Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@02:33:51 GMT

دستکاری خاطرات با سیستم عصبی نوری جدید

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۲۰۷۷

دستکاری خاطرات با سیستم عصبی نوری جدید

آفتاب‌‌نیوز :

هنگامی که یک سند مهم روی میز شما قرار می‌گیرد، ممکن است آن را برای نگهداری ذخیره کنید. همین اتفاق در مورد خاطرات ما نیز می‌افتد: آن‌ها ابتدا در یک قسمت از مغز ظاهر می‌شوند و سپس برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت در فرآیندی به نام تثبیت حافظه به قسمت دیگر منتقل می‌شوند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، آکیهیرو گوتو از دانشگاه کیوتو که در ژورنال Science منتشر شده است، از مغز موش برای نشان دادن یک سیستم عصبی نوری جدید برای دستکاری خاطرات استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تکنیک مانع از فعالیت عصبی می‌شود که به عنوان تقویت طولانی مدت یا LTP شناخته می‌شود که در غیر این صورت حافظه را در طول خواب تثبیت می‌کند.

LTP سیناپس‌ها را از طریق فعالیت عصبی تقویت می‌کند و برای شکل گیری حافظه حیاتی است. زمان و مکان تشکیل خاطرات در مغز را می‌توان با بررسی زمان و کدام سلول‌ها تحت LTP تعیین کرد.

دارو‌ها می‌توانند LTP را مختل کنند، اما یک اثر کلی دارند و در هدف قرار دادن مناطق خاص مغز در مقاطع زمانی خاص در تثبیت حافظه خوب نیستند.

او با لبخند می‌گوید: در مردان سیاه پوش ماموران با یک فلاش نور خاطرات را پاک می‌کنند. ما هم کاری مشابه انجام دادیم. تیم او از نور برای غیرفعال کردن پروتئین‌های ضروری برای LTP استفاده می‌کند.

تیم یاسونوری هایاشی، یکی از نویسندگان این مقاله، با تغییر لباس‌ها و سایه‌های مشکی برای کت‌های آزمایشگاهی سفید و عینک ایمنی، مغز موش را برای مهار کوفیلین، پروتئینی که برای عملکرد سیناپس ضروری است، روشن می‌کند.

در ابتدا ویروس مرتبط با آدنو یا AAV که معمولا برای تحویل ژن استفاده می‌شود، به مغز تزریق می‌شود که سپس پروتئین ذوب‌شده‌ای از کوفیلین و فلورسنت SuperNova را بیان می‌کند. وقتی این پروتئین‌ها در معرض نور قرار می‌گیرند، اکسیژن فعالی آزاد می‌کنند که ترکیبات مجاور مانند کوفیلین را غیرفعال می‌کند.

وقوع LTP در هیپوکامپ، جایی که برای اولین بار خاطرات در آن ذخیره می‌شود، قابل توجه است. هنگامی که این ناحیه از مغز تحت تابش قرار می‌گیرد، یک بار بلافاصله پس از یادگیری یک کار و سپس دوباره در طول خواب پس از یادگیری، حافظه از بین می‌رود.

گوتو می‌گوید: تعجب آور بود که حذف LTP محلی با روشنایی هدفمند، حافظه را به وضوح پاک کرد.

هایاشی معتقد است این فناوری جدید روشی را برای جداسازی شکل گیری حافظه هم به صورت زمانی و هم مکانی در مغز در سطح سلولی فراهم می‌کند.

ناهنجاری‌های سیناپسی مربوط به LTP در اختلالات حافظه و یادگیری مانند بیماری آلزایمر و همچنین بیماری‌های روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی نقش دارند. هایاشی نتیجه می‌گیرد: ما انتظار داریم روش ما به طیف وسیعی از درمان‌ها برای اختلالات روانی منجر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سیستم عصبی عملکرد مغز آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،این مطالعه شامل افراد میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین بود که خود را با کاهش خفیف شناختی توصیف کردند.

مهر در خبری نوشت:نویسندگان این مطالعه عنوان می‌کنند که آنتوسیانین ها، ترکیبات زیست فعال موجود در توت فرنگی، بلوبری، و سایر انواع توت‌ها، ممکن است عامل محافظت کننده عصبی باشد.

طبق این مطالعه جدید، بزرگسالان میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین که به مدت ۱۲ هفته توت فرنگی مصرف کردند، کاهش تداخل حافظه و افسردگی را گزارش کردند.

با توجه به اختلالات شناختی، مانند بیماری آلزایمر، که به آهستگی در طی یک دوره چند ساله که از میانسالی شروع می‌شود، ایجاد می‌شود، نویسندگان این مطالعه معقتدند تغییر رژیم غذایی ممکن است پیشرفت زوال عقل را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشد.

این مطالعه بر روی آنتوسیانین ها تمرکز دارد. تحقیقات قبلی روی بلوبری - که حاوی آنتوسیانین نیز است - توسط نویسنده اصلی این مطالعه نشان داد که این ترکیب عملکرد اجرایی مغز را بهبود می بخشد.

در مطالعه حاضر پنج مرد و ۲۵ زن شرکت کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که توت فرنگی مصرف می‌کردند و گروهی که دارونما دریافت می‌کردند.

محققان سلامت عصبی و خلق و خوی افراد را قبل از شروع کارآزمایی ۱۲ هفته‌ای ارزیابی کردند.

در طول آزمایش، به گروه آزمایش دستور داده شد که یک بسته پودر مخلوط با مایع، تهیه شده از توت فرنگی کامل خشک، یخ زده و آسیاب شده مصرف کنند. بسته توت فرنگی حاوی معادل یک فنجان توت فرنگی کامل تازه بود.

محققان دارونما را طوری فرموله کردند که طعم، ظاهر و بار کربوهیدراتی مشابه پودر توت فرنگی داشته باشد.

هیچ یک از گروه‌ها برای جلوگیری از تأثیرگذاری بر یافته‌های مطالعه، توت‌های دیگری را در طول دوره آزمایشی مصرف نکردند، زیرا سایر میوه‌ها ممکن است دارای ترکیبات محافظ عصبی خود باشند.

فرضیه نویسندگان این مطالعه این است که فواید آنتوسیانین های توت فرنگی در ماهیت ضد التهابی آن نهفته است و این کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو ممکن است در برابر زوال شناختی محافظت کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901080

دیگر خبرها

  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • گوشی Honor 200 Lite چه مشخصاتی دارد؟
  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند