Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@08:19:42 GMT

دانستنی های جالب درباره گوسفندان

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۲۳۷۸

دانستنی های جالب درباره گوسفندان

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، گوسفند دارای ویژگی های بسیار جالبی است. به عنوان مثال ، پشم آنها برای همیشه رشد می کند و مردمک های آنها مستطیلی شکل است.

گوسفند ها برای رشد مناسب و پروار شدن برای عرضه به بازار به خوراک دام با کیفیت، ترکیبی از علوفه و خوراک مخصوص تولیدی کارخانه ها هستند.

۱- رشد همیشگی پشم گوسفند

در سال ۲۰۰۴ ، شرک گوسفند مرینوس به مدت شش سال در غاری پنهان شد تا مجبور نباشد قیچی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زمانی که او در گوشه ای قرار گرفت و موهایش به مدت طولانی در تلویزیون ملی نیوزلند کوتاه شد ، پشم کافی برای ساخت ۲۰ کت و شلوار مردانه وجود داشت..

۲- آنها نزدیک به ۳۶۰ درجه بینایی دارند.

گوسفند دارای مردمک های مستطیلی هستند که دید محیطی شگفت انگیزی به آنها می دهد. تخمین زده می شود که میدان دید آنها بین ۲۷۰ تا ۳۲۰ درجه باشد. میانگین انسان ها حدود ۱۵۵ درجه و درک عمق است. وقتی شما یک حیوان شکار هستید اینها دارایی های خوبی هستند. مانند دید فراگیر برای چشم است.

۳- لب فوقانی گوسفند دارای شیار برجسته ای است که قسمت چپ و راست را تقسیم می کند و فیلتروم نامیده می شود.

گوسفندها چرندگان بسیار گزینشی هستند و برگ ها و تیغه ها را بر ساقه ترجیح می دهند و فیلتروم آنها به آنها کمک می کند تا به زمین نزدیک شوند، این یک برتری نسبت به سایر نشخوارکنندگان است که نمی توانند به سطح پایین بروند.

۴-گوسفندها اگر پشت بیفتند نمی توانند به حالت اولیه برگردند.

گوسفندهایی که به شدت باردار هستند، اضافه وزن دارند یا پشم گوسفند سنگینی دارند، اگر به نوعی به پشت خود بیافتند، بسیار سخت می توانند خود را اصلاح کنند. حتی یک اصطلاح برای وضعیت وجود دارد. به آنها گوسفند ریخته می گویند. بنابراین اگر یکی را در این موقعیت می بینید احتمالاً دچار استرس و اضطراب هستند ، بنابراین یک کشاورز را پیدا کنید و به او کمک کنید تا دوباره برگردد. گوسفندها در حالت های مختلف اسامی متفاوتی دارند به عنوان مثال به گوسفندی که زنده است گوسفند زنده و به گوسفندی که ذبح شده گوشت گوسفندی می گویند.

۵ – برخی روابط تاریخی عمیق بین گوسفند و روسای جمهور ایالات متحده وجود دارد.

جورج واشنگتن، توماس جفرسون و جیمز مدیسون همه گوسفند پرورش می دادند. مدیسون قسم خورد که کت از پشم گوسفند خود بپیچد. وودرو ویلسون در طول جنگ جهانی اول گله ای را در کاخ سفید نگه داشت تا علف ها را به عنوان اقدامی برای کاهش هزینه ها نگه دارد و از تلاش های جنگی حمایت کند.

۶- تولید شمع از چربی گوسفند

یک چیز دیگر که شاید ندانید این است که چربی گوسفند “Tallow” نامیده می شود. پخته و تصفیه می شود و برای ساختن شمع از آن استفاده می شود.یکی دیگر از موارد استفاده در ترکیبات تبدیلی صابون است.

۷ - ژن چند شاخی وپشم صاف

برخی از نژادهای گوسفند، مانند Hebridean و Navajo-Churro ، دارای ژن پلی سیرات هستند، به این معنی که آنها توانایی رشد ۲ ، ۴ و حتی ۶ شاخ را دارند!

گوسفند راکا از این نظر منحصر به فرد است که گوسفندان نر و ماده دارای شاخ های مارپیچی بلند هستند. گوسفند نجدی موهای بلند و ابریشمی دارد تا موهای فر مانند دیگر نژادهای گوسفند.

۸- گوسفند می تواند خود درمانی کند!

آنها از گیاهان و سایر موادی استفاده می کنند که در غیر این صورت هیچ ارزش غذایی برای آنها ندارد برای پیشگیری یا درمان بیماری ها و همین کار را به بچه های خود نیز آموزش می دهند.

۹-گوسفند از نظر عاطفی حیوانات پیچیده ای هستند

گوسفندها قادرند طیف وسیعی از احساسات را مانند انسان تجربه کنند. بسیاری از مطالعات بر توانایی گوسفند در احساس ترس، عصبانیت، کسالت، ناراحتی و شادی تاکید کرده اند. گوسفندان نه تنها می توانند احساسات اساسی را احساس کنند، بلکه احساسات آنها می تواند بسیار پیچیده باشد و شامل تعامل بین احساسات و شناخت باشد. برای مثال باور کنید یا نه، مطالعات علمی نشان داده است که گوسفندان می توانند بدبین و خوش بین باشند!

هنگامی که دچار استرس یا انزوا می شوند، علائم افسردگی مشابه آنهایی را نشان می دهند که انسان با انداختن سر به سمت پایین و اجتناب از اقدامات مثبت نشان می دهد. گوسفندان برای برقراری ارتباط با یکدیگر صداهای متفاوتی را انجام می دهند.

۱۰- گوسفند یکی از اولین اهداکنندگان موفق خون بود

در سال ۱۶۶۷ ژان باپتیست دنیس فرانسوی برای اولین بار خون را از حیوان به انسان انجام داد و خون را از گوسفند به پسر ۱۵ ساله و کارگری منتقل کرد که هر دو از این روند جان سالم به در بردند. ریچارد لور، پزشک انگلیسی اولین تزریق موفق خون حیوانات را در سال ۱۶۶۵ روی سگ انجام داد

۱۱- گوسفند برای ساخت واکسن ویروس اشمالنبرگ

ویروس اشمالنبرگ بیماری ایجاد می کند که منجر به تغییر شکل در فرزندان گوسفند و گاو می شود. در سال ۲۰۱۳ ، از گوسفند در ساخت واکسن ویروس اشمالنبرگ استفاده شد، بیماری که باعث تغییر شکل در فرزندان گوسفند و گاو می شود. این واکسن سال گذشته تایید شد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5354281

منبع: مهر

کلیدواژه: گوسفند دام زنده کسب و کار کسب و کار گروه صنعتی ایران خودرو کسب و کارهای اینترنتی طراحی داخلی ایمپلنت تبلیغات گروه خودروسازی سایپا قیمت خودرو تجهیزات الکترونیکی دکوراسیون منزل صنایع دستی تجارت الکترونیک بیمه تجهیزات پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • کشف ۱۳ گوسفند قاچاق در خودرو سواری
  • 130 سال قبل چه اتفاقی افتاد که «گوسفندها» دیوانه شدند؟!
  • واکسیناسیون ۲.۵ میلیون راس دام سبک علیه بیماری آبله
  • مشکل ساز شدن حوضچه برای گوسفندان در حوالی آرمگاه ویس نازار + فیلم
  • دستگیری متهمان به سرقت احشام در بردسکن
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در باره بیماری گیجی گوسفندان
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری سنوروزیس ،گیجی در گوسفندان
  • دانستنی های جالب در مورد ساخت فنرهای غولپیکر (فیلم)
  • شفافیتمون کجا بود؟