Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@13:31:32 GMT

فواید و عوارض جانبی استفاده از گرده زنبور عسل

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۶۳۹۴

فواید و عوارض جانبی استفاده از گرده زنبور عسل

فرارو-گرده زنبورعسل حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها، لیپیدها و پروتئین است. این ماده از گرده‌ای به دست می‌آید که روی بدن زنبورها هنگام پرواز از یک گل به گل دیگر جمع می‌شود. گرده زنبورعسل ممکن است شامل بزاق زنبور نیز باشد. مراقب باشید گرده زنبورعسل را با عسل طبیعی، شانه عسل، نیش زنبورعسل یا ژل رویال اشتباه نگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محصولات حاوی گرده زنبورعسل نیستند، اگرچه محصولات ترکیبی وجود دارند که حاوی یک یا چند مورد از این مواد هستند.

به گزارش فرارو، گرده زنبورعسل در بسیاری از فروشگاه‌های مواد غذایی سالم موجود است. شما ممکن است گرده زنبورعسل را در سایر مکمل‌های غذایی طبیعی و همچنین در محصولات نرم‌کننده پوست که برای خارش ناشی از پوشک یا اگزما استفاده می‌شود، بیابید.

همچنین احتمال دارد توصیه‌هایی برای استفاده از گرده زنبورعسل برای اعتیاد به الکل، آسم، آلرژی، حفظ سلامتی، سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، بزرگی پروستات یا مشکلات معده بشنوید. به‌علاوه از آن به‌عنوان یک تونیک انرژی استفاده می‌شود.

اما هیچ مدرکی مبنی بر اثربخش بودن این ماده در شرایط ذکرشده وجود ندارد. قبل از مصرف هر محصول طبیعی برای مشکل خود، با پزشک مشورت کنید.

گرده زنبورعسل همچنین توسط برخی گیاهان شناسان درمانی برای افزایش عملکرد ورزشی، کاهش عوارض جانبی شیمی‌درمانی و بهبود آلرژی و آسم توصیه می‌شود.

تاکنون تحقیقات پزشکی نشان نداده که گرده زنبورعسل برای مشکلات جسمی ذکرشده مؤثر است بلکه تنها در چند مطالعه نتایج امیدوارکننده‌ای به‌دست‌آمده است. شواهد حاصل از یک مطالعه کوچک نشان داده گرده گل ممکن است برخی از عوارض جانبی پرتودرمانی سرطان را کاهش دهد. مطالعات دیگری عصاره گرده زنبورعسل را موردبررسی قرار داده و فوایدی را در مردانی که پروستاتیت مزمن یا پروستات بزرگ‌شده دارند، یافته‌اند. نتایج مطالعه دیگری نشان می‌دهد یک محصول حاوی گرده زنبورعسل (و چندین ماده دیگر) علائم PMS را کاهش می‌دهد؛ اما قبل از اینکه مشخص شود آیا گرده زنبورعسل واقعاً به این شرایط کمک می‌کند یا خیر، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

بسیاری از کاربردهای دیگر گرده زنبورعسل، از افزایش قدرت تا کند کردن روند پیری، عمدتاً مطالعه نشده است.

به‌عنوان یک ماده غذایی، گرده زنبورعسل حداقل مغذی به نظر می‌رسد. منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌هاست.

در جواب به این سؤال که چه مقدار گرده زنبورعسل باید مصرف کنید تنها می‌توان گفت ازآنجاکه خواص درمانی گرده زنبورعسل اثبات نشده است، هیچ دوز استانداردی وجود ندارد. از پزشک خود راهنمایی بخواهید.

باید توجه داشت هیچ منبع غذایی برای گرده زنبورعسل به‌جز خود گرده وجود ندارد.

به نظر می‌رسد گرده زنبورعسل برای اکثر افراد بی‌خطر است، حداقل اگر برای مدت کوتاهی مصرف شود؛ اما اگر به گرده آلرژی دارید، ممکن است آلرژی شمارا تشدید کند. گرده زنبورعسل (مانند ابرو سیا یا سایر گیاهان، بسته به اینکه گرده زنبورعسل از کجا می‌آید) می‌تواند واکنش آلرژیک جدی ایجاد کند؛ ازجمله خارش، قرمزی، تنگی نفس، کهیر، تورم و آنافیلاکسی.

گرده زنبورعسل برای کودکان یا زنان باردار بی‌خطر نیست. زنان همچنین در صورت شیردهی باید از استفاده گرده زنبورعسل خودداری کنند.

گرده زنبورعسل اگر همراه با رقیق‌کننده‌های خون مانند وارفارین مصرف شود، ممکن است باعث افزایش خونریزی گردد. اگر از دارویی خاص، داروهای بدون نسخه یا گیاهان دارویی استفاده می‌کنید قبل از مصرف گرده زنبورعسل با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: webmed

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه عسل گرده زنبورعسل گرده زنبورعسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۶۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟