Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفت تکنولوژی و گسترش روزافزون استفاده از فضای مجازی برخی سودجویان را که با استفاده از ناآگاهی مردم و خرافات کسب درآمد می‌کردند به فکر انداخته که سری به فضای مجازی بزنند و مشتری‌های خود را از این طریق پیدا کنند. رمالی که تا همین چند سال پیش گوشه خانه‌ای مخروبه و در دالان‌های تاریک پیدایش می‌کردی امروز نام صفحه خود را گذاشته رمزگشایی از آیات و دعا‌هایی تضمینی در قبال دریافت مبلغی در اختیار مخاطب می‌گذارد که مثلا کسب و کار خود را رونق دهد، دل معشوقه‌ای را برباید یا حتی شگفت‌انگیزتر اینکه دزد اموال را پیدا کند و کت بسته تحویل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاربری پیام گذاشته که لطفا دعای جذب خواستگار فراموش نشود و دیگری وردی برای دفع همزاد درخواست کرده و خانمی هم نوشته که سرکتاب باز کرده و برای باطل کردن سحر مبلغی واریز کرده، اما رمال مورد نظر به قدری مشغله دارد و سرش شلوغ است که هنوز فرصت نکرده سحر را باطل کند.

شگرد رمال‌ها برای جلب اعتماد مخاطب

شگردی که رمال‌ها به کار می‌برند تا اعتماد دیگران را جذب کنند این است که با صفحه‌ای که به ظاهر برای یک فرد معمولی است پیام می‌گذارند و داستانی تخیلی از مشکلی که داشتند و با کمک یک رمال نتیجه گرفتند، تعریف می‌کنند و با این شیوه تبلیغاتی اعتماد مخاطب را جذب می‌کنند تا به رمال مورد نظر مراجعه و با خیال راحت مبلغی هم برای وعده‌های او پرداخت کند. صفحه این رمال‌ها پر از پیام‌های آدم‌های گرفتاری است که از بهبود شرایط خود ناامید شده و دست به دامن این افراد می‌شوند تا تغییری در حالشان ایجاد شود، اما غافل از اینکه تنها به رشد روزافزون سودجویان کمک کرده‌اند. چه بسا افراد بسیاری هم با اعتماد به رمال‌ها دچار ضرر مالی و یا معنوی شده‌اند که برخی از آن‌ها جبران ناپذیر است. سراغ یک وکیل رفتیم تا با نگاه قانون به این موضوع آشنا شویم.

خلا قانونی در مقابله با رمالی

فاطمه اسدپور؛ وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ به این سوال که آیا صرف انجام رمالی در قانون جرم محسوب می‌شود یا خیر گفت: قانونی که بتوان به آن استناد کرد و عمل رمالی و فالگیری را جرم محسوب کرد، وجود ندارد؛ یعنی در قوانین جزایی ما این افعال جرم شناخته نشده‌اند البته در سال‌های خیلی قبل طبق آیین نامه‌ای که مربوط به امور خلافی بود، انجام رمالی و فالگیری به شرطی که فرد بخواهد از این طریق کسب درآمد کند را جرم محسوب می‌کرد، اما این آیین نامه نسخ شد و درحال حاضر همچین قانونی وجود ندارد و نمی‌توان فردی را که رمالی می‌کند، مورد پیگرد قانونی قرار داد.

او ادامه داد: به طور کلی زمانی می‌توان یک رمال را تحت پیگرد قانونی قرار داد که شکایتی از او صورت گیرد و اگر شرایط کلاهبرداری حاکم باشد، می‌توان او را به جرم کلاهبرداری تحت پیگرد قانونی قرار داد. کلاهبرداری هم زمانی اثبات می‌شود که فرد رمال برخی ادعا‌ها را مطرح کند که خلاف واقعیت است و در قبال انجام این کار که توانایی انجام آن را ندارد از مراجع پول دریافت کند؛ یعنی حتی اگر فرد رمال مدعی انجام کاری شود و پول دریافت نکند مشمول جرم کلاهبرداری نخواهد شد. به این موضوع هم توجه داشته باشید که اگر رمال پول دریافت کند، اما ادعای انجام کاری را نداشته باشد و صرفا به مراجع بگوید که مثلا با خواندن این دعا امکان دارد شرایط تو بهتر شود و مراجع با میل خود مبلغ را پرداخت کند هم کلاهبرداری محسوب نمی‌شود.

اسدپور توضیح داد: علاوه بر موضوع کلاهبرداری جرمی تحت عنوان تحصیل مال نامشروع وجود دارد که هر زمانی که نتوان در مورد رمالی کلاهبرداری را محرز دانست، به این ماده استناد می‌کنیم. اگر هر دو این موارد قابل اثبات نباشد، اما رمال با کار‌هایی که انجام داده و حرف‌هایی که زده است، موجبات ضرر مادی و یا حتی معنوی مراجع کننده را فراهم کرده باشد، براساس قانون مسئولیت مدنی باید پاسخگو باشد و از نظر حقوقی جبران ضرر کند.

در جامعه‌ای مملو از معضلات اجتماعی خرافات جای آگاهی را می‌گیرد

در آسیب‌شناسی این موضوع باید زوایای مختلف را دید چراکه معضلات اجتماعی زنجیروار به هم متصل هستند و برای مثال معضلی مانند بیکاری و فقر دست به دست هم می‌دهند تا فرد منزوی و افسرده شود و در این بحران نا امیدی به دنبال کورسوی امیدی بگردد و همه این‌ها در کنار هم فرد را به سمتی می‌کشاند که برای اندک امیدی به رمال مراجعه کند یا کسی که برای پیدا کردن دزدی سراغ رمال رفته علاوه بر وجه ناآگاهی او باید به این جنبه هم توجه کنیم که او از به نتیجه رسیدن از سوی پلیس ناامید شده که رمال را مناسب دیده است. از طرفی نهاد‌های فرهنگی ما در آموزش به خانواده‌هاو فرهنگسازی ضعیف عمل کرده‌اند که جوان برای جذب فرد مورد علاقه‌اش راهی جز سحر و جادو نمی‌بیند. در جامعه‌ای مملو از معضلات اجتماعی خرافات جای آگاهی را می‌گیرد.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمالی فالگیری در شبکه های مجازی رمال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس آگاهی تهران: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سردار علی ولی‌پور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درپی دستگیری عامل ضرب و شتم یک شهروند با زنجیر در تهران با نگارش یادداشتی تاکید کرد که در تهران، هیچ مجرمانه‌ای برای قانون‌شکنان به پایان نمی‌رسد. در  ابتدای این یادداشت آمده است: «بدون شک فرد اراذل و اوباشی که وقیحانه در برابر چشمان تعداد زیادی از شهروندان اقدام به ضرب و شتم بیرحمانه یکی از مسافران اتوبوس بی آرتی کرده بود هرگز گمان نمی‌کرد که شهروندی مسئول و متعهد در آن شرایط پر از استرس، شجاعانه در حال تصویربرداری از اقدامات مجرمانه اوست و دیری نخواهد گذشت که سردی دستبند همکارانم بر دستهای آلوده‌اش خواهد نشست.»

در ادامه این یادداشت آمده است:‌« این اتفاق شیرین توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رقم خورد تا بار دیگر به مجرمان و قانون‌شکنان ثابت شود پایتخت جای عرض اندام و اوباش‌گری خلافکاران نیست. اراذلی که گمان می‌کنند می‌توانند آرامش و امنیت شهروندان را با رفتارهای هنجارشکنانه و زیاده‌خواهی‌های خود برهم بزنند، کافی است نگاهی به اخبار حوادث خبرگزاری‌ها وروزنامه‌ها بیاندازند تا با زنجیره‌ای از اخبار کشفیات و دستگیری‌های پلیس آگاهی روبه‌رو شوند.»

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ همچنین نوشت:‌ « شاید شروع یک پرونده با قانون‌شکنی یک مجرم آغاز شود اما این کارآگاهان پلیس آگاهی هستند که پایان بندی آن را با دستگیری متهم مربوطه رقم می‌زنند. افسران شایسته این پلیس در تلاشی بی‌وقفه و شبانه‌روز برای مقابله با جرائم و آسیب‌ها کوچک‌ترین سرنخ‌ها و مستندات را با هدف شناسایی مجرمین و احقاق حق مالباختگان و قربانیان دنبال می‌کنند. اینجانب به عنوان سکاندار پلیس آگاهی پایتخت به استناد عملکرد درخشان همکارانم در پرونده اتوبوس بی‌آرتی و همچنین دستگیری زورگیران اتوبان صدر و بسیاری موارد دیگر این اطمینان خاطر را به شهروندان می دهم که پلیس در مسیر برقراری امنیت و آرامش ساکنان پایتخت از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد و مجرمان بدانند، تعدی به حقوق هر یک از ساکنان پایتخت از سوی کارآگاهان متعهد و غیرتمند پلیس آگاهی بی پاسخ نخواهد ماند.»

ولی‌پور گودرزی در پایان این یادداشت نیز درخواستی را از مردم مطرح کرد و نوشت:‌ « در پایان از شهروندان گرامی دعوت می‌کنم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانون‌شکنی‌ها یاری‌گر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.»

دیگر خبرها

  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • رئیس پلیس آگاهی تهران: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • انهدام شرکت هرمی کیونت در کرج
  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • کلاهبرداری از طریق جعل اسناد خودرو در نظرآباد
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد