Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:54:05 GMT

آب، تنها مطالبه تجمع کنندگان در بستر خشک زاینده رود

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۹۱۷۸

آب، تنها مطالبه تجمع کنندگان در بستر خشک زاینده رود

کشاورزان نسبت به آنچه با خشکی زاینده رود، زمین‌های کشاورزی و معیشت آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داده، در اصفهان و در کنار پل خواجو، یکی از یادمان‌های تاریخیِ شهره  اصفهان تجمع کردند تا بتوانند به طور مسالمت آمیز در همراهی شهروندان اصفهانی ، صدایشان را به گوش مسئولان برسانند.

در این تجمع کشاورزان ورزنه، کوشک، زیار، دشتی، قهدریجان، فلاورجان، درچه، دهنو، خوراسگان به همراه صنف کشاورزی و میرابان شرق و غرب، احیای زاینده رود را مطالبه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معیشت کشاورزان اصفهان در پیوند با جاری بودن زاینده رود به شدت تحت تاثیر خشکی این رودخانه قرار گرفته است.

به گفته جمعی از این کشارزان، در طول سالهای گذشته اعتراض آنها نسبت به قطع شدن حق آبه کشاورزان به جایی نرسیده و حالا شرایط برای آنها بسیار بغرنج شده است .

به گفته آنها، طبق مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی زاینده رود ۷۵  درصد آب زاینده رود به علاوه تونل کوهرنگ متعلق به کشاورزان شرق و غرب اصفهان  و محیط زیست بوده که در طول سال‌های گذشته این حق آبه در بخش های دیگر مصرف شده و چیزی عاید آنها نشده است. آن طور که کشاورزان به ایرنا گفته اند، آنها جز کشاورزی راه درآمدی دیگری ندارند و تاکنون هم دولت فکر اساسی برای وضعیت دشوار آنها نکرده است.

زاینده رود از سال  ۷۹به این سو به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است، اتفاقی که به گفته کارشناسان و فعالان محیط زیست در اثر بارگذاری های صنعت و توسعه ناپایدار کشاورزی در بالا دست زاینده رود رخ داده و حالا بزرگترین رودخانه و حیاتی ترین رگ حیاتیِ فلاتِ مرکزی ایران را  دچار خشکی‌های طولانی مدت کرده است.

در این پیوند، جمعه پیشین، وزیر نیرو در سفر به اصفهان، از سَرگیری طرح‌های نیمه‌تمام انتقال آب، بازنگری در تخصیص آب، واگذاری مدیریت آب به استان‌ها، پرداخت حقابه ها طبق قوانین جاری کشور و اهتمام به اجرای عدالت در بخش آب را به کشاورزان وعده داد.

 به روایت استاندار اصفهان در سفر هفته اخیر وزیر نیرو،  یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول از طریق صنایع برای پرداخت حقآبه کشاورزان اختصاص داده شد و تامین اعتبار یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سامانه دوم آب آبرسانی اصفهان، ۸۰۰ میلیارد تومان برای طرح های تکمیلی تصفیه پساب و فعال شدن کارگروه احیای زاینده‌رود از دیگر نتایج سفر وزیر نیرو به اصفهان عنوان شد.

معاون اول رییس‌جمهوری نیز امروز جمعه بدنبال حضور گسترده مردم و کشاورزان در جوار پل خواجوی اصفهان،  در دستور ویژه به وزیران نیرو و جهاد کشاورزی خواستار رسیدگی فوری به حل مشکل آبریز زاینده‌رود در هر سه استان چهارمحال‌و بختیاری، اصفهان و یزد شد.

برچسب‌ها زاینده رود وزیر نیرو تالاب گاو خونی استانداری اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود وزیر نیرو تالاب گاو خونی زاینده رود وزیر نیرو تالاب گاو خونی استانداری اصفهان زاینده رود وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان تلاش برای توسعه پنبه‌کاری در سیستان و بلوچستان دستاوردهایی به همراه داشته و با راهبرد حمایتی، چشم‌انداز احیا و رونق کشت پنبه در استان افق روشنی دارد که در صورت حمایت می‌تواند به سمبل و نماد به‌زراعی در دوران کم‌آبی تبدیل شود.

اعمال برخی سیاست‌های حمایتی و برنامه‌های درازمدت، بروز برخی وقایع اقلیمی و اعمال سیاست‌های اقتصادی در سایر حوزه‌های کشاورزی موجب رغبت تعدادی از کشاورزان به کشت پنبه در استان شده است.

با توجه به مشکلات استان سیستان و بلوچستان در تامین منابع آبی مورد نیاز بخش زراعی و ضرورت کاهش کشت‌های پرآب، باید احیای کشت پنبه بیش از پیش در دستور کار متولیان قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در قالب خرید تضمینی وش پنبه مابین سازمان جهادکشاورزی استان سیستان وبلوچستان و یک شرکت فعال در این زمینه یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت قراردادی پنبه خواهد رفت.

سید محمد رضا سیدحسینی در گفت وگو با ایسنا، تصریح کرد: براساس این تفاهمنامه، کشاورزان با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و این شرکت، مزارع خود را به کشت پنبه اختصاص و کارخانه پنبه تولیدی را با نرخ تضمینی در مزرعه خریداری می‌کند.

وی  بیان کرد: کشت پنبه از اوایل فروردین ماه سالجاری در سیستان‌وبلوچستان آغاز و تا مرداد ماه با همکاری کشاورزان شهرستان های دلگان ،بمپور ،ایرانشهر، خاش و تفتان ادامه خواهد داشت.

سید حسینی افزود: تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت پنبه رفته است.

وی اظهار کرد: با انجام کشت های قراردادی دغدغه کشاورزان جهت فروش محصول مرتفع و زمینه توسعه کشت این محصول در سیستان وبلوچستان فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: جهت ارتقای دانش بهره برداران استان برای کشت پنبه ،سفرهای آموزش و ترویجی به استان های پیشرو در کشت پنبه انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • تجمع بزرگ مردم اصفهان در حمایت از طرح نور
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان