Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت نیرو از وضعیت سدهای کشور در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد وضعیت مخازن سدها در برخی از استان‌های کشور نامناسب است و کاهش شدید بارندگی در ماه‌های گذشته کاهش ذخایر آب مخازن سدهای کشور را بدنبال داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، براساس آمارهای ارائه شده، بارش‌های جوی از ابتدای سال آبی 1400_1399 نسبت‌به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیر بیش از 50 درصدی در برخی مناطق داشته‌است و همین امر سبب شده حجم ذخایر آب در مخازن سدهای کشور  کاهش شدیدی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر علاوه‌بر کاهش ذخایر آب سدها با توجه به کاهش شدید بارش‌ها شاهد افت شدید ذخایر آب زیرزمینی نیز در بسیاری از مناطق هستیم که این امر زنگ خطر بحران کم آبی را در مناطق مختاف کشور از جمله استان ایلام به صدا درآورده است.

کاهش 30 درصدی حجم مخزن سد ایلام

علی پوراحمد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: سد مخزنی ایلام که تأمین‌کننده آب شرب شهر ایلام است هم اکنون داری 41 میلیون مترمکعب آب است که نسبت به سال گذشته با کاهش 30 درصدی حجم مخزن مواجه هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام با بیان این‌که 70 درصد آب شرب مصرفی از طریق سدهای استان و 30 درصد از طریق آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود خاطرنشان کرد: کاهش باران و به تبع آن کاهش روان آب‌ها و افت ورودی سدها، در نتیجه کاهش حجم مخازن سدها را به‌دنبال داشته است.

وی با اشاره به پر بودن حدود 50 درصدی مخازن سدهای چهارگانه مخزنی که در دست بهره‌برداری هستند اضافه کرد: در سال گذشته این میزان 73 درصد بوده که با توجه به کاهش بارش‌ها، شاهد کاهش حجم مخازن سدهای استان هستیم.

روایت تسنیم از ضرورت اجرای یک طرح بزرگ آبی/ سد "تنگ سرخ" یاسوج را از تشنگی نجات می‌دهدذخیره سدهای سیستان و بلوچستان 51 درصد کاهش یافت ادامه کاهش 26 درصدی ورودی آب به سدها/ 65 درصد حجم مخازن سدها خالی است
لزوم همکاری مردم و کشاورزان

این مسئول خاطرنشان کرد: امید است شرایط سخت خشکسالی کنونی با تغییر شرایط و بارندگی های بیشتر در سال آبی پیش رو تغییر پیدا کند و وضعیت سدها و آب‌های زیرزمینی استان بهتر شود، زیرا ادامه این روند سبب بروز بحران خواهد شد.

پوراحمد با بیان اینکه از رسانه‌ها تقاضا می‌کنیم با اطلاع رسانی‌های خود کشاورزان استان را آگاه سازند تا از کشت محصولات پرآب بر مانند برنج بپرهیزند گفت:مدیریت مصرف آب توسط مردم یکی دیگر از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: کمبود آب متاسفانه مشکلات و معضلاتی متعددی را به‌همراه خواهد داشت و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود که راهکار کوتاه مدت آن مدیریت صحیح الگوی مصرف آب است.

لزوم مصرف بهینه و صرفه‌جویی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای شهر ایلام در ادامه با اشاره به چالش‌ها و مشکلات متعدد ناشی از خشکسالی‌های سالیان اخیر و شرایط اقلیمی حاکم بر استان اظهار داشت: با توجه به کاهش بارندگی در سال زراعی 1399_1400 با وجود مدیریت صحیح مخازن و همچنین گروه های گشت و بازرسی فعال، در حال حاضر میانگین ذخیره آب در پشت سدهای ایلام در حدود 50 درصد است.

پوراحمد افزود: سال آبی گذشته سالی خشک بود و حدود 2 ماه از سال آبی جاری نیز سپری شده در حالی که بارش موثری در استان اتفاق نیفتاده و این زنگ خطری است که برای منابع آب استان به صدا درآمده و ادامه این روند بسیار نگران کننده خواهد بود.

وی در پایان از مردم استان درخواست کرد در مدیریت منابع آب و عبور از شرایط بوجود آمده با صرفه‌جویی و مصرف بهینه مسئولان را یاری کنند.

انتهای پیام/180/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مخازن سدهای مخازن سدها ذخایر آب سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، احمد قندهاری به تشریح مهم‌ترین اقدامات مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در ۶ ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

وی افزود: در ادامه با توجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل توجه یافته است، به طوری که تا پایان فروردین ماه بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد؛ در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

به گفته قندهاری، تمامی این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومتر مربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه یادآور شد: تأمین نیاز زیست محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی در ادامه گفت: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه اقشار مختلف مردم، فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد قرار گرفته است. از دیرباز وزارت نیرو به عنوان متولی تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه، اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کم آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به سوی کنشگران و ذی مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدامات بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه با وزارت نیرو است تا فرآیند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری اظهار کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری شدن آب به سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و عدم آبگیری انهار زراعی در فصل غیر کشت، بخش قابل توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل توجه نبود. این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود. به هر حال با سپری شدن پاییز و شروع زمستان به خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 6091123 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول