به باغ و زمین زراعی هستند.

با توجه به اهمیت و ارزش این منطقه طبیعی و تاریخی کاوش‌های باستان شناسی برای تعیین حریم این اثر تاریخی در حال انجام است.
شکری رئیس اداره آبخیزداری و منابع طبیعی مراغه گفت: این اداره در محدوده این تپه ۲۰ هکتار زمین دارد و به شدت از آن محافظت می‌کند.

شکری افزود: هرگونه تغییر کاربری و تبدیل این اراضی به زمین زراعی و باغ ممنوع است و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

محرم پور رئیس اداره راه و شهرسازی مراغه نیز گفت: این اداره در محدوه این تپه از ۱۶ هکتار زمین حفاظت می‌کند.

او افزود: با تخلفات تغییر کاربری در این محدوده به شدت برخورد و افراد متخلف به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

یک سال پیش طالبی اداره رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه اعلام کرد: محدوده این تپه جزو آثار ثبتی است و هرگونه ساخت و ساز و واگذاری زمین در این محدوده غیر قانونی است.

طالبی افزود: میراث فرهنگی به عنوان متولی حفاظت و نگهداری آثار تاریخی و باستانی از کسانی که بخواهند در حریم این اثر ساخت و ساز انجام دهند شکایت خواهد کرد.

وی گفت: شهروندان از خرید و فروش زمین‌های محدوده این اثر باستانی خودداری کنند.

تپه دوربادوران (۲ برادران) مربوط به سدهٔ ۷ تا ۱۲ هجری قمری است و در ضلع غربی کمربندی مراغه واقع و در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۵۳۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری ساخت و ساز تپه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی در گفتگو با خبرنگاران از انهدام باند حفاران غیرمجاز در دره شهدای ارومیه و در حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد خبر داد و گفت:  پس از دریافت گزارشی مبنی بر انجام حفاری در دره شهدا ارومیه موضوع به صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.

بهروز محبی افزود: در نهایت طی هماهنگی با اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران به دلیل امنیتی بودن منطقه و نیز هماهنگی با نیروی انتظامی منطقه در یک عملیات منسجم حفاران حین متواری شدن از محل حفاری دستگیر شدند.

وی گفت: در بررسی‌های به‌عمل آمده حفاران دارای سوابق قبلی تخریب آثار بودند و این گروه حفاری با تجهیزات بسیار پیشرفته اقدام به کاوش و جستجوی آثار تاریخی و فرهنگی می‌کردند که در بررسی خودروی حفاران تعداد ۱۵ عدد مواد منفجره دست‌ساز بسیار پرقدرت کشف شد.

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: در دره تاریخی نژ نیز انفجار‌های بسیار بزرگی برای کشف آثار تاریخی توسط متهمان صورت گرفته که موجب تخریب گسترده شده است، همچنین تعداد زیادی آلات و ادوات حفاری غیرمجاز اعم از موتور برق، بیل وکلنک، بتن‎کن و دریل کشف و ضبط شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان