Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «عبدالعزیز کامل‌اف» وزیر امور خارجه ازبکستان در شهر «بروسکل» گفت: کمک به حل و فصل صلح آمیز مناقشات افغانستان و برقراری روابط با همسایه جنوبی از جمله مهم ترین وظایف سیاست خارجی ازبکستان بوده و خواهد بود.

کامل‌اف افزود: ما با مردم افغانستان طی قرون متمادی در فضای واحد فرهنگی – تمدنی کنار هم زندگی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازبکستان و افغانستان را ریشه‌های دوستی دیرین، اشتراکات تاریخی، مذهبی، آداب و سنن به هم پیوند می‌دهند.

وزیر امور خارجه ازبکستان اظهار داشت: ما با این کشور برادر یک سیاست دوستانه مبنی بر اصول احترام متقابل، حقوق برابری، عدم دخالت در امور داخلی و در نظر گرفتن منافع یکدیگر پیاده می‌کنیم.  

وی خاطرنشان کرد: جنگ افغانستان که ده‌ها سال به طول انجامید بر روابط ما با افغانستان تاثیر منفی داشت و برای امنیت منطقه‌ای و بین المللی تهدیدات جدی ایجاد کرد. تداوم این اوضاع مانع توسعه پایدار در منطقه از جمله آسیای مرکزی شد و به چشم انداز سرمایه گذاری و اقتصادی آن لطمه زد.

کامل‌اف ادامه داد: ازبکستان با «طالبان» در سال‌های 1990 میلادی روابط کاری برقرار کرد و همچنین در آغاز پروسه صلح آمیز در «دوحه» سهم بسزایی داشت. همه این موارد برای ازبکستان در حل و فصل اوضاع افغانستان یک نقش ویژه‌ای بوجود آورد.

وزیر امور خارجه ازبکستان تاکید کرد: نتایج همایش بین المللی سطح بالا در مورد به هم پیوستگی بین آسیای مرکزی و جنوبی در روز 16 ژوئیه سال 2021 میلادی در شهر «تاشکند» نشان داد که ما تا چه اندازه علاقمند هستیم که افغانستان مانع این اتصال نشود، بلکه یک پل بین دو منطقه باشد.

وی عنوان کرد: هم اکنون دولت موقت «طالبان» که به قدرت رسیده، تلاش می‌کند، جامعه بین الملل آن را به رسمیت بشناسد. این برای جامعه جهانی امکان واقعی برای برقراری گفت و گوهای موثر با دولت جدید افغانستان و ارائه کمک به مردم افغان برای بازگشت به زندگی ایمن فراهم می‌کند. ما باید از تبدیل این کشور به «یک دولت مطرود» طبق سناریوی تاسف آور معروف سال‌های 1990 میلادی جلوگیری کنیم.

وزیر امور خارجه ازبکستان اظهار داشت: به هیچ عنوان نباید در زمان سخت کنونی افغانستان در انزوا قرار گیرد و مردم افغانستان در برابر چالش‌های سخت تنها بماند. اوضاع انسانی در این کشور به یک مرحله فلاکت بار نزدیک است، اما ما می‌توانیم به مردم افغانستان کمک موثر و فوری ارائه دهیم.

کامل‌اف افزود: استفاده از تمام امکانات جامعه جهانی برای آزاد کردن دارایی‌های بین المللی افغانستان، لغو تحریم‌ها و همچنین ارائه کمک‌های عملی در بازسازی سیستم بانکی کشور از جمله گام‌های اولیه است.

وزیر امور خارجه ازبکستان یادآوری کرد: همچنین باید کریدور بشردوستانه به کشور  ایجاد شود تا مردم افغانستان گرسنه نمانند و بتوانند زمستان سخت را پشت سر بگذارد. این اقدامات از بحران بزرگ انسانی و رشد جمعیت پناهجویان افغانستانی جلوگیری می‌کند. ازبکستان نخستین کشوری بود که به مردم افغان کمک بشردوستانه شامل مواد غذایی، دارویی و پوشاک ارسال کرد.   

وی همچنین گفت: ما همچنین با طرف افغان در مورد همکاری‌های متقابل گفت و گو کردیم. روز 16 اکتبر سال جاری میلادی در شهر «ترمذ» نخستین دیدار کاری در سطح معاونین نخست وزیران دو کشور برگزار و در آن همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بررسی شد.  

وزیر امور خارجه ازبکستان اظهار داشت: ما به پایبندی به موضع اینکه تنظیم استراتژی پسادرگیری کلید اصلی حل و فصل اوضاع افغانستان است، ادامه می‌دهیم. جذب افغانستان به پروسه‌های اقتصادی منطقه‌ای باید برای جامعه جهانی در اولویت قرار بگیرد.      

کامل‌اف عنوان کرد: ما خواستار اجرای طرح‌های اجتماعی و اقتصادی در کشور از جمله در زمینه‌های انرژی و حمل و نقلی هستیم.

وی ادامه داد: در این میان، اطمینان داریم که دولت جدید افغانستان برای انجام وعده‌های خود و تعهدات بین‌المللی مانند ایجاد دولت فراگیر، رعایت حقوق و آزادی بشر از جمله حقوق زنان و اقلیت‌های ملی، مبارزه با تروریسم بین‌المللی و قاچاق مواد مخدر، جلوگیری از استقرار در قلمرو کشور گروه‌های مختلف تروریستی، قطع هرگونه روابط با آنها، حمایت از روابط حسن همجواری با کشورهای منطقه تمام اقدامات ممکن را  انجام خواهد داد.  

کامل‌اف یادآوری کرد: دیگر هیچ وقت از قلمرو افغانستان نباید کوچک ترین تهدیدی نسبت به کشورهای دیگر ایجاد شود.  

وی بیان کرد: فکر می‌کنیم دولت موقت افغانستان توان انجام این گام‌های مهم را دارد که این کشور در آینده نزدیک می‌تواند یک عضو برابر روابط بین دولتی و بین المللی، بخشی از جهان متمدن باشد.

وزیر امور خارجه ازبکستان در پایان اظهار داشت: راه دیگری وجود ندارد، فقط باید مردم افغانستان را به پیشرفت و شکوفایی و افغانستان را به صلح رساند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر امور خارجه ازبکستان طالبان وزیر امور خارجه ازبکستان مردم افغانستان بین المللی حل و فصل کامل اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست شورای هماهنگی رؤسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رئیس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه‌های آتی را ارائه کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش‌های دکتر جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تأکیدات مستمر رئیس جمهور می‌باشد، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رئیس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تأمین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه‌های مرتبط خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ایرانیان معدودی که احیاناً تحت تأثیر فضا سازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رئیس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه‌های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

علی‌رضا بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و عبدالله سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

کد خبر 6094772

دیگر خبرها

  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان
  • تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران