Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:07:42 GMT

سنگ ساختمانی و انواع مهم آن

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۱۴۲۶

سنگ ساختمانی و انواع مهم آن

برای کسانی که نگاه تخصصی به سنگ ها ندارند، سنگ یک ماده جامد با استحکام بالا است که گاهی در ساختمان سازی استفاده می شود. اما نگرش یک متخصص در این زمینه کاملاً متفاوت خواهد بود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام صنایع سنگ استاد شهریار، اگر شما نیز قصد استفاده از سنگ در ساختمان خود را دارید، بد نیست بدانید که سنگ‌ها بر اساس ظاهر، استحکام بدنه، فشردگی، یکنواختی، شکل و جنس به گروه‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقاله به بررسی این موضوع و تشریح انواع سنگ‌های ساختمانی اختصاص دارد.

 انواع سنگ‌های ساختمانی

انواع مختلفی از سنگ‌ها وجود دارد که شاید حتی نام آنها را نشنیده باشید مانند بازالت، مرمر، کوارتزیت، تراورتن، ماسه سنگ، گنیس و سنگ  گرانیت. از این سنگ‌ها به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می‌شود. سنگ‌ها به طور کلی از معادن سنگ سخت برای اهداف ساختمانی استخراج می‌شوند. سنگ های مورد استفاده به عنوان مصالح ساختمانی باید سخت، بادوام و مقاوم در برابر عوامل مخرب (مانند باران، آفتاب، مه و غیره)، استحکام بالا و مقاومت کامل باشند. سنگ‌های شکننده، ترک خورده، نرم و کم استحکام کاربرد ساختاری ندارند. سنگ‌ها بسته به چقرمگی و مقاومتشان کاربردهای متفاوتی خواهند داشت. به عنوان مثال، سنگ‌های سخت‌تر مانند بازالت و گرانیت مروارید به دلیل استحکام و سختی بالا، بیشتر در کارهای ساختمانی اصلی - مانند کف‌سازی، پله‌ها و غیره - و سنگ‌های سبک‌تر و کم‌مقاوم‌تر مانند گنیس بیشتر استفاده می‌شوند.

برای دکوراسیون مشخصات معروف‌ترین سنگ‌های ساختمانی برخی از سنگ‌های ذکر شده بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همین دلیل محبوبیت بیشتری دارند. در این بخش به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم و ویژگی‌های خاص آنها را برجسته می‌کنیم.

بازالت این سنگ نمونه ای از سنگ های آذرین است که به وفور یافت می‌شود. بازالت سنگی متراکم و سخت است که به رنگ‌های متنوع در طبیعت وجود دارد. کاربردهای بازالت عموماً صنعتی بوده و در صنعت راهسازی به عنوان شن بتنی یا سنگ در ساخت بنادر، کناره‌ها و بدنه پل‌ها، دیواره سدها و کناره‌های رودخانه‌ها استفاده می‌شود. ساختار بازالتی به دانه‌های ریز یا متوسط ​​فشرده می‌شود. قدرت آن در محدوده 200MPA تا 350MPA است. بازالت مقاومت خوبی در برابر عوامل جوی دارد، اما در برابر رطوبت کمی ضعیف به نظر می‌رسد. رنگ‌های آن از خاکستری تیره تا سیاه در طبیعت متفاوت است. بد نیست بدانید که بازالت کاربرد غیرساختاری نیز دارد. الیافی که از بازالت ساخته می‌شوند دارای خواص سایشی، کششی، استحکام و چسبندگی بالا و خاصیت دی الکتریک اشتعال پذیری کمی دارند.

 گرانیت در یکی از سنگ‌های آذرین که از کوارتز، میکا و فلدسپات تشکیل شده است. این سنگ در طبیعت فراوان است. سنگ گرانیت بسیار سخت و صخره‌ای است. این نوع سنگ به دلیل استحکام بالایی که دارد بیشتر در ساختمان‌هایی که نیاز به استحکام بالایی دارند، استفاده می شود. بهترین نوع این سنگ در ایران بیشتر در خراسان رضوی یافت می‌شود و به گرانیت مشهد مشهور است. بسته به ترکیب آن، گرانیت دارای رنگ‌های مختلفی است که از خاکستری، مشکی تا صورتی، آبی و سبز متغیر است. گرانیت به دلیل سختی و تخلخل، انتخاب مناسبی برای کابینت، آشپزخانه اوپن و دکوراسیون داخلی است. همچنین به دلیل مقاومت در برابر حرارت برای استفاده در شومینه داخلی مناسب است. نکته جالب توجه در مورد گرانیت این است که نسبت به سرما و هوا مقاومت کمتری در برابر گرما دارد. در صورت استفاده از گرانیت صیقلی می‌تواند کاربردهایی مانند ستون‌های ساختمان، نمای دیوار و نوع تولید شده کوبیک که برای کفپوش است داشته باشد. مقاومت در برابر نفوذ آب در گرانیت نیز این سنگ را به نمای ساختمان تبدیل می‌کند. گرانیت همچنین دارای مصارف صنعتی است و برای اهداف مهندسی عمران از جمله دیوارهای پل، دیوارهای مانع، ستون های سنگی، شن بتنی و بالاست برای ریل ریلی استفاده می شود.

 مرمر نوعی سنگ رسوبی است که از کربنات کلسیم و آراگونیت یا دولومیت تشکیل شده است. سنگ در آب گرم تشکیل می شود و در اثر فشار وارده بر رسوبات لایه های بالایی که معمولا جلبک‌ها، مرجانها یا رسوبات کربنات کلسیم هستند تشکیل می‌شود. در دنیا طبقه‌بندی سنگ مرمر وجود ندارد و این نام فقط در ایران استفاده می شود. این سنگ به سنگ سنندج نیز معروف است. سنگ مرمر به رنگ سفید خالص است، اما به دلیل ناخالصی هایی که ترکیب آن مواد اولیه سنگ را تشکیل می دهد، رنگ های آن کرم، قرمز، قهوه ای، صورتی، مشکی، خردلی، سبز و ... در ساخت کفپوش و ... استفاده می شود. پله ها. جذب آب و تخلخل این سنگ بسیار کم است و مقاوم در برابر آتش، مناسب برای رطوبت بالا و هوازدگی است. وزن مخصوص آن 2670 کیلوگرم بر متر مکعب و چگالی کمتری نسبت به سنگ مرمر کریستال و ابری دارد.

ماسه سنگ نوعی سنگ رسوبی است و از کوارتز و فلدسپات تشکیل شده است. در اصل، ماسه سنگ از پیوند دانه‌های سیلیس تشکیل می‌شود. ماسه سنگ دارای رنگ‌های متنوعی مانند سفید، خاکستری، قرمز، قهوه‌ای و زرد است. دلیل این گونه رنگ‌ها ترکیب اصلی ماسه سنگ، اکسید آهن و سیلیس است. تخلخل آنها معمولا بین 5 تا 25 درصد در نوسان است. به دلیل خواص هوازدگی برای استفاده در نمای ساختمان مناسب نیست. اگر ماسه سنگ در ساختمان مورد نیاز باشد، آنها را با ترکیبی از سیمان سیلیس - برای سازه‌های سنگین و بتنی استفاده می‌کنند. ماسه سنگ برای بنادر، ساخت سدها، وال استفاده می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید از طریق شماره‌های شرکت گرانیت مروارید مشهد گروه کارخانه‌های استاد شهریار نیز با ما در تماس باشید

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سنگ ساختمانی سنگ گرانیت صنایع سنگی استفاده می شود استحکام بالا سنگ ها ماسه سنگ رنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۱۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز از تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی در صحن شورای امروز شیراز اظهار کرد: لایحه شهرداری شیراز درخصوص کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید.

به گفته حسینی، شهرداری شیراز بنا بر این مصوبه مکلف است هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی را صرفا جهت کاربری مسکونی به میزان 10 درصد برای خانواده‌های دارای حداقل 3 فرزند زیر 20 سال تخفیف دهد.

وی اضافه کرد: این معافیت فوق فقط یک بار و تا متراژ 200 متر مربع زیربنای مفید در شهر شیراز قابل اعمال است. عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: عناوین هزینه و عوارض پروانه ساختمانی مشمول مصوبه شامل: "عوارض‌های صدور پروانه ساختمانی زیربنا، عوارض‌های تراکم تا حد مجاز طبق مصوبات مراجع تصویب کننده طرح‌های توسعه شهری و کمیسیون ماده 5، اصلاح فرآیند صدور پروانه ساختمانی، بهای خدمات کارشناسی و فنی و بهای خدمات مدیریت نظارت بر جمع‌آوری و حمل نخاله‌های ساختمانی است. 

حسینی گفت: شهرداری شیراز گزارش 100 درصد تخفیف‌های مربوط به پروانه ساختمانی موضوع این مصوبه را جهت تأمین از محل منابع عمومی در بودجه‌های سنواتی به دولت ارسال کند. 

وی افزود: برای خانواده‌هایی که فرزند چهارم و بیشتر متولد 1402.01.01 و بعد از آن باشند، به ازای فرزند چهارم 10 درصد، به ازای فرزند پنجم 20 درصد و به ازای فرزند ششم و بیشتر از آن 30 درصد مازاد بر 10 درصد تکلیف ردیف اول توسط شهرداری مشمول معافیت عوارض پروانه ساختمانی شوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: مؤدیان مشمول تخفیف مندرج در این مصوبه، مشمول سایر کاهش عوارض و بهای خدمات سالیانه شهرداری نیز می‌شوند. حسینی گفت: شهرداری مکلف است شیوه نامه اجرایی این ماده واحده را ظرف حداکثر یک ماه آینده تدوین و جهت تأیید به شورا ارائه کند.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • آلونسو: تمام کردن لیگ بدون باخت لذت خاصی دارد
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن