Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه و «عبداللطیف بن راشد الزیانی»‌ همتای بحرینی او، بعدازظهر امروز (چهارشنبه)، در کنفرانسی مطبوعاتی در ترکیه حاضر شدند.

بر اساس گزارش شبکه «تی آر تی»، وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره درگیری‌های اخیر ایجاد شده در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: «خاک [جمهوری] آذربایجان  حدود سی سال است که تحت اشغال ارمنستان بوده و در نتیجه [جمهوری] آذربایجان عملیاتی نظامی انجام داد و توانست در قالب یک عملیات نظامی که تقریبا ۴۴ روز به طول انجامید، اشغالگران ارمنستانی را  خارج کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولود چاووش اوغلو ادامه داد:‌ «ما تأکید می‌کنیم که [جمهوری] آذربایجان تنها نیست و ما همواره از آن‌ها حمایت خواهیم کرد و همچنین تأکید داریم که [جمهوری] آذربایجان نیز ما را در زمانی که با چالش مواجه بودیم، تنها نگذاشته بنابراین  ما نیز آن‌ها را تنها نخواهیم گذاشت».

چاووش اغلو در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: «ارمنستان پس از آتش‌بس برخی از نظامیان خود را برای نفوذ به خاک [جمهوری] آذربایجان و مناطق مرزی فرستاد. آن‌ها در زمان اقدام حمله نظامی کردند. از آن روز تاکنون، ما نمی‌توانیم بگوییم که دستگیری‌هایی که نیروهای [جمهوری] آذربایجان انجام داده‌اند، به اسارات درآوردن نیروهاست بلکه افرادی که دستگیر شده‌اند، جاسوس و نفوذی بودند که تلاش می‌کردند به خاک آذربایجان نفوذ کنند در نتیجه جنگی نیز در کار نبود. این ارمنستانی‌ها بودند که پس از جنگ، تلاش کردند که نفوذ کنند».

وزیر اموخارجه ترکیه همچنین با تأکید بر اینکه تنش‌ها باید کاهش پیدا کنند، ادعا کرد: «اما کسی که این ‌تنش‌ها و نگرانی‌ها را زیاد می‌کند، ارمنستان است. پس ارمنستان باید این حقیقت را ببیند و آن را بپذیرد و از این اقدامات تحریک‌آمیز دست بردارد».

اخیرا درگیری‌های پراکنده‌ای میان نیروهای جمهوری آذربایجان و نیروهای ارمنستانی در خط مرزی دو کشور در جریان بود که روز گذشته شدت گرفت.

شب گذشته منابع ارمنستانی به نقل از پارلمان این کشور از مرگ ۱۵ سرباز در درگیری‌های اخیر با جمهوری آذربایجان خبر دادند که وزارت دفاع ارمنستان این آمار را تایید نکرد.

بنابر اعلام این وزارتخانه، «وضعیت در منطقه مرزی شرقی جمهوری ارمنستان که روز گذشته مواضع ارمنستانی‌ها مورد حمله یگان‌های نیروهای مسلح (جمهوری) آذربایجان قرار گرفت، نسبتاً با ثبات است».

طبق ادعای وزارت دفاع ارمنستان، «در نتیجه حملات خصمانه ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان)، دشمن (جمهوری آذربایجان) بالغ بر ۷۰ سرباز کشته و مجروح و همچنین تخریب قابل توجه تجهیزات نظامی به ویژه ۴ نفربر زرهی، ۱ خودروی زرهی سندکت، ۵ خودرو داشته است».

با این حال، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از کشته شدن هفت نظامی این کشور و زخمی شدن ۱۰ نفر دیگر در درگیری‌های روز گذشته در مرز با ارمنستان خبر داد.

به گفته این وزارت دفاع ارمنستان، یکی از نیروهای مسلح این کشور کشته و ۱۳ نفر اسیر شده‌اند و مذاکرات با میانجیگری طرف روسی برای آزادی نظامیان اسیر ارمنستانی در جریان است.

وزارت دفاع ارمنستان همچنین از قطع ارتباط با ۲۴ نفر از اعضای نیروهای مسلح این کشور و مفقود شدن آن‌ها خبر داد.

شدت گرفتن دوباره درگیری در شرایطی انجام شده که ارمنستان و جمهوری آذربایجان سال گذشته بر سر جنگ برای منطقه قره باغ کوهستاین توافقف آتش‌بس امضا کردند.

جنگ سال گذشته در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس که به امضای «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه رسید،  پایان یافت اما تنش‌ها بر سر تعیین مرز و ادعاهای درباره کریدورهای ادعایی همچنان ادامه دارد./فارس

 پاریس: هرگونه تغییر در مرز باکو-ایروان به مذاکره نیاز دارد

وزارت خارجه فرانسه در واکنش به دور تازه درگیری بین باکو و ایروان اعلام کرد که هرگونه تغییر در مرزها نیاز به مذاکره دارد و نمی‌توان با اقدام نظامی چنین چیزی را تحمیل کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه با اعلام نگرانی از درگیری مرزی تازه بین باکو و ایروان از این دو کشور خواست تا به آتش‌بس سال 2020 احترام بگذارند.

به گزارش وبگاه «رادیو بین‌المللی فرانسه» در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده است: «فرانسه نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت اوضاع امنیتی در چندین بخش از مرز ابراز می‌کند. فرانسه از همه طرف‌ها می‌خواهد به آتش‌بسی که پس از اعلامیه سه‌جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ متعهد شدند، احترام بگذارند.»

فرانسه گفت که به ویژه از گزارش‌های مربوط به استفاده از تسلیحات سنگین که باعث کشته‌شدگان بسیاری به‌ویژه در طرف ارمنستانی شده، نگران است. در این بیانیه آمده است که هرگونه تغییر در مرز نیاز به مذاکره دارد و نمی‌توان با اقدام نظامی چنین چیزی را تحمیل کرد.

کشور فرانسه میزبان بزرگترین جامعه ارامنه در قاره اروپا است. وزیر امور خارجه ارمنستان نیز روز سه شنبه گفت که جمهوری آذربایجان با ایجاد تنش در مرز با ارمنستان قصد دارد توجه جامعه جهانی را از مناقشه قره باغ منحرف کند.

«آرارات میرزویان» در دیدار با دیپلمات‌های خارجی مقیم این کشور گفت: «مطمئن هستیم که جمهوری آذربایجان با ایجاد تنش در مرز ارمنستان به دنبال منحرف کردن توجه جامعه جهانی از مناقشه قره باغ است. بیانیه ای که روز چهارشنبه از سوی دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه منتشر شد.»

او گفت که ارمنستان از تمامیت ارضی خود و حق ارامنه در قره باغ کوهستانی برای تعیین سرنوشت دفاع خواهد کرد.

فرانسه از جمله حامیان ارمنستان است به طوریکه رئیس جمهور فرانسه  چندی قبل در دیدار از کفیل نخست وزیر ارمنستان در پاریس، خواستار خروج نیروهای جمهوری آذربایجای از خاک ارمنستان شد. «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه هنگام استقبال از «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در کاخ الیزه گفت: «نیروهای جمهوری آذربایجان باید قلمرو  ارمنستان را ترک کنند.»

ماکرون افزود: «تعیین مرز بین دو کشور باید منحصراً در چارچوب مذاکره انجام شود و فرانسه آماده تسهیل گفت‌وگوها است.»

ماکرون همچنین خواستار محافظت از میراث‌ فرهنگی مسلمانان و مسیحیان در قره باغ شد.

دور تازه درگیری بین ایروان و باکو خساراتی را بر هر دو طرف متحمل کرد و ایروان و باکو هر کدام دیگری را مقصر درگیری تازه معرفی کردند. در این بین جمهوری آذربایجان از کشته شدن هفت تن  از نیروهای خود  و ارمنستان نیز از اسیر شدن ۱۵ تن از قوای خود و جراحت و کشته شدن چند پرسنل نظامی خبر داد.

 چاووش اوغلو: حملات ارمنستان تروریستی بود

وزیر خارجه ترکیه با اعلام مجدد حمایت آنکارا از باکو مدعی شد ارمنستان مقصر دور تازه درگیری‌های مرزی بین باکو و ایروان بوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه با ادعای نقض آتش بس از سوی ایروان در دور تازه درگیری‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بر حمایت مجدد از باکو تاکید کرد.

به گزارش منابع خبری، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در سخنانی بر حمایت آنکارا از جمهوری آذربایجان تاکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه با مقصر خطاب کردن ارمنستان، این حملات را «تروریستی» خواند و از ارمنستان خواست تا اقدامات تحریک آمیز علیه صلح و ثبات در منطقه را متوقف کند.

این در حالی است که وزیر امور خارجه ارمنستان نیز روز چهارشنبه گفت که جمهوری آذربایجان با ایجاد تنش در مرز با ارمنستان قصد دارد توجه جامعه جهانی را از مناقشه قره باغ منحرف کند.

«آرارات میرزویان» گفت: «مطمئن هستیم که جمهوری آذربایجان با ایجاد تنش در مرز ارمنستان به دنبال منحرف کردن توجه جامعه جهانی از مناقشه قره باغ است. بیانیه ای که روز چهارشنبه از سوی دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه منتشر شد.»

او گفت که ارمنستان از تمامیت ارضی خود و حق ارامنه در قره باغ کوهستانی برای تعیین سرنوشت دفاع خواهد کرد.

وی افزود: «ما قویاً مطمئن هستیم که این رفتار جمهوری آذربایجان نتیجه این واقعیت است که شرکای بین‌المللی ما و در مجموع جامعه بین‌المللی واکنش مناسبی نسبت به استفاده از زور توسط  جمهوری آذربایجان در جریان تجاوزات این کشور به قره باغ کوهستانی نشان ندادند.»

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان سه شنبه از گفت‌وگوی وزیر دفاع ترکیه با وزیر دفاع جمهوری آذربایجان و تداوم حمایت آنکارا از باکو خبر داد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که مورخ  16 نوامبر، گفت‌وگوی تلفنی بین «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه، و ژنرال «ذاکر حسن‌اف» وزیر دفاع جمهوری آذربایجان،صورت گرفت.

ژنرال حسن‌اف به همتای خود از تحرکات ارمنستان و اوضاع در مرزها اطلاعاتی داد و به وی گفته شد که  اقدامات طرف مقابل با قاطعیت سرکوب شده است.

آکار نیز در این گفت‌گو به نوبه خود خاطر نشان کرد که ترکیه مانند همیشه از جمهوری آذربایجان حمایت می‌کند.

ترکیه بارها حمایت خود را از جمهوری اذربایجان نشان داده و در جریان نبرد دوم قره باغ ارتش جمهوری آذربایجان با حمایت هوایی و اطلاعاتی ترکیه توانست ارمنستان را شکست دهد.چندی قبل نیز رئیس جمهور ترکیه که برای مراسمی عازم جمهوری آذربایجان و منطقه قره باغ شده بود، ابراز امیدواری کرد که جمهوری آذربایجان فراتر از مرزهای ارمنستان پیش رود.

«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در آن دیدار خطاب به یکی از مقام‌های جمهوری آذربایجان گفت: «دارید به سمت مرز ارمنستان می‌روید؟ از آنجا هم فراتر خواهید رفت.»

منبع: فردا

کلیدواژه: آذربایجان و ارمنستان آنکارا و اروپا دفاع جمهوری آذربایجان جمهوری آذربایجان وزارت دفاع ارمنستان جمهوری آذربایجان مناقشه قره باغ توجه جامعه جهانی وزیر امور خارجه دور تازه درگیری مرز ارمنستان روز چهارشنبه چاووش اوغلو خارجه ترکیه رئیس جمهور وزیر دفاع آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، یکی از رویدادهای در دستور کار سیاسی این هفته قفقاز جنوبی، سفر صدیر جپاروف رئیس جمهوری قرقیزستان به جمهوری آذربایجان بود.

گفتگوهای صدیر جپاروف با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در چارچوب این سفر را می‌توان به عنوان گسترش روابط دوجانبه و همکاری چندجانبه یاد کرد.

در این سفر 18 سند بین جمهوری آذربایجان و قرقیزستان امضا شد. بر اساس مفاد آن اسناد، می‌توان گفت که دو کشور بر دیدگاه پویایی روابط اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل تأکید دارند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان طی کنفرانس مشترک با همتای قرقیزستانی خود برای مطبوعات اعلام کرد: ما به طور گسترده در بخش انرژی و حمل‌ونقل بحث کردیم. ما در اینجا پتانسیل زیادی را می‌بینیم. ما علاقه‌مند به پروژه‌های سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر در قرقیزستان هستیم. در مورد بخش حمل‌ونقل، پروژه‌های حمل‌ونقل بزرگ و ساخت راه‌آهن در قرقیزستان و آذربایجان در حال اجرا هستند. البته در حال حاضر لازم است رایزنی‌ها در زمینه دیجیتالی شدن مسیرهای حمل‌ونقل و توافق بر سر سیاست تعرفه آغاز شود. ما باید مسیر اروپا را از طریق دریای خزر، آسیای مرکزی نه‌تنها از نظر مسافت، بلکه از نظر جذابیت تجاری نیز راحت کنیم.

صدیر جپاروف نیز گفت: در این مذاکرات دورنمای فعالیت متقابل دو کشور در خصوص توسعه کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی از آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این اظهارات حاکی از آن است که طرفین در حال بررسی زمینه‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در فضای ژئوپلیتیکی هستند و در عین حال بر اهمیت حمایت از یکدیگر در روابط دوجانبه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید دارند.

تراب رضایف کارشناس سیاسی آذری در مورد توسعه روابط جمهوری آذربایجان با قرقیزستان در مصاحبه با خبرگزاری ترند گفت: جمهوری آذربایجان در واقع آشکارا اعلام کرده که ما دیگر از روند ادغام در اتحادیه اروپا حمایت نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: مسیر آینده ما از طریق ادغام با کشورهای تُرک است. روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی بین آذربایجان و ترکیه برقرار است. ما با قزاقستان و ترکمنستان در زمینه انرژی، حمل‌ونقل و لجستیک همکاری داریم. در 2 سال گذشته، گردش تجاری بین کشورهای تُرک بیش از دو برابر شده است.

این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی و سیاسی با قرقیزستان هنوز ضعیف است. ما در تلاش برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با قرقیزستان در آینده هستیم. علاوه بر این، بین کشورهای ما در مسائل تاریخی، ملی، فرهنگی و مذهبی ارتباط وجود دارد. استقبال از رئیس‌جمهور الهام علی‌اف در سفرهایش به قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان نشان داد که روابط با کشورهای تُرک مبتنی بر پیوند اخلاقی است. به همین ترتیب، به ویژه مهم است که یادآوری کنیم که رؤسای جمهور قزاقستان و ازبکستان در طول سفرهای خود به آذربایجان، مدرسه‌ای در قره‌باغ ساخته و از زیرساخت‌ها حمایت می‌کنند. قرقیزستان نیز در کار ساخت‌وساز در سرزمین‌های آزاد شده آذربایجان مشارکت خواهد کرد. برداشتن چنین گامی از طرف قرقیزستان برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. در همین زمان بنای یادبود چنگیز آیتماتوف در آذربایجان برپا شد. این به روابط ملی، فرهنگی و ادبی نیز کمک می‌کند.

«آقشین کریموف» در روزنامه «کاسپی» در این خصوص می‌نویسد: برای روشن شدن بیشتر موضوع باید گفت که قرقیزستان را نمی‌توان کشوری بسیار قوی از نظر قدرت نظامی و شاخص‌های اقتصادی دانست. اما عضویت بیشکک در سازمان کشورهای تُرک (TDT) سود اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی بیشتری برای آن به همراه دارد. آذربایجان و متحد راهبردی آن ترکیه نقش عمده‌ای در شکل‌گیری این وضعیت دارند. هدف پشت سر هم باکو-آنکارا محافظت قابل‌توجه از دولت‌های تُرک در کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قرقیزستان، از عواقب رقابت غرب، روسیه و چین از نظر منافع مشترکشان است.

آقشین معتقد است: بنابراین، علاوه بر تقویت هویت سازمان کشورهای تُرک در قرقیزستان، نشان دادن علاقه به ثبات سیاسی و امنیت پایدار در این کشور بسیار مهم است. کشور آذربایجان به رهبری الهام علی‌اف از ثبات و امنیت در همه مناطق حمایت می‌کند. با این حال، در بحبوحه تشدید رقابت تمرکز جهانی قدرت، بسیاری از مناطق در معرض مداخله خارجی قرار دارند. وضعیت سیاسی و امنیتی قرقیزستان نیز حساس است و خطر تحت فشار قرار گرفتن در بحبوحه رقابت قدرت را از دست نداده است. بنابراین، نیاز به افزایش توجه به پروژه‌های سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ برای تضمین ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در قرقیزستان وجود دارد. به همین دلیل، تصادفی نیست که الهام علی‌اف و صدیر جپاروف مواضع خود را در مورد سبد سرمایه‌گذاری در پرتو همکاری‌های اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل متقابل بیان کردند.

وی تأکید می‌کند: البته نمی‌توان تقویت اهرم اقتصادی چین در منطقه آسیای مرکزی را نادیده گرفت. پکن سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در آسیای مرکزی به عنوان بخشی از طرح کمربند و جاده انجام می‌دهد و فرصت‌های قابل‌توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها ارائه می‌دهد. آخرین نمونه از آن برای دولت بیشکک، پروژه راه‌آهن چین- قرقیزستان- ازبکستان است. در حال حاضر، توجه به پروژه راه‌آهن چین، قرقیزستان، ازبکستان، خزر و ایجاد فرصت برای افزایش گردش کالا می‌تواند به عنوان یک اولویت مهم در خط باکو-بیشکک تلقی شود. بنابراین، قرقیزستان باید به چالش‌های قرار دادن این کشور در یک تعادل سالم قابل‌توجه در زمینه روابط با آذربایجان و نمایندگی در سازمان کشورهای تُرک نگاه کند. از این منظر می‌توان گفت که نظم سیاسی سازمان کشورهای تُرک از نشان دادن رویکرد چند بعدی خود بین روسیه-غرب-چین ابایی ندارد. زیرا بسیاری از پروژه‌ها در منطقه از جمله کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر (دالان میانی) بر فرصت‌های ژئوپلیتیک چین تمرکز دارند. این افزایش توجه بدون شک غرب و روسیه را تا حد امکان بر روی رقابت شدیدتر با یکدیگر متمرکز می‌کند. با این حال، تمرکز بر جهت‌گیری غربی نخبگان سیاسی قرقیزستان از وابستگی اقتصادی یک‌طرفه جلوگیری می‌کند و جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم یا غیرمستقیم را تسهیل می‌کند.

دیگر خبرها

  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • بارش سیل آسا در پایتخت ترکیه
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا