Web Analytics Made Easy - Statcounter

"عبدالله معتمدی" سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به موضوع کمبود استاد در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: ما در دانشگاه علامه طباطبایی کمبود استاد نداریم. در واقع دانشگاه علامه طباطبایی در شرایطی قرار ندارد که به علت کمبود استاد واحدهای آموزشی را دیر ارائه کند. در همه دانشگاه‌ها یک شاخصی به نام نسبت استاد به دانشجو وجود دارد که این شاخص در بهترین شرایط یک به ۲۵ تا ۳۰ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که من مطلعم دانشگاه علامه طباطبایی هم در همین نسبت قرار دارد.

وی ادامه داد: البته این بدان معنی نیست که ما برای همه درس‌هایمان استاد داریم؛ در همه جای دنیا و همچنین در ایران سایر دانشگاه‌های دیگر بالاخره بخشی از دروس را توسط اساتید دانشگاه‌های دیگر به شکل استاد مدعو ارائه می‌دهند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در عین حال ما در دانشگاه کمبود استاد نداریم و ممکن است در یک رشته خاص چنین باشد، که این مساله هم در برنامه‌های جذب اساتید مورد توجه قرار خواهد گرفت و امیدوارم که این نقیصه را برطرف کنیم.

معتمدی با اشاره به‌ عدم تمایل جوانان به انتخاب رشته در حوزه علوم انسانی گفت: شاید بتوان گفت که جامعه بر اساس تشخیص درستی که از شرایط دارد این قضاوت را می‌کند. به عبارت دیگر فرض کنید اگر یک خانواده‌ای فرزند تیزهوش داشته باشد که از نظر هوشمندی سطح بالایی دارد بیشتر او را به سمت رشته‌هایی سوق می‌دهد که فکر می‌کند درآمد بالاتری داشته باشد. مانند پزشکی یا مهندسی. البته اکنون این اتفاق در زمینه رشته مهندسی کمتر می‌افتد، پیشتر انتخاب رشته‌های مهندسی بیشتر بود.

وی با بیان اینکه جوانان مستعد دیگر رشته مهندسی را انتخاب نمی‌کنند، گفت: رشته مهندسی یک زمانی خیلی روی بورس و مورد توجه بود اما اکنون به دلیل اینکه برخی مهندسان ما بیکار هستند جوانان مستعد ما دیگر رشته‌های مهندسی را انتخاب نمی‌کنند. چندی پیش یک جلسه در مشهد با افرادی که رتبه زیر هزار کسب کرده بودند داشتیم که تعداد زیادی از آن‌ها رشته دبیری و دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کرده بودند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از دلایل این است که دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از همان ابتدای تحصیل استخدام می‌شوند، حقوق دارند و آینده شغلی خودشان را می‌دانند. بنابراین یکی از کارهایی که ما باید در دانشگاه انجام دهیم این است که رشته‌های تحصیلی را به گونه‌ای طراحی کنیم که بعدها دانشجویان بتوانند در جامعه نقش آفرینی داشته باشند.

وی تاکید کرد: رشته‌ها باید مهارتی شوند، یعنی دانشجویان ما بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه باید بتوانند متناسب با دانش و آگاهی خودشان کار کنند نه اینکه بروند کار دیگری انجام دهند. باید طبق تحصیلی که دانشجویان دارند بتوانند در جامعه نقش آفرینی کنند.

معتمدی درباره تغییر برنامه‌های درسی دوره کارشناسی گفت: من در جریان هستم که برنامه‌های درسی دوره کارشناسی در حال تغییر است. همچنین رویکرد ما نسبت به کارشناسی ارشد باید قطعا اینگونه باشد و دانشجویان کارشناسی ارشد ما به لحاظ تخصصی بتوانند خدمات مرتبط با رشته خود را ارائه دهند.

وی تاکید کرد: بنابراین تعریفی که ما از دوره‌های تحصیلی داریم این است که دوره تحصیلی کارشناسی در عین حال که دانشجو را با مبانی نظری رشته آشنا می‌کند باید امکان مهارتی شدن را هم فراهم کند. به نظر می‌رسد که اگر این اتفاق بیافتد نگاه جامعه هم تغییر پیدا می‌کند.

معتمدی گفت: مساله دیگر این است که ما باید یک مقدار باز بودن رشته‌های علوم انسانی را که در همه جای ایران به شکل بی‌رویه اتفاق افتاده است کنترل کنیم. نباید اینگونه باشد که چون رشته علوم انسانی نیازی به آزمایشگاه ندارد، هر جایی یک کلاس و یک تابلو وجود دارد، پس امکان راه اندازی رشته علوم انسانی هست.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رشته‌های علوم انسانی به دلیل ماهیت متفاوتی که دارند از ارزش علمی بالایی برخوردار هستند و اینجا نیاز به نظارت وزارت علوم را در کیفیت بخشی می‌طلبد.

4747

کد خبر 1573945

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشگاه کنکور سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی کمبود استاد علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۰۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته ‌محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته ‌محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام کنند.

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به نشانی www.azmoon.org  مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مسدود بودن بلوار استاد مهندسی آباده
  • امشب، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • امروز ، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد
  • امروز، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد