Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی چمنیان روز چهارشنبه در نشست جمعی از دانشجویان با فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی با عنوان "ارزش آفرینان" که با رویکرد انتقال تجارب فعالان اقتصادی موفق به نسل جوان در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: در واقع هر چقدر فعالیت‌های دانشجویی توسعه یابد، باز هم نیاز کشور به ایده های نو برطرف نخواهد شد، چون ظرفیت‌های زیادی در این قشر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت اهتمام تشکل‌های اقتصادی نیز باید بر استفاده حداکثری از این ظرفیت متمرکز شود.

وی گفت: از ۱۰۰ سال پیش نبود خرد کافی در عرصه حاکمیت اقتصادی، کشور ما را به یک واردکننده تبدیل کرده که تاثیرات آن در زمانی که نمی‌توانیم نفت بفروشیم در مملکت عیان می شود و اگر بخواهیم این شرایط تغییر کند، باید بخش تولید را تقویت کنیم و اگرچه ممکن است این سیاست موجب گذراندن یک دوره ریاضت اقتصادی شود ولی فضا را برای تعالی بخش مولد و پایدار اقتصاد کشورمان، فراهم می کند.

وی اظهار داشت: لازم است در مسیر توسعه به جوانان انرژی دهیم، البته قشر جوان هم نیاز است تا در ابتدای راه‌اندازی یک تجارت، فعالیت و تلاش بیشتری داشته و گاه حتی به اندازه چند نفر کار کند، در مجموع باید از انرژی و اشتیاق جوانان برای حل مسائل کهنه و بعضا پُرچالش کشور، بهره‌برداری کرد.

چمنیان با اشاره به دور افتادن دانشجو و دانشگاه از ایفای نقش‌شان در صنعت و اقتصاد کشور گفت: دانشجویان عمدتا از فرصت‌های موجود در دانشگاه بهره‌برداری نمی‌کنند چون منتظر هستند که درس‌شان تمام شود و بعد به آینده فکر کنند، نباید از یاد برد که فعالیت پس از اتمام تحصیل بسیار دشوارتر از زمان اشتغال به درس و دانشگاه است.

وی در خصوص علت کم بودن فعالیت‌های نوآورانه در کشور بیان کرد: در دوره معاصر عمدتا نوع حکومت‌ داری در بخش اقتصاد ایران متاثر از نفت بوده و نه براساس تولید ارزش از کار و مالیات‌ ستانی؛ تبدیل پول نفت به ریال عمده سیاست‌های کشور را به سمت واردات سوق داد.

رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی خراسان رضوی درباره بر هم کنش فناوری و خدمات مهندسی در مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گفت: نباید از یاد برد که هیچ فناوری به نتیجه نمی‌رسد مگر اینکه یک گروه از تیم‌های خدمات مهندسی خیلی قوی از آن محصول پشتیبانی کند، بارزترین نیاز فناوری به خدمات مهندسی این است که گروه‌ها و تیم‌های فعال در حوزه خدمات مهندسی نیاز بازار را برای تولید محصول فناورانه شناسایی می‌کنند.

چمنیان یکی از نمونه‌های بارز خدمات مهندسی در کشور را «مونتاژکاری» دانست و گفت: از این منظر می‌توان بسیاری از فعالیت‌های صنعتی کشور را در قالب خدمات مهندسی گنجاندریال در واقع شاید ۸۰ درصد از کارخانجات کشور مشغول ارائه خدمات فنی و مهندسی باشد، به همین دلیل است که اشتغال در این حوزه بسیار وسیع‌تر از سایر بخش‌هاست.

رییس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق مشهد نیز در این نشست گفت: امروزه ارتباط صنعت با دانشگاه حلقه‌ای مفقوده در بخش اقتصاد کشورمان است و برای حل این معضل تنها به سر دادن شعار اکتفا می‌شود اما در واقعیت همواره از دانشگاه و دانشجو غافل شده‌ و نتوانسته‌ایم رابطه خوبی بین صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم.

محسن خندان‌دل با ابراز تاسف از مهاجرت نیروی انسانی کشور و مهاجرت مغزها تاکید کرد: متاسفانه دلیل بروز این معضل این است که نتوانسته‌ایم شرایط مناسبی برای جوانان به وجود آوریم و تحلیل مناسبی از صورت‌ مساله‌ها به آنان ارائه دهیم، ما نتوانسته‌ایم پایگاهی برای بروز تراوشات ذهنی این قشر ایجاد کنیم و از ظرفیت های آن ها غفلت کرده ایم، این شرایط رسالت اتاق بازرگانی را بسیار دشوار می‌کند، تلاش اتاق این است که این حلقه مفقود را پیدا کرده و زمینه اتصال دانش و کارآفرینی را فراهم کنیم.

وی یکی از کمیته های تخصصی کمیسیون خدمات فنی اتاق بازرگانی را «کمیته دانشجویی» ذکر و بیان کرد: بدنه این کمیسیون را نسل جوان و پرانگیزه این حوزه تشکیل می دهند، راه‌اندازی این کمیته به این دلیل بوده که ما معتقدیم حوزه خدمات فنی و مهندسی بدون ارتباط با بخش‌های دانشگاهی و دانشجویی ارزش افزوده بسیار پایینی به همراه خواهد داشت، در واقع تنها زمانی می‌توان بهره برداری و ارزش آفرینی مناسبی از حوزه دانشجویی داشت که بتوان ارتباط مناسبی بین صنعت و دانشگاه برقرار کرد.

خندان دل افزود: در حال حاضر بسیاری از دانشجویان کمیته دانشجویی کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی فعالیت‌های خود را در قالب این کمیته آغاز کرده‌اند و یکی از خط مشی های این ساختار برگزاری همین جلسات هم‌اندیشی و انتقال تجارب از نسل توانمند و صاحب اثر به نسل جوان و پُرانرژی آینده است.

وی اضافه کرد: اتاق بازرگانی به دنبال این است که روحیه مطالبه‌گری و انتقاد کردن را در دانشجویان تقویت کند، البته در این مسیر قرار است انتقال تجربه نیز صورت گیرد.

برچسب‌ها مشهد دانشجو توسعه اقتصادی دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد دانشجو توسعه اقتصادی مشهد دانشجو توسعه اقتصادی دانشگاه اتاق بازرگانی خدمات مهندسی خدمات فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد

حمید محمد بن سالم در حاشیه برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD) در اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درخصوص تأثیر این اجلاس بر بهبود روابط تجاری ایران و کشورهای عضو، اظهار داشت: همواره زمانی‌که کنفرانس‌هایی به این شکل برگزار می‌شوند که ۳۵ کشور که تحت یک چتر دنبال چالش‌ها، ایده‌های جدید و حل مشکلات و دنبال تجارت بیشتر کشورها باشند، می‌توانند هر مسأله‌ای را روی میز بگذارند و حل و فصل کنند، رو به جلو پیش بروند و این بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا مانند یک تشکل و گروه بوده و توسعه روابط در این تشکل خیلی راحت‌تر است تا اینکه بخواهیم با کسی خارج از این تشکل مذاکره کنیم.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات با اشاره به اینکه در این سفر از اتاق بازرگانی اصفهان و مکان‌های تاریخی این شهر بازدید کردم، افزود: اصفهان شهر بسیار زیبایی است که هم برای گردشگری و هم بازرگانی و تجارت ظرفیت بسیار بالایی دارد.

محمد بن سالم ادامه داد: با صاحبان کسب و کارهای زیادی در این شهر زیبا صحبت کردیم و تنوع زیاد و ظرفیت‌های بالایی در اصفهان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به صنایع فولاد، کشاورزی و داروسازی و … اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: ابزارهای متنوعی نیز بین اصفهان و امارات وجود دارد که می‌توان استفاده کرد تا این دو کشور تجارت بیشتری داشته باشند؛ برای مثال اصفهان و امارات پروازهای مستقیم و ارتباطات خوبی دارند.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات تصریح کرد: بی تردید در آینده با ملاقات‌ها و گفتگوهای بیشتر می‌توانیم قدرت و ابتکار عمل بیشتری برای کمک به یکدیگر و تجارت بهتر داشته باشیم.

به گزارش مهر، اصفهان طی روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD بود.

این اجلاس شب گذشته با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور عضو با تصویب معاهده اصفهان به کار خود پایان داد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6091975

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا