Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@13:36:10 GMT

عقبگرد شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۸۵۹۸

عقبگرد شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت

ایران اکونومیست- نماگر کل بورس پس از روند مثبت در هفته‌های اخیر، در روزهای پایانی آبان ۱۴۰۰ بر مدار نزولی قرار گرفت.

 بررسی فراز و فرود شاخص کل بورس در پنج روز فعالیت بازار سهام در هفته گذشته نشان می دهد در این مدت، نماگر کل با افت ۴۵۷۰۰ واحدی معادل بازدهی منفی ۳.۱۳ درصدی مواجه شد.

بر این اساس در اولین روز هفته (شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰) در حالی شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۱۷۳۰۱ واحدی معادل ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۹ درصدی به یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۱۷۸ واحد رسید که در این روز، نمادهای معاملاتی فارس، فولاد، شستا، شپنا، شتران و وبملت با بیشترین کاهش، تاثیر منفی در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. از سوی دیگر، در اولین روز هفته، معامله‌گران بورس ۵ میلیارد و ۷۲۴ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۵۱۴ هزار و ۳۵۰ نوبت معامله و به ارزش ۴۵ هزار و ۷۲ میلیارد ریال داد و ستد کردند.

در دومین روز هفته (یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰) اندکی از افت روز شنبه، جبران شد. به گونه ای که در پایان معاملات این روز، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۳۳۴۳ واحدی معادل ۰.۲۳ درصدی به یک میلیون و ۴۴۲ هزار و ۵۸۸ واحد رسید. این روند مثبت تحت تاثیر رشد نمادهای معاملاتی فخوز، نوری، کگل، رمپنا، شیراز و خبهمن بود. از سوی دیگر، با پایان فعالیت بازار سرمایه در دومین روز کاری بورس در هفته جاری، معامله‌گران بورس ۷ میلیارد و ۲۸۱ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۵۴۵ هزار و ۷۰۲ نوبت معامله و به ارزش ۵۷ هزار و ۷۶۱ میلیارد ریال داد و ستد کردند.

در سومین روز هفته (دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰) شاخص کل دوباره با افت مواجه شد. به گونه ای در این روز، شاخص کل با کاهش ۲۶ هزار و ۱۷۴ واحدی به عدد یک میلیون و ۴۱۶ هزار واحد رسید. ضمن اینکه نمادهای فولاد، فارس، فملی و شستا بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل داشتند.

در چهارمین روز هفته (سه شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰) بازدهم روند نزولی نماگر به ثبت رسید؛ به گونه ای که در پایان معاملات این روز، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۷۷۱۶ واحدی معادل ۰.۵۴ درصدی به یک میلیون و ۴۰۸ هزار و ۵۸۲ واحد رسید. این در حالی است که در پایان معاملات چهارمین روز هفته، نمادهای معاملاتی فارس، شپدیس، شستا، فولاد، پاکشو و فملی با بیشترین کاهش، تاثیر منفی در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. از سوی دیگر، در این روز، معامله‌گران بورس ۴ میلیارد و ۴۷۹ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۴۷۰ هزار و ۶۹۱ نوبت معامله و به ارزش ۴۱ هزار و ۳۷۷ میلیارد ریال داد و ستد کردند.

در پنجمین و آخرین روز کاری هفته (چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰) پس از دو روز متوالی منفی برای نماگر، بالاخره شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۲۱۵۵ واحدی معادل ۰.۱۵ درصدی به یک میلیون و ۴۱۰ هزار و ۷۵۰ واحد رسید. این در حالی است که در آخرین روز هفته برای بازار سهام، نمادهای معاملاتی شفن، شستا، شپدیس، خبهمن، نوری و پاکشو با بیشترین افزایش، تاثیر مثبت در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. از سوی دیگر، معامله‌گران بورس نیز در این روز، ۶ میلیارد و ۴۴۸ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۴۹۱ هزار و ۳۱۷ نوبت معامله و به ارزش ۵۰ هزار و ۶۳۹ میلیارد ریال داد و ستد کردند.

نمادهای پُرتراکنش بورس

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، گروه دارویی برکت (برکت)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، گروه دارویی برکت (برکت) در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

صنایع مثبت بازار سهام در هفته گذشته

در هفته‌ای که گذشت محصولات چوبی، هتل و رستوران، فعالیت مهندسی، تجزیه و تحلیل و آزمایش فنی، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، اطلاعات و ارتباطات، صنایع غذایی به‌ جز قند و شکر، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، کاشی و سرامیک، چاپ، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، محصولات کاغذی، محصولات کاغذی، رایانه، کانی غیرفلزی، خودرو و قطعات، دستگاه‌های برقی، زراعت و خدمات وابسته و محصولات فلزی جزو صنایع مثبت بازار بودند.

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شاخص کل بورس اوراق بهادار نوبت معامله و به ارزش درصدی به یک میلیون نمادهای معاملاتی معامله گران بورس واحدی معادل سوی دیگر روند نزولی آبان ۱۴۰۰ واحد رسید روز هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

مصطفی صفاری گفت: اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی که از عوامل خارجی است کاهش پیدا کند می‌توان پیش‌بینی کرد، امسال شاهد بهبود شاخص‌ها در بورس خواهیم بود.

مصطفی صفاری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: شوک‌های سیاسی کوتاه مدت هستند و سریعا از بین می‌روند. اما شوک‌های اقتصادی اینطور نیستند و اثر بلند مدت دارند، گرچه اگر شوک سیاسی تبدیل به شوک اقتصادی شود، اثر آن بلند مدت می‌شود.

صفاری در ادامه بیان کرد: مرداد سال ۹۹ که ارزش بازار ۴۳۰ میلیارد دلار شده بود، سقوط وحشتناکی را تجربه کرد. پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ارزش بورس به ۲۲۰ میلیارد دلار رسیده بود و آقای رئیسی قول دادند که به این وضعیت رسیدگی کنند. اما به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی که در این دولت انجام شد و شوک‌های سیاسی که اتفاق افتاد، ارزش بورس به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید.


این کارشناس اقتصادی درباره وضعیت آینده بازار بورس گفت: هرچقدر که حوادث سیاسی کمتر اتفاق رخ دهد، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بازار سرمایه جاماندگی خود را برطرف کند. دو سال است که شاخص بورس جا مانده است. پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران این است که اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی صورت نگیرد، امسال شاهد افزایش شاخص بورس خواهیم بود. البته در قانون بودجه امسال مواردی ذکر شده بود که مخالف صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بورس است امیدواریم مجلس جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی درخصوص اعتراض شرکت‌های تامین سرمایه درباره بند ۳ بودجه ۱۴۰۳، گفت: قانون بند ۳ این بود که افراد حقیقی تا ۵۰ میلیارد و افراد حقوقی تا ۵۰۰ میلیارد مشمول معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و بیش از این مقدار باید مالیات بپردازند. واقعیت این بود که اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهاد‌های مالی و هزار فعال بازار گفتند که این قانون مخالف سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی است که قانونگذار تعیین کرده بود. در واقع قرار بود که این قانون کمک‌کننده باشد و این موضوع را برای بازار سرمایه مستثنی کنند.

وی در پایان گفت اگر بازار بورس مثبت شد، مردم مانند سال ۹۹ سریعا سرمایه خود را وارد بازار نکنند و از طریق سبدگردان‌های یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس