Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی همایشی با عنوان "فقیه فقه سیاسی" را برگزار کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم، دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی همایشی با عنوان "فقیه فقه سیاسی" را برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این نشست که با حضور دانشجویان گروه فقه و علوم سیاسی در این دانشگاه برگزار شد، آیت‌الله اراکی و آیت‌الله علیدوست از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه به همراه حجت‌الاسلام ارسطا و حجت‌الاسلام موسی زاده از شاگردان آیت‌الله عمید زنجانی به سخنرانی در مورد ابعاد شخصیتی این عالم علوم دینی پرداخته و به تبیین موضوع‌های مرتبط با فقه سیاسی و جایگاه آن در جامعه پرداختند.

به گفته حجت‌الاسلام رهدار دبیر علمی همایش فقیه فقه سیاسی، این همایش با محوریت گروه فقه سیاسی و علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری مراکز دیگر علمی ازجمله پژوهشگاه فقه نظام، موسسه فتح اندیشه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مرکز فقهی ائمه اطهار، مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری و موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری: آیت‌الله عمید زنجانی "فقیه زمان‌شناس" بودآیت‌الله علیدوست: پدیده "فرسایش مغزها" در کشور موردتوجه قرار گیرد

از اهداف برگزاری این همایش معرفی آثار و ابعاد شخصیتی آیت‌الله مرحوم عمید زنجانی و لزوم اهمیت دادن به موضوع‌های مرتبط با فقه سیاسی بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران گفت: مرحوم آیت الله عمید زنجانی از شخصیت‌های بسیار برجسته و صاحب‌نظر در حوزه فقه سیاسی بود و از حیث اخلاقی نیز بزرگوار، بزرگ‌منش و متواضع و محترم بود.

حجت‌الاسلام محمدجواد ارسطا امروز در همایش "فقیه فقه سیاسی" که توسط دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری چند مرکز علمی شهر قم برگزار شد با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: آثار و فعالیت‌های علمی و پژوهشی این عالم علوم دینی در فقه سیاسی کم‌نظیر و بی‌نظیر بود به‌طوری‌که با توجه به اینکه تحصیلات آکادمیک نداشت به حقوق عمومی ورود کند و چنین کتاب‌های ارزشمندی را تدوین کند.

وی بیان کرد: مرحوم آیت‌الله عمید زنجانی پشتکار بسیار زیادی داشت و یکی از ویژگی‌های اخلاقی او این بود که شاگرد پرور بود بعد از فارغ‌التحصیلی که خدمت ایشان بودم علاقه‌مند بود با شاگردانش مباحث علمی مطرح شود و در حال حاضر نیز ضرورت ادامه این راه پژوهشی و علمی ایشان ادامه یابد.

این پژوهشگر حوزه دین و استاد دانشگاه تهران همچنین در سخنان خود به برخی از نوآوری‌های آیت‌الله مرحوم عمید زنجانی و تبیین نسبت فتوا و قانون و همچنین رابطه فقه سیاسی و قانون پرداخت.

 تألیف بیش از 50 جلد کتاب توسط مرحوم آیت‌الله عمید زنجانی

حجت‌الاسلام ابراهیم موسوی زاده نیز در این همایش اظهار داشت:این فقیه سیاسی بیش از 50 عنوان کتاب تألیف کرده که حدود 20 عنوان مربوط به فقه سیاسی است.

عضو هیئت‌علمی و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان کرد: همچنین از این عالم علوم دینی صدها مقاله و همایش به یادگار گذاشته‌شده است که نشان‌دهنده تلاش‌ها و جهادها او است.

این شاگرد آیت‌الله عمید زنجانی بابیان اینکه این عالم بزرگوار در برخورد با اشخاص سیاسی محترمانه صحبت می‌کرد و اگر همسویی سیاسی را نداشت محترمانه برخورد می‌کرد، گفت: یک‌بار نشنیدم علیه شخصی و در راستای هتک حرمت اشخاص سخنی بیان کند. برخورد ایشان همراه باکرامت و شرافت بود به‌طوری‌که تا آخرین لحظات تلاش علمی داشت و در برخی حوزه‌های فقه سیاسی نیز نخستین نویسنده بود.
وی با اشاره به اینکه آیت‌الله عمید زنجانی درس خارج را از محضر امام (ره) بهره‌مند شدند بیان کرد: درزمینهٔ فقیه سیاسی دارای تواضع بوده و شکست نفسی این عالم ربانی مشهور بود، به‌طوری‌که خودش را رقیب کسی نمی‌دانست و می‌گفت تمام‌کارها را دانشگاهی انجام می‌دهم.

موسی زاده تصریح کرد: این عالم فقه سیاسی در دانش خود ذره‌ای تعریض به حوزه، علما و روحانیت نداشت و خود را وامدار حوزه می‌دانست. به‌نوعی خودشان وابسته به بیت مرجعیت بود اما در حوزه و دانشگاه در غربت بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: آیت‌الله عمید زنجانی در نگارش تألیف‌های علمی خود یک نوع نگاه‌های عمیق به مباحث داشت. تواضع علمی او سبب شده بود نقدهای علمی را با گشاده‌رویی مطرح کند. نگاهش به فقه سیاسی از بحث امامت آغاز می‌شد و بر این باور بود که برای تربیت فقه سیاسی نباید از اصول و مبانی غافل شویم.

وی گفت: ایشان دومین نفری بود که در مجلس رای اعتماد گرفت و یکی از اعضای فعال شورای بازنگری قانون اساسی بود. دیدگاهش این بود که در چهارچوب اذن امام (ره) بازنگری قانون اساسی را داشته باشیم و معتقد بود بنام نوآوری نباید چنگ به تغییر چهره قانون اساسی داشته باشیم.

آیت‌الله عمید زنجانی به‌عنوان یک فقیه فقه سیاسی از سال 50 که امام جماعت مسجد لرزاده در جنوب تهران را بر عهده می‌گیرد، ضمن انجام امور معمول نماز اقدامات و تبلیغات گسترده‌ای در بسیج نیروها در راستای نهضت امام خمینی(ه) داشت و چند بار نیز احضار و زندانی‌شده و در بحبوحه انقلاب نیز نقش اساسی داشت.

انتهای پیام/459/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه باقرالعلوم ع آیت الله عمید زنجانی فقیه فقه سیاسی دانشگاه تهران حجت الاسلام برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۴۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد، آنها چشم‌وچراغ دانشگاه و جامعه هستند که همواره از توان علمی و تخصصی این نخبگان برای پیشرفت کشور بهره خواهیم برد.

محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات‌ علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات‌ علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وی ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

دیگر خبرها

  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • تجمع دانشجویان زنجانی برگزار می شود
  • برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم