Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه ارومیه موفق به طراحی و ساخت ربات کاوشگر و مانیتورینگ شدند.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه ارومیه موفق به طراحی و ساخت ربات کاوشگر و مانیتورینگ شدند.

ربات کاوشگر و مانیتورینگ جهت تست خطوط انتقال گاز، آب، کابل برق و تلفن و ... مدفون زیر زمین که به مرور زمان دچار خوردگی، شکستگی و نشتی می‌شوند، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ربات مورد نظر به صورت کنترل از راه دور در داخل این خطوط حرکت کرده، به صورت همزمان تصاویر دیواره‌های داخلی لوله را به واحد کنترل ارسال کرده و خوردگی‌های احتمالی و ترک‌های داخل لوله توسط کاربر قابل مشاهده خواهد بود. همچنین این ربات دارای سنسور اولتراسونیک جهت بررسی تغییرات احتمالی در ضخامت لوله خواهد بود. سنسور‌های موقعیت و سنسور دما نیز در هر لحظه مکان ربات و دمای محیط را گزارش خواهند کرد.


استفاده از این ربات کاهش بسیار محسوس حفاری‌های غیردقیق برای یافتن خرابی‌های لوله و به تبع آن کاهش هزینه‌های اقتصادی را به همراه خواهد داشت.


ویژگی‌ها و مزایای رقابتی


قابلیت حرکت در خطوط لوله‌های مختلف اعم از آب، گاز، کابل برق و تلفن، فاضلاب و ... که می‌تواند با دارا بودن قابلیت کنترل از راه دور در داخل این خطوط حرکت کرده و کاربر را از خرابی‌های موجود و احتمالی با خبر سازد. نمونه‌های خارجی برای این محصول وجود دارند، اما به لحاظ قیمتی قابل رقابت با نمونه‌های داخلی نبوده و همچنین به دلیل وجود تحریم‌های ظالمانه بر علیه کشورمان، امکان تهیه آن‌ها بسیار سخت و بسیار پرهزینه خواهد بود.


موارد کاربرد


این ربات بسته به امکاناتی که روی آن نصب می‌شود، می‌تواند دارای کاربرد‌های مختلفی باشد. از کابرد‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


در مناطق خطرناک: مکان‌هایی که نشت گاز دارد یا میزان خوردگی در آن بالاست.


زلزله و بلایای طبیعی: این ربات می‌تواند بعد از بلایای طبیعی در جا‌های خطرناک به جستجوی انسان‌های زنده بپردازد.
در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز یا مناطق اسیدی: به طوریکه با اسکن دقیق از کل محیط می‌تواند میزان آلاینده‌ها را در هر موقعیت مکانی تخمین بزند و به راحتی منبع نشت گاز را تشخیص دهد.


در صنعت کشاورزی: به این صورت که با فیلمبرداری و پردازش تصاویر آن می‌تواند محصولات ناسالم را از سالم تمایز دهد و موقعیت آن را به کشاورز اعلام کند.


در خطوط انتقال گاز و نفت: این ربات به لحاظ شکل ظاهری قادر به حرکت در خطوط لوله انتقال گاز است و می‌تواند با تجهیزات خود اطلاعات لازم را از درون لوله استخراج و به واحد عملیاتی انتقال دهد.


در صنایع فضایی: انواع پیشرفته این ربات می‌تواند به عنوان ربات فضایی (ماه نورد و مریخ نورد) مورد استفاده قرار گیرد.


در صنایع دفاعی: از این ربات در مناطق جنگی می‌توان برای شناسایی مناطق خطرناک و مناطق دشمن استفاده کرد.


شایان ذکر است امیرموسی اباذری دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۹۵ اخذ کرده است. از سال ۱۳۸۶ فعالیت‌های آموزشی، تحقیقاتی و صنعتی خود را در واحد‌های مختلف دانشگاهی و صنعتی آغاز کرده است. از سال ۱۳۹۶ به عضویت هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه ارومیه در آمده است و هم اکنون این همکاری ادامه دارد. فعالیت‌ها و علاقمندی‌های او معطوف به تکنولوژی‌های نوین و فرایند‌های پیشرفته ماشینکاری جهت ساخت قطعات کاربردی در حوزه‌های تکنولوژی و پزشکی است.


داود هاشم‌پور کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۱۳۸۸ دریافت کرده و پس از اتمام تحصیلات در صنایع قطعات پیشرفته صنعتی در تهران مشغول به کار شد. در این مدت در زمینه‌های مختلفی اعم از طراحی قطعات کامپوزیتی، قطعات خودرو، مکانیزم‌های تک مرحله‌ای و چند مرحله‌ای، انواع فیکسچرها، دستگاه شکل‌دهی لوله‌های سرسوزن‌های پزشکی و سایر زمینه‌های فنی-مهندسی فعالیت داشته است.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه ارومیه وزارت علوم دانشگاه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: اعضای شورا از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار تسریع در یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان ابلاغ و اجرای طرح جامع شهر ارومیه بوده که نقش اساسی برای رونق ساخت و ساز، رونق اقتصادی و توسعه شهر ارومیه دارد.

مرتضی پیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: برنامه ها و فعالیت شوراها باید بر مبنای شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

وی با اشاره به اینکه شوراها نماد مشارکت مردمی هستند، افزود: امیدوارم در سالی که مقام معظم رهبری سال تولید و مشارکت مردمی نامیدند؛ دولتمردان و قانون‌گذاران ما همگی دست به دست هم داده تا بتوانیم به نحو احسن در تحقق شعار سال گام برداریم.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه تشکیل پارلمان محلی نشان داد که در جمهوری اسلامی ایران در اداره شهر و حتی روستا به نظر مردم توجه ویژه ای شده است، گفت: شورای اسلامی شهر و روستا نماد مردم‌سالاری و مشارکت شهروندان در اداره امور شهر و روستا بوده و این نهاد و وظیفه اصلی آن در قانون اساسی که خدمت به مردم، توسعه و مشارکت مردمی در اداره کرد جامعه و مدیریت محسوب می‌شود تاکید شده است.

پیری با تقدیر و تشکر از زحمات مدیرکل پیشین اداره راه و شهرسازی استان آذربایجان‌غربی و آرزوی موفقیت برای سرپرست جدید ادامه داد: اعضای شورا از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار تسریع در یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان ابلاغ و اجرای طرح جامع شهر ارومیه بوده که نقش اساسی برای رونق ساخت و ساز، رونق اقتصادی و توسعه شهر ارومیه دارد.

وی تصریح کرد: آزادی و استقلال عمل اعضای شورا در تصمیمات موجبات افزایش خلاقیت شوراها را فراهم کرده و شرایط توسعه پایدار را به نفع جامعه رقم زده و از این منظر تمدن‌سازی وتمدن آفرینی را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به لزوم تشکیل جلسات همفکری با مقام عالی استان و معاونین در راستای بررسی و حل مشکلات شهری خاطرنشان کرد: شورا در جهت آبادانی، توسعه و پیشرفت شهری با تمام توان در کنار ارگان‌های دولتی و اجرایی بوده و در جهت رفع مشکلات شهری و شهروندی همپای سازمان‌ها و نهادهای اجرایی است.

کد خبر 749537

دیگر خبرها

  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • 2 روش هوشمندانه برای ساخت شیرآب و شیر حمام با لوله PVC (فیلم)
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد