Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس صالح مدرسه‌ای فیلمنامه‌نویس اعتقاد دارد که بنیاد سینمایی فارابی از رسالت اصلی خود بسیار دور شده و ضرورت بازگشت به اصلاح و امداد سینمای ایران امری بدیهی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عباس صالح مدرسه‌ای فیلمنامه‌نویس و کارگردان درباره نهضت فیلمنامه‌نویسی و خلأ آن در بنیاد سینمایی فارابی یادداشتی نوشته و در اختیار خبرنگار تسنیم  قرار داده که به شرح ذیل است:

بر کسی پوشیده نیست که ضعف اصلی سینمای ایران فیلمنامه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که سال‌ها در این خصوص بحث‌های زیادی در گوشه و کنار مطرح شده اما هیچ چاره اساسی برای آن در عمل اجرا نشده است. تکنیک و تکنولوژی و استفاده از تجهیزات به علت سرعت تولید و عرضه جهانی، تقریباً به روز شده اما تفکر و تولید محتوا مغفول مانده و دست‌اندرکاران هم در بخش خصوصی و هم دولتی غافل شدند. 

صالح مدرسه‌ای که تاکنون شصت و پنج اثر در حوزه داستان و فیلمنامه از او منتشر شده در خصوص راهکار معضل فیلم‌نامه‌نویسی در این یادداشت آورده است: اصلاح خط مشی بنیاد سینمایی فارابی اجتناب‌ناپذیر است زیرا فارابی از آغاز تا امروز در تولید فیلم‌های سینمایی توفیق چندانی نداشته و نسبتِ درصدِ تولیدات فارابی با کل تولیدات سینمای ایران ناچیز است.  پس بنیاد فارابی به جهت تعداد فیلم تاکنون نقش مؤثر نداشته و تاثیرگذار نبوده. اگر چه از آغاز تشکیل فارابی،  ندرتاً رویدادهای خوبی برای سینما ثبت شده اما انتظار منطقی از ظرفیت بنیاد سینمایی فارابی برآورده نشده است.

این فیلمنامه‌نویس همچنین به سیاست‌های کلیشه‌ای و ناکارآمد فارابی طی دهه‌های گذشته اشاره کرده و نوشته است:  بنیاد فارابی از رسالت اصلی خود بسیار دور شده و ضرورت بازگشت به اصلاح و امداد سینمای ایران امری بدیهی است. سال‌هاست فارابی  درجا می‌زند و تغییر مدیران فارابی چاره‌ساز نیست؛ بلکه ساختار و چارت سازمانی این مجموعه سینمایی معیوب و فلج است.

بنیانگذاران فارابی  اهداف بلندی داشتند که اکثر آنها نافرجام ماند اما امروز که لااقل در مصاحبه‌ها و اخبار، آوازه تحول بنیادین در سینمای ایران شنیده می‌شود، جا دارد که صاحبانِ میز و امضا، تحول را از فارابی شروع کنند تا نسیم آن به جاهای دیگر هم برسد. حکیم هم گفته «پاکیزه تر از آب نباشد چیزی، یک جا که مکان نمود گندیده شود».

 تا مشکل فیلمنامه‌نویسی و محتوا در سینمای ایران برطرف نشود، خرید لوازم و تجهیزات فنی، ساخت سالن‌های سینما و برپایی جشنواره‌ها و اقدامات مشابه بی‌فایده است. غفلت مسئولین و دست اندرکاران سینمایی در بدنه دولتی، ریشه در سیاسی‌کاری و بی‌تجربگی در شناخت هنر و سینما دارد.  اگر متولیان سینما متوجه ریشه و بن‌مایه فیلم که همان فیلمنامه است باشند، به ظواهر نمی‌پردازند. اینجاست که می‌توان گفت سوراخ دعا گم شده است.

این کارگردان سینما در ادامه یادداشت خود تأکید بر دوری از فعالیت‌های تکراری و کلیشه‌ایِ بنیاد سینمایی فارابی در آینده، نوشته است: «نهضت فیلمنامه نویسی» رسالتِ زمین مانده بنیاد فارابی است. این همه سال فیلم تولید کردند چه شد؟ آیا تأثیری مثبت بر سینما و فرهنگ گذاشتند؟  امروز شایسته است تا فارابی فتیله تولید را پایین بکشد و بر روی نگارش فیلمنامه‌های قدرتمند توسط حرفه‌ای‌ها تمرکز کند. این نهضتِ فیلمنامه‌نویسی، جرأت و جسارت مسئولان و همکاری قاطبه فیلمنامه‌نویسان حرفه‌ای را می‌طلبد.

مستغاثی: فیلم‌ها تا "استاندارد" نباشند مجوز نمی‌گیرند/ در سینمای ایران "برسون" نمی‌شناسمخزاعی : سینمای ایران باید بازتاب صدای مظلومیت مردم ما در جهان باشد/خطیب‌زاده: باید به نقشه مشترک با وزارت ارشاد برسیم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران بنیاد فارابی سینمای ایران بنیاد فارابی بنیاد سینمایی فارابی فیلمنامه نویسی بنیاد فارابی سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدخزاعی رییس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی‌ها با قدردانی از زحمات و تلاش‌های بی وقفه اعضای شورای تایید صلاحیت فیلمسازان اول گفت: امید بسیاری از جوانان و علاقه‌مندان به فیلمسازی و سینما به همین شورا است و طبق گزارش‌هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی، عملکردی شفاف و قابل دفاعی را از خود به جا گذاشته و چهره های مستعد، توانمند، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است.

رییس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه‌ای فیلمسازان با توصیه اکید به اعضای شورای تایید صلاحیت فیلمسازان اول عنوان کرد: آن‌چه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان، تازه نفس و با انگیزه به عرصه سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، بنده معتقدم سینماگران حرفه ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می کنند و چنان چه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعاً نتیجه حاصله را تحسین خواهد کرد. شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی است که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه حرفه ای شده اند و در جشنواره های ۲ دوره گذشته جوایز مهمی کسب کرده اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم، سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت های کشور بهره مند شود.

خزاعی در ادامه گفت: امسال برای حمایت از ۱۰ فیلم اولی البته فیلم های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود. من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم؛ نسلی که درک بالایی از زبان تصویر و شناخت خوب از مسایل کشور و از دغدغه های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه های داخلی و خارجی به تصویر کشد.

وی تصریح کرد: سینمای ایران به متفکران جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را در آثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.

رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی به دور از جریان سرمایه داری که قبلاً بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود و نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.

در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی درخواست کرد یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار شود.

در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رییس سازمان سینمایی در جریان چگونگی ارزیابی ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت. این جلسه با حضور اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم اولی ها شامل مجید زین العابدین، رسول صدرعاملی، حبیب ایل بیگی، محمدرضا عرب، مجید اسماعیلی، مهدی آذرپندار، امیر بوالی و روح الله سهرابی برگزار شد.

مسؤولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

کد خبر 6097539

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!