Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «مرد‌ها آهسته می‌میرند» گفت: ریشه کمبود سرانه مطالعه را علاوه بر بالا بودن قیمت کتاب در نبود شناخت مردم از کتاب‌های ارزشمند و خوب باید دانست، وقتی افراد کتاب خوب را نمی‌شناسند طبعا برای خواندن ترغیب نمی‌شوند در نتیجه سرانه مطالعه نیز کاهش پیدا می‌کند. آرش آسترکی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون اهمیت افزایش نذر کتاب و گسترش این فرهنگ در جامعه گفت: نذر کتاب یکی از ارزشمندترین کارهایی است که در طول این چند سال رخداده است، نذر کتاب می تواند گسترش بیشتری داده شود تا زمینه را برای تربیت نسل کتاب خوان فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه مکان‌هایی که به رشد و توسعه فرزندان این آب و خاک کمک می‌کنند هزینه لازم برای تامین کتاب و ایجاد کتابخانه‌های کوچک را ندارند و با کمک نذر کتاب می‌توانند ‌کتاب‌های فراوانی را به این مجموعه‌ها ارائه داده و دستاوردهای ارزشمند آن در در آینده برداشت کنند. بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

این نویسنده علل کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: ریشه کمبود سرانه مطالعه را علاوه بر بالا بودن قیمت کتاب در نبود شناخت مردم از کتاب‌های ارزشمند و خوب باید دانست، وقتی افراد کتاب خوب را نمی‌شناسند طبعا برای خواندن ترغیب نمی‌شوند در نتیجه سرانه مطالعه نیز کاهش پیدا می‌کند، من معتقدم بی اطلاعی مردم از کتاب خوب سبب شده تا مردم نسبت به کتاب و کتابخوانی علاقه‌ای نشان ندهند.

 وی لزوم توجه به معضلات و مشکلات نویسندگان برای چاپ کتاب‌هایشان را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: نویسندگان ما کتاب را نمی‌نویسند تا به وسیله آن درآمد داشته باشند بلکه کتاب می‌نویسند تا عطش دورنی نوشتن را برطرف کنند و در عین حال معضل و یا مقوله‌ای را مطرح کنند، زیرا هزینه‌های تولید کتاب کفاف زندگی را نمی‌دهد.

آسترکی به بیان رویکرد‌های انتشاراتی‌ها در مقابل نویسندگان پرداخت و تاکید کرد: انتشاراتی‌ها نویسندگان را در منگنه قرار می‌دهند خصوصا انتشاراتی‌های خصوصی که عموما برای چاپ کتاب از نویسندگان در خواست پول دارند و این میزان پول برای نویسندگان که یک کارمند جزئی هستند، هزینه‌ای گزاف بشمار می‌رود در عین حال نویسندگان با معضل دیگری نیز روبرو هستند و آن عدم تمایل جامعه به مطالعه است، لذا کتاب‌های کمتری خریداری می‌شود و از همه بدتر بازگشت سرمایه در تولید کتاب وجود ندارد.

وی برخورد برخی انتشاراتی‌ها با نویسندندگان را موازنه نادرست در حوزه فرهنگ دانست و اظهار کرد: به طور مثال من اگر برای چاپ یکی از کتاب‌هایم به یک انتشاراتی خصوصی بروم، از من بابت چاپ یک کتاب حدود دو میلیون و دویست هزار تومان درخواست می‌کنند، در این میان میزان هزینه برای تیراژی حدود ۱۵۰ جلد کتاب یعنی برای هرجلد حدود ۱۰۰ هزارتومان هزینه است که بعد از انتشار، ناشر هر کتاب را حدود ۲۰ هزار تومان به مخاطب می‌فروشد، این تولید بازگشت سرمایه را نیز با خود به همراه ندارد، لذا به جرات می‌توان گفت این موازنه‌ای نادرست در عرصه فرهنگ است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

آسترکی ابراز کرد: گرانی تولید و عدم بازگشت سرمایه باعث می‌شود تا نویسندگان قلم خود را بشکنند و از ادامه فعالیت در عرصه فرهنگ منصرف شوند، بار‌ها قلمم را شکستم تا دیگر به کار نگارش کتاب نپردازم، اما عشق به این کار سبب شد تا به تولید محتوا اقدام کنم.

وی گریزی نیز بر تولید کتاب‌های بی‌محتوا و کم ارزش در سطح جامعه زد و تاکید کرد: کتاب‌های ارزشمندی هستند که از دید مخاطبان پنهان می‌مانند و یا محتوا‌های بسیار ارزشمندی که به چاپ نمی‌رسند و در مقابل کتاب‌هایی که ارزش خواندن ندارند و بی محتوا هستند وارد بازار می شوند، نتیجه این واقعه چیزی جز دل‌زدگی مخاطب از کتاب را به همراه ندارد. این وقایع نگرانی‌های جامعه فرهیخته را به دنبال دارد زیرا عواقب آن بسیار است و مهمترین آنها تغییر زائقه مخاطبان خواهد بود. تبعیض در انتشار کتاب باعث می شود که کتاب بی‌محتوا در بازار افزایش یابد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات معرفی کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات معرفی کتاب کتاب های ارزشمند سرانه مطالعه انتشاراتی ها مردم از کتاب نذر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند

سردار علی ولی‌پور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درپی دستگیری عامل ضرب و شتم یک شهروند با زنجیر در تهران با نگارش یادداشتی تاکید کرد که در تهران، هیچ مجرمانه‌ای برای قانون‌شکنان به پایان نمی‌رسد. در  ابتدای این یادداشت آمده است: « بدون شک فرد اراذل و اوباشی که وقیحانه در برابر چشمان تعداد زیادی از شهروندان اقدام به ضرب و شتم بیرحمانه یکی از مسافران اتوبوس بی آرتی کرده بود هرگز گمان نمی‌کرد که شهروندی مسئول و متعهد در آن شرایط پر از استرس، شجاعانه در حال تصویربرداری از اقدامات مجرمانه اوست و دیری نخواهد گذشت که سردی دستبند همکارانم بر دستهای آلوده‌اش خواهد نشست.»

در ادامه این یادداشت آمده است:‌« این اتفاق شیرین توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رقم خورد تا بار دیگر به مجرمان و قانون‌شکنان ثابت شود پایتخت جای عرض اندام و اوباش‌گری خلافکاران نیست. اراذلی که گمان می‌کنند می‌توانند آرامش و امنیت شهروندان را با رفتارهای هنجارشکنانه و زیاده‌خواهی‌های خود برهم بزنند، کافی است نگاهی به اخبار حوادث خبرگزاری‌ها وروزنامه‌ها بیاندازند تا با زنجیره‌ای از اخبار کشفیات و دستگیری‌های پلیس آگاهی روبه‌رو شوند.»

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ همچنین نوشت:‌ « شاید شروع یک پرونده با قانون‌شکنی یک مجرم آغاز شود اما این کارآگاهان پلیس آگاهی هستند که پایان بندی آن را با دستگیری متهم مربوطه رقم می‌زنند. افسران شایسته این پلیس در تلاشی بی‌وقفه و شبانه‌روز برای مقابله با جرائم و آسیب‌ها کوچک‌ترین سرنخ‌ها و مستندات را با هدف شناسایی مجرمین و احقاق حق مالباختگان و قربانیان دنبال می‌کنند. اینجانب به عنوان سکاندار پلیس آگاهی پایتخت به استناد عملکرد درخشان همکارانم در پرونده اتوبوس بی‌آرتی و همچنین دستگیری زورگیران اتوبان صدر و بسیاری موارد دیگر این اطمینان خاطر را به شهروندان می دهم که پلیس در مسیر برقراری امنیت و آرامش ساکنان پایتخت از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد و مجرمان بدانند، تعدی به حقوق هر یک از ساکنان پایتخت از سوی کارآگاهان متعهد و غیرتمند پلیس آگاهی بی پاسخ نخواهد ماند.»

ولی‌پور گودرزی در پایان این یادداشت نیز درخواستی را از مردم مطرح کرد و نوشت:‌ « در پایان از شهروندان گرامی دعوت می‌کنم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانون‌شکنی‌ها یاری‌گر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.»

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • ناپولی ۲-۲ آاس رم؛ ده روسی ۲ امتیاز ارزشمند را در ناپل جا گذاشت
  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد