Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@20:18:59 GMT

دردسر جدید کرونا برای اروپا

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۳۲۹۵

دردسر جدید کرونا برای اروپا

به گزارش جماران، شهر روتردام در هلند جمعه شب صحنه ناآرامی‌های خیابانی در اعتراض به محدودیت‌های وضع شده برای پیشگیری از شیوع بیماری «کووید ۱۹» بود. این در حالی است که دولت اتریش اولین دولت اروپایی است که در جریان موج جدید همه‌گیری کرونا به اعلام قرنطینه سراسری متوسل شده است. از سوی دیگر ایالت بایرن در جنوب آلمان همزمان با افزایش موارد شناسایی ابتلا به کرونا تصمیم به لغو بازارچه‌های کریسمس گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان سازمان جهانی بهداشت با تکرار هشدار قبلی خود، شیوع موج جدید ویروس کرونا در قاره سبز را «بسیار نگران کننده» خواند. دکتر هانس کلاگ، مدیر منطقه‌ای این سازمان روز شنبه هشدار داد در صورت عدم اقدامات آنی و فوری، ممکن است که نیم میلیون نفر تا ماه مارس سال آتی میلادی در اروپا بر اثر بیماری کووید جان خود را از دست بدهند.

هلند؛ اعتراض‌ها در روتردام چند مجروح بر جای گذاشت

پلیس هلند جمعه شب برای مقابله با معترضان به محدودیت‌های وضع شده در این کشور به استفاده از سلاح گرم متوسل شد. درگیری تظاهرکنندگان با ماموران پلیس چند زخمی بر جای گذاشت و دو نفر از مجروحان به دلیل شدت جراحات در بیمارستان بستری شدند. دولت هلند یک هفته پیش برای مقابله با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا محدودیت‌هایی را به اجرا گذاشت.

فرانسه؛ استفاده از ماسک در محیط باز در برخی مناطق اجباری شد

شماری از دپارتمان‌های فرانسه همزمان با موج پنجم شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفتند تا بار دیگر استفاده از ماسک را در محیط باز و اماکن عمومی اجباری کنند. موارد شناسایی جدید ابتلا به کرونا در فرانسه طی یک بازه ۲۴ ساعته از ۲۱ هزار مورد فراتر رفته است.

از سوی دیگر مجمع الجزایر گوادلوپ در دریای کارائیب روز جمعه شاهد تظاهرات اعتراض‌آمیز مخالفان تزریق واکسن کرونا و معترضان به اجباری شدن ارائه گواهی سلامت بود. گوادلوپ که از قلمروهای فرادریایی فرانسه محسوب می‌شود از پنج روز پیش شاهد اعتصاب سراسری شهروندان است. فرمانداری گوادلوپ برای کنترل اوضاع مقررات منع رفت و آمد شبانه وضع کرده است.

آلمان؛ بازارچه‌های کریسمس بایرن لغو شد

ایالت بایرن در جنوب آلمان به دنبال افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا همه بازارچه‌های کریسمس را لغو کرد. بازارچه‌های کریسمس در آلمان محبوبیت زیادی دارند. مارکوس سودر، رئیس دولت محلی بایرن در توجیه لغو بازارچه‌های کریسمس گفت که «اوضاع بسیار جدی و پیچیده» است.

بارها و کلوب‌های شبانه بایرن نیز در مناطقی که ویروس کرونا شیوع زیادی یافته است تعطیل شده‌اند.

اتریش؛ واکسیناسیون از ۲۰۲۲ اجباری می‌شود

دولت اتریش علاوه بر اجرای قرنطینه سراسری برای مقابله با موج پنجم شیوع کرونا در نظر دارد واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» را از ابتدای سال ۲۰۲۲ اجباری کند.

به گزارش یورونیوز، اجرای دوباره قرنطینه سراسری در اتریش، اجباری شدن واکسیناسیون در سال آتی میلادی و وضع دیگر محدودیت‌ها در این کشور اروپای مرکزی بحث‌برانگیز شده است. شماری از شهروندان از لزوم «همبستگی» در دوران دشوار کنونی سخن می‌گویند. در مقابل عده‌ای معتقدند که دولت ائتلافی اتریش می‌‌بایست محدودیت‌ها را برای مقابله با موج پنجم کرونا زودتر به اجرا می‌گذاشت.

وین، پایتخت اتریش امروز شنبه شاهد تظاهرات ده‌ها هزار نفری شهروندان این کشور در مخالفت با محدودیت های کرونایی و اجباری شدن واکسن کرونا بود. بسیاری از شرکت‌کنندگان در این تظاهرات کسانی بودند که از گروه‌های راست افراطی حمایت می‌کنند.

لیتوانی؛ آغاز تزریق دُز سوم واکسن کرونا

دولت لیتوانی کارزار تزریق دُز سوم واکسن بیماری «کووید ۱۹» را آغاز کرد. امری که باعث شد تا صف‌هایی طویل در برابر مراکز واکسیناسیون در ویلنیوس، پایتخت این کشور شکل بگیرد.

جمهوری چک؛ بالاترین رقم ثبت شد

جمهوری چک روز جمعه رقم ۲۲ هزار و ۹۳۶ مبتلا به ویروس کرونا را ثبت کرد. این رقم بالاترین شمار ابتلا روزانه به این ویروس مرگبار در این کشور از زمان شیوع ویروس است. جمهوری چک نیز در سایه موج جدید کرونا از اوایل هفته جاری بر محدودیت‌های کرونایی افزود.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا ویروس کرونا کرونا در اروپا افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا بازارچه های کریسمس برای مقابله ویروس کرونا محدودیت ها اجباری شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۳۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • ستاره اتریش یورو را از دست داد
  • رسمی: ستاره اتریش یورو را از دست داد
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح