Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود پزشک در کشور، به‌ویژه در مناطق محروم به یک معضل اساسی تبدیل‌شده و تبعات بسیار زیادی را برای مردم در پی‌ داشته است به طوری که مردم باید برای دسترسی به خدمات درمانی باید عزم سفر به مراکز استان‌ها و تهران کنند و درصورتی‌که در اثر تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست ندهند، مقابل بیمارستان‌های مراکز استان‌ها در چادرهای مسافرتی در صف انتظار ویزیت پزشکان بایستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برای حل معضل کمبود پزشک در مناطق محروم، مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ قانونی را تصویب کرد که به‌ موجب آن  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد سی درصد (۳۰%) ورودی‌های رشته‌های پزشکی عمومی، دستیاری تخصصی پزشکی و سایر رشته‌های گروه پزشکی را از طریق جذب دانـشجوی بومی با اولویت مناطق محروم پذیرش نماید. 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ضمن گلایه از کمبود پزشک به‌ویژه پزشک متخصص در مناطق گفت: بررسی‌های کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نشان‌ می‌دهد، پذیرش دانشجویان تعهدی در سال ۱۴۰۰ در رشته پزشکی ۶ درصد و در رشته دندانپزشکی ۸ درصد بوده که با میزان مصوب قانونی فاصله بسیار زیادی دارد. 

وی همچنین ادامه داد: متاسفانه این تخلف از قانون فقط منتهی به سال ۱۴۰۰ نیست و از سال ۱۳۹۲ که این قانون تصویب شده است، تا کنون در هیچ سالی به صورت  کامل رعایت نشده و سهمیه مناطق محروم اختصاص نیافته است. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ افزود: وزارت بهداشت در پاسخ به اعتراض‌ نمایندگان مجلس در خصوص کمبود پزشک مدعی است که مشکل توزیع پزشک است و کمبود نداریم اما از اجرای قانون پزشکان تعهدی که مستقیماً به توزیع عادلانه پزشک در کشور می‌پردازد، سر باز می‌زند.

شجاعی ضمن اظهار تأسف از عملکرد وزارت بهداشت درخصوص گسترش پذیرش دانشجویان تعهدی گفت: نمایندگان مجلس از عملکرد وزارت بهداشت در اجرای قانون پزشکان تعهدی رضایت ندارند و برای همین هم کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی قطعاً با احضار مسئولین وزارت بهداشت پیگیر این تخلف خواهد بود.

23219

کد خبر 1574183

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم کمیسیون اصل 90مجلس وزارت بهداشت مجلس شورای اسلامی کمیسیون اصل ۹۰ وزارت بهداشت مناطق محروم کمبود پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۳۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان با گاز خنده!

  این وزارتخانه که نگرانی اصلی‌‌اش سلامت مردم است، حالا از جوانان به‌عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می‌کند. این موضوع در حالی است که مصرف این قلیان‌ها در سال ۹۷ هم در قهوه‌خانه‌های پایتخت به چشم می‌خورد و گفته می‌شد وزارت بهداشت مجوزی برای آن صادر نکرده اما چرا اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت پس از گذشت این سال‌ها به پایان نرسیده است؟گرچه وزارت بهداشت همیشه در طرح‌های مربوط به جمع‌آوری قلیان‌‌ها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن پیشتاز بوده اما با این حال هیچ ابلاغیه‌ای از سوی این وزارتخانه به پلیس برای برخورد با این موضوع ارسال نشده. البته وزارت بهداشت مدعی است این طرح به سبب افزایش مصرف قلیان، گسترش بی‌‌رویه مراکز عرضه قلیان و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در حال اجرا شدن است اما با وجود ماده نیتروز اکسید در این قلیان‌ها که به‌عنوان گاز خنده شناخته می‌شود، عوارض جبران‌ناپذیر زیادی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد. نکته تعجب‌برانگیز دیگر هم این است که بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگویش با تسنیم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: قهوه‌خانه‌ها و کافی ‌شاپ‌‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.
 
ثبت اختراع با قلیان اکسیژن!
ماجرا به حدی تعجب‌برانگیز است که اصلا قابل توصیف نیست. بررسی‌ها حاکی از آن است که قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری طراحی و ساخته شده است. جالب‌تر این که مجوز اختراعش را هم از متولیان حوزه بهداشت کشور یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده است. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از این‌که تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. 
 
حس خلأ با مصرف قلیان اکسیژن
بسیاری از کافه‌داران بر این باورند که این قلیان نه‌فقط مضراتی ندارد بلکه یک ضدافسرده قوی محسوب می‌شود و برای گردش خون هم مفید است. البته طبق گفته یکی از مصرف‌کنندگان، این قلیان برای او یک حالت خلأ و حس سرخوشی ایجاد می‌کند اما نظر دکتر جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو چیز دیگری است و او توضیح می‌دهد: افراد پس از مصرف گاز نیتروز موجود در این قلیان، ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی همچون سرگیجه پیدا کنند. البته بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت بر این باور است که گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به ‌محض این ‌که مصرف متوقف می‌شود ‌فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند، بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست. 
 
گاز نیتروز چیست؟
 گاز نیتروز اکساید یکی از مهم‌ترین گازها در پزشکی محسوب می‌شود که در بیهوشی و بی‌حسی کاربرد دارد و به همین دلیل به آن گاز بیهوشی نیز می‌گویند. همچنین از این گاز به علت خاصیت ضد درد، جهت تسکین درد و همچنین در دندانپزشکی برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. گاز نیتروز در گذشته‌ نسبتا دور ابتدا توسط آمریکاییان استفاده شد اما به‌دلیل تأثیر بی‌‌دردی آن، مصرف این گاز در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک نیز مدنظرقرارگرفت‌ اما استفاده ازآن درخارج از چرخه بیمارستانی به‌دلیل عوارضی که دارد، ممنوع است‌. مطالعات اخیرنشان می‌‌دهد این گازمی‌تواندباعث آسیب به سلول‌های عصبی شود و پزشکان نسبت به مصرف آن در بین عموم هشدار داده‌اند.گویا وزارت بهداشت طبق مثل معروف ما ایرانی‌ها، آمده ابروی این کار را درست و قلیان‌های اکسیژن را با قلیان‌های دخانی حاوی تنباکو جایگزین کند اما زده چشمش را هم کور کرده است! جوانانی که نمی‌دانند بازیچه طرح وزارت بهداشت شدند و به بهانه سرگرمی و تفریح از این قلیان استفاده می‌کنند. به هر حال مسئولان وزارت بهداشت موظف هستند درخصوص چنین مسأله پر ابهامی، پاسخ صریح و روشن دهند. 

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • قلیان با گاز خنده!
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا