Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:09:52 GMT

آغاز آزمایش اولین واکسن استنشاقی برای بیماری آلزایمر

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۴۱۶۶

آغاز آزمایش اولین واکسن استنشاقی برای بیماری آلزایمر

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از اِوری دی هلث، محققان بیمارستان بریگهام و زنان بوستون قرار است یک آزمایش بالینی را آغاز کنند که ایمنی و اثربخشی واکسن جدیدی را که از طریق بینی استفاده می‌شود و برای جلوگیری و کُند کردن روند پیشرفت بیماری آلزایمر ساخته شده است، آزمایش خواهد کرد.

«هاوارد ال. وینر»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «در طول دو دهه گذشته، ما شواهد پیش بالینی را جمع آوری کرده ایم که پتانسیل این واکسن بینی را برای بیماری آلزایمر نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر آزمایش‌های بالینی روی انسان نشان دهد که واکسن بی‌خطر و مؤثر است، این دستاورد می‌تواند یک درمان غیرسمی برای افراد مبتلا به آلزایمر باشد و همچنین می‌تواند برای کمک به پیشگیری از آلزایمر در افراد در معرض خطر، زودتر تجویز شود.»

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، ۵۵ میلیون نفر در دنیا مبتلا به زوال عقل هستند؛ اصطلاحی کلی که برای اختلال در توانایی به خاطر سپردن، فکر کردن یا تصمیم گیری استفاده می‌شود. بیماری آلزایمر شایع‌ترین شکل زوال عقل است و ممکن است ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد را تشکیل دهد.

این واکسن از تعدیل کننده ایمنی پروتولین استفاده می‌کند؛ پروتولین عامل داخل بینی است که از پروتئین‌های مشتق شده از باکتری‌ها ساخته شده و به طور ایمن در انسان به عنوان عامل کمکی برای سایر واکسن‌ها استفاده می‌شود.

به گفته محققان، پروتولین برای فعال کردن گلبول‌های سفید موجود در غدد لنفاوی در طرفین و پشت گردن طراحی شده است تا به مغز بروند و پلاک‌های آمیلوئید بتا را که یکی از نشانه‌های بیماری آلزایمر است، تحریک کند.

در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، میزان غیرطبیعی پروتئین آمیلوئید وجود دارد که به هم چسبیده و پلاک‌هایی را تشکیل می‌دهند. به گفته مؤسسه ملی پیری، این پروتئین‌ها بین نورون‌ها جمع شده و عملکرد سلول را مختل می‌کنند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که کاهش آمیلوئیدها، از دست دادن حافظه و زوال شناختی را کاهش می‌دهد.

این کارآزمایی شامل ۱۶ شرکت‌کننده در رده سنی بین ۶۰ تا ۸۵ سال مبتلا به آلزایمر زودرس و علامت‌دار است. همه شرکت‌کنندگان از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند و هیچ گونه بیماری در مطالعه تداخلی نداشته و اسکن PET با آمیلوئید مثبت انجام داده‌اند.

هر یک از افراد دو دوز واکسن بینی دریافت می‌کنند که دوز دوم یک هفته پس از اولین دوز تزریق می‌شود. هدف اصلی این کارآزمایی این است که مشخص شود آیا واکسن ایمن و قابل تحمل است یا خیر، و تأثیر پروتولین بینی بر پاسخ ایمنی شرکت کنندگان، از جمله اثرات آن بر گلبول‌های سفید، نیز اندازه گیری خواهد شد.

کد خبر 5356557

منبع: مهر

کلیدواژه: واکسن آلزایمر زوال عقل ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا واکسیناسیون کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ریسک بیماری قلبی ورزش واکسن دیابت سرطان سازمان نظام پزشکی فشار خون پزشک خانواده بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان،محمد علی مجذوبی افزود: این آمار شامل ۱۲۱ هزار و ۱۱۸ دُز واکسن خوراکی و ۴۰ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن تزریقی می‌شود.

او گفت: واکسن فلج اطفال تکمیلی همزمان با دیگر نقاط کشور برای گروه‌های هدف دارندگان کودک زیر پنج سال شامل فرزندانی که احتمال می‌رود همراه مادران خود در زندان باشند، اتباع خارجی و کارگران فصلی سیار و کودکان ساکن در مراکز تجمعی همزمان با آغاز هفته سلامت شروع شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان افزود: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی یا همان نوبت دوم یکماه دیگر آغاز می‌شود.

مجذوبی با بیان اینکه تیم‌های سیار در شهرستان‌های همدان، نهاوند، ملایر و رزن حضور دارند، گفت: برخی افراد غیر بومی در مزارع کشاورزی همدان به صورت فصلی فعالیت دارند بنابراین با شناسایی و مراجعه به این مراکز نسبت به واکسینه کردن کودکان زیر پنج سال در برابر فلج اطفال اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • (تصاویر) آزمایش اولین رنج روور برقی در دمای ۴۰- درجه قطب شمال
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند