Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@03:43:26 GMT

نظام سنجش و پذیرش دانشجو در ایران نمونه خارجی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۲۹۱۴

نظام سنجش و پذیرش دانشجو در ایران نمونه خارجی ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، همایش ملی «سنجش علمی و آزمون های ورودی آموزش عالی: مبانی، چالش‌ها و راهکارها با تاکید بر کنکور سراسری» در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران به صورت مجازی برگزار شد. این همایش از امروز ۲۶ آبان آغاز شده است و تا فردا ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.

دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش و رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «سنجش علمی و آزمون‌های ورودی آموزش عالی: مبانی، چالش‌ها و راهکارها» گفت: این همایش به منظور به چالش کشیدن روش های موجود نظام سنجش و پذیرش دانشجو از منظر اساتید، دانشجویان، صاحبنظران و منتقدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما می خواهیم به یک مبانی علمی و یک روشی برسیم که بر اساس وضعیت موجود کشور با استفاده از نظرات اساتید و راهکارهای سیاستی و دیدگاه های تحول آفرین در حوزه آزمون ها و کنکور را به مراجع ذیربط ارائه دهیم.

خدایی خاطرنشان کرد: سازمان سنجش آموزش کشور ۱۲۰ آزمون برگزار می شود که بخشی از آنها آزمون های موظف و آزمون های ورودی دانشگاه ها از جمله کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی، فراگیر پیام نور، فنی حرفه ای، علمی کاربردی است و برخی از آنها آزمون های استخدامی و حرفه ای و برخی هم آزمون های زبان است.

وی اظهار داشت: نظام سنجش و پذیرش در ایران در هیچ جنبه ای مشابه خارجی ندارد و هیچ کشوری را پیدا نمی کنید که پارلمان آن قانون کنکور تصویب کند و سیستمی خارج از دانشگاه سنجش و پذیرش دانشجو را انجام دهد و دانشگاه در انتخاب دانشجو اختیار نداشته باشد. کره جنوبی، ژاپن و چین هم کنکور برگزار می کنند اما بازهم شیوه کاری آنها با ایران متفاوت است.

رئیس سازمان سنجش گفت: مخاطبان آزمون های سراسری در ایران گستردگی زیادی دارد و این موضوع هم حوزه های اجتماعی و سیاسی را تحریک می کند و صاحبنظران حوزه اجتماعی و سیاسی هم برای دیده شدن به کنکور می پردازند. در هیچ کجای دنیا سیاستمدار یا سیاستگذاری در زمینه کنکور صحبت نمی کند.

وی با اشاره کارکردهای متعدد نظام سنجش و پذیرش در ایران گفت: در هیچ کشوری، استخدام از طریق سنجش و پذیرش صورت نمی گیرد و کارکردهای غیرمبنایی برعهده سازمان سنجش گذاشته شده است. ضمن اینکه سیستم آموزشی کشور و سیاستگذاری در آن متمرکز نیست و جزیره های متعدد و بازیگران متعددی دارد.

خدایی اضافه کرد: نکته مهم در آموزش عالی ایران این است که همه می خواهند ادامه تحصیل دهند. در هیچ کجای دنیا این اتفاق نمی افتد. از همین رو آزمون های ورودی و کنکور در کشور ما معلول یکسری علت ها هستند. این اتفاق به دلیل حکمرانی و سیاستگذاری آموزشی اتفاق افتاده است و در کنکور خود را نشان می دهد.

دکتر عبدالکریم شادمهر دبیر اجرایی همایش ملی «سنجش علمی و آزمون های ورودی آموزش عالی: مبانی، چالش‌ها و راهکارها» با اشاره به برگزاری همایش در دوران کرونا گفت: این همایش پس از سه بار لغو برگزار شده است و دلیل آن شرایط شیوع کرونا در کشور بود.

وی افزود: در این همایش نتیجه دو دهه تحقیقات در حوزه سنجش با رویکرد مشارکت نهادهای قانونگذاری و سیاستگذاری برای بهبود وضعیت آزمون های ورودی به دانشگاه ها شکل گرفت.

شادمهر گفت: در نگاشت تعاملی نهادی سنجش مشخص است که سازمان سنجش همانقدر که باید به سیاستگذار بالادستی پاسخگو باشد باید به ذینفعان هم پاسخگو باشد. تنها در کشور ما قانون برای کنکور وجود دارد و از همین رو این مسئله اهمیت بررسی دارد.

وی یادآور شد: برگزاری نشست های تخصصی از جمله بررسی چالش ها و راهکارهای سنجش و پذیرش دانشجو و کنکور در ترازوی نقد از برنامه های این همایش ملی است.

دکتر الهه حجازی دبیر علمی همایش ملی «سنجش علمی و آزمون های ورودی آموزش عالی: مبانی، چالش‌ها و راهکارها» نیز در افتتاحیه این همایش گفت: کنکور و آزمون های ورودی به آموزش عالی از موضوعات مهمی است که گروه زیادی از افراد را در بر می گیرد. در مورد «بود» یا «حذف» کنکور دیدگاه های مختلفی وجود دارد.

وی افزود: از سویی مخالفان کنکور بر پذیرش دانشجو از طریق مراکز آموزش عالی کشور تاکید دارند و آزمون به شیوه فعلی را باعث کاهش کیفیت آموزش پیش از ورود به دانشگاه ها، ایجاد استرس و مشکل برای خانواده ها و ایجاد بازار مالی فراوان برای موسسات کمک آموزشی می دانند.

حجازی یادآور شد: از سوی دیگر موافقان معتقدند کنکور توانسته حداقل عدالت آموزشی را فراهم کند و افراد فارغ از طبقه، قوم و شرایط اقتصادی می توانند از دانشگاه های مورد نظر خود تحصیل کنند.

وی با اشاره به هدف اصلی همایش به عنوان محل تضارب آرای موافقان و مخالفان، گفت: ۷۰ مقاله به این همایش ارائه شد که از این تعداد ۲۵ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۳ مقاله در قالب پوستر پذیرفته شدند. در پذیرش مقالات بعد کاربردی بودن مورد توجه بوده است.

کد خبر 5354215

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه تهران طرح سنجش و پذیرش دانشجو دانشگاه های ایران پذیرش دانشجو سازمان سنجش همایش ملی کنکور سراسری وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران حکم انتصاب دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه های علوم پزشکی آموزش حضوری شورای عالی انقلاب فرهنگی محمد مقیمی دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه پیام نور سازمان امور دانشجویان خوابگاه دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سنجش علمی و آزمون های ورودی آموزش عالی سنجش و پذیرش دانشجو چالش ها و راهکارها نظام سنجش و پذیرش سازمان سنجش دانشگاه ها همایش ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان انتشار کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری

کلید اولیه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از تاریخ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد.

به گزارش مهر، آزمون اختصاصی هر یک از گروه‌های آزمایشی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در ۴۱۲ شهرستان و بخش مختلف کشور در روزهای پنجشنبه ۶ اردیبهشت و جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.

یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ نفر در نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۲۹ هزار و ۶۵۶ نفر زن و ۴۳۲ هزار و ۸۶۲ نفر مرد هستند.

تمامی دفترچه‌های سوالات نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در سایت سازمان سنجش منتشر شده است.

نوبت اول کلید اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از تاریخ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد و داوطلبان می‌توانند از سه شنبه ۱۱ اردیبهشت تا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت هر گونه مطلبی در خصوص سوالات و کلید آزمون دارند، منحصراً از طریق سیستم پاسخگویی الکترونیکی به سازمان سنجش اعلام کنند.

بر اساس اعلام رئیس سازمان سنجش پس از برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در تیرماه، نتایج اولیه به صورت کارنامه در نیمه مردادماه ۱۴۰۳ منتشر می‌شود.

دیگر خبرها

  • پذیرش بیش از ۳ هزار دانشجو در دانشگاه های لرستان
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر می‌شود
  • زمان انتشار کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • تقلب در کنکور سراسری صفر است 
  • پذیرش کمتر از ۳۰۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های لرستان
  • تقلب در کنکور سراسری صفر است
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد
  • آغاز ماراتن پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد