Web Analytics Made Easy - Statcounter

غرب یک گزینه بیشتر ندارد و آن پایان دادن به رفتارهای غیر اصولی و التزام واقعی به لغو تمام تحریم‌ها و تن دادن به حقیقت جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای و نظام چندجانبه جهانی است.

به گزارش مشرق، هشتم آذرماه به عنوان زمان برگزاری مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ با محوریت لغو تحریم و تعهدپذیر شدن طرف‌های غربی به برجام اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر اما آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها موجی از فضاسازی را در قبال ایران و مذاکرات آتی در پیش گرفته‌ و در سفر منطقه‌ای «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده به غرب آسیا آن را تشدید کرده‌اند.

در همین راستا رابرت مالی روز پنج‌شنبه پس از پایان نشست چندجانبه خود در ریاض در اقدامی تامل‌برانگیز با صدور بیانیه‌ای مشترک به همراه معاونان سیاسی وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان و نمایندگانی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، ایران را به انجام فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه متهم کرده و مدعی شدند که اعضای شورای همکاری خلیج فارس در راستای تنش‌زدایی و ترویج دیپلماسی در منطقه گام برداشته‌اند.

همچنین رابرت مالی در پیامی در توییتر نوشت: با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی و مقام‌های ارشد مصر، اردن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس برای رایزنی درباره دو مسیر پیش روی ایران صحبت کردم؛ ادامه تنش‌زایی هسته‌ای و بحران یا بازگشت دوجانبه به برجام و ایجاد فرصت‌ برای ارتباطات منطقه‌ای، اقتصادی و دیپلماتیک. فرصت برای انتخاب کوتاه است.

 در ادامه جوسازی‌ غربی‌ها برای تشدید فشار بر کشورمان در آستانه مذاکرات جدید، وزارت خزانه‌داری آمریکا چند شهروند و یک شرکت ایرانی را به اتهام دخالت ایران در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

در همین حال و در شرایطی که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بار دیگر گزارشی مغرضانه درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران صادر کرد، رویترز نیز مدعی شد دیپلمات‌های غربی می‌گویند هدف اعلام‌شده آمریکا در مذاکرات برجامی پیشِ رو در وین بررسی احیاپذیر بودن توافق هسته‌ای برجام است، اما هدف اعلام‌نشده واشنگتن ممکن است جلب حمایت روسیه و چین برای اعمال فشار بر ایران در صورت شکست مذاکرات باشد.

مجموع این تحرکات که البته با توجه به سابقه غربی‌ها امری جدید نیست، این سوال را ایجاد می‌کند که هدف اروپا و آمریکا از این جوسازی‌ها و به اصطلاح یارگیری‌ها چیست؟

در پاسخ به این پرسش چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ غربی‌ها با آگاهی از مواضع دولت سیزدهم بر این امر واقف شده‌اند که ایران حاضر به کوتاه آمدن از حقوق خویش مبنی بر لغو تمام تحریم‌ها نیست و در این میان کشورهایی چون چین و روسیه نیز بر حقانیت مطالبه ایران از مذاکرات تاکید کرده‌اند، لذا غربی‌ها به زعم خود با ائتلاف‌سازی از آژانس، آمریکا، سه کشور اروپایی و شورای همکاری خلیج فارس در کنار رژیم صهیونیستی برآنند تا اجماع جهانی در قبال ایران را به نمایش بگذارند تا شاید ایران را مجبور به دست برداشتن از مواضع اصولی خود برای لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن کنند.

نکته مهم آنکه اجماعی که آمریکایی‌ها از آن سخن می‌گویند در مجموع شامل سه کشور اروپایی، برخی اعضاء شورای همکاری خلیج فارس به علاوه رژیم صهیونیستی است که قطعا در برابر بیش از ۲۰۰ کشور جهان که بیشتر آنها بر حقانیت مواضع ایران تاکید دارند معنای اجماع جهانی نمی‌دهد.

دوم؛ اعضای این ائتلاف هر کدام با بحران‌های داخلی و منطقه‌ای شدیدی مواجه بوده و با مشارکت در جوسازی ضدایرانی به دنبال منحرف کردن افکار عمومی داخلی خود از رسوایی‌هایی هستند که دامن‌گیر آنها شده است.

چنانچه آمریکا با بحران افت شدید مشروعیت بایدن مواجه است و اروپایی‌ها نیز در کنار بحران اقتصادی و کرونا اکنون با رسوایی سرکوب و کشتار پناه‌جویان در مرزهای لهستان و بلاروس مواجه شده‌اند.

کشورهای عربی همچون امارات و سعودی نیز در کنار باتلاق یمن در گرداب روند سازشی گرفتار آمده‌اند که حیثیت آنها را بر باد داده و روند اضمحلال رژیم صهیونیستی نیز سرعت گرفته است.

البته نباید از نظر دور داشت که تحرکات ایران در حل بحران افغانستان در قالب برگزاری نشست همسایگان این کشور و مشارکت در نشست هند، سفر «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه ایران به کابل و نیز ارسال کمک‌های بشر دوستانه به این کشور، بر دامنه هراس آمریکا از نقش‌آفرینی تهران در حل بحران‌های منطقه افزوده و واشنگتن تلاش دارد این مهم را از دید افکار عمومی پنهان سازد.

سوم؛ تحرکات سخیف آمریکایی‌ها از جمله تحریم چند شهروند ایرانی به بهانه دست داشتن در انتخابات آمریکا و یا صدور بیانیه مشترک با سه کشور اروپایی و برخی کشورهای عربی، بیانگر ناتوانی آنها در اجرای سیاست تحریم و تهدید علیه ایران است.

بر این اساس؛ غرب یک گزینه بیشتر ندارد و آن پایان دادن به رفتارهای غیر اصولی و التزام واقعی به لغو تمام تحریم‌ها و تن دادن به حقیقت جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای و نظام چندجانبه جهانی است.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو برجام وزارت خزانه داری آمریکا ایالات متحده آمریکا توافق هسته ای برجام شورای همکاری خلیج فارس رافائل گروسی شورای همکاری خلیج فارس سه کشور اروپایی منطقه ای تحریم ها غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۳۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اولین جلسه دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید برگزار و پیرامون موضوع سیاست خارجی و مباحث مربوط به تقابل نظامی بازدارنده ایران در برابر اسرائیل تبادل نظر و گفتگو شکل گرفت.

محمود واعظی رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در ابتدای این جلسه گفت: خاورمیانه همواره منطقه‌ای پر اهمیت بوده و به همین دلیل دولت‌های بزرگ همواره برای حضور و نفوذ در امور و اداره آن مداخله می‌کردند.

 از این روی  دوجنگ مداخله جویانه و بسیار مهم آمریکا با کشور‌های افغانستان و عراق  سود و منفعتی برایش به ارمغان نیاورد و به همین دلیل به دنبال ایجاد و بسط جنگ با ایران که اسرائیل با اقدامات مشمئز کننده خود به دنبال آن بود، نیست.

وی افزود: ژئوپلتیک منطقه در حال تغییرات اساسی است و این تغییرات بر روی کشور‌های منطقه نیز اثر کرده و کشور‌های عربی منطقه به رهبری عربستان سعودی می‌خواهند به سمت توسعه اقتصادی بروند و از همین روی به دنبال آرامش وحفظ ثبات و امنیت درمنطقه است.

واعظی در ادامه گفت: نقش آفرینی و کنشگری فعال و موثر ایران در  منطقه در راستای امنیت سازی وثبات موجب افزایش نقش و قدرت ایران خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از ۷ اکتبر تمام آمریکا و کشور‌های اروپایی به دنبال تضعیف و تنبیه روسیه در جنگ  اوکراین بودند، اما پس از حمله کوبنده حماس به رژیم صهیونیستی، خاورمیانه و مسئله فلسطین موضوع اول جهان شد و موضوع اوکراین به حاشیه رفت و روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد.

دیگر خبرها

  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • میلان و مذاکرات ابتدایی با سرجیو کونسیسائو
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • عملیات «وعده صادق» جایگاه ایران در برابر دیدگان کشورهای جهان را تغییر داد
  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود