Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@20:06:47 GMT

«پلیس پیاده‌رو» فعال شود

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۴۲۱۶

«پلیس پیاده‌رو» فعال شود

یک کارشناس ارشد عمران و راه و ترابری گفت: اجرای مداوم انضباط شهری با هدف حل معضل سدمعبر مستلزم بازرسی و کنترل مستمر است که این موضوع باید توسط «پلیس پیاده‌رو» انجام شود.

علیرضا ادیب در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در نظر بگیرید که شما در داخل خودروی خود در حال رانندگی باشید که ناگهان در خیابانی کم عرض با پارک دوبله‌ای مواجه می‌شوید که باعث کمتر شدن عرض خیابان و کندی ترافیک عبوری شده است، ناخودآگاه در دل آرزو می‌کنید که کاش پلیسی حضور داشت و از طریق اعمال قانون راننده متخلف را تنبیه می‌کرد؛ همین مورد در رابطه با پیاده روها نیز مصداق دارد با این تفاوت که بعضی از کسبه و مالکان ظاهراً پیاده روی مجاور ملک تجاری یا مسکونی خویش را جزو حق قانونی خود دانسته و آن را تصرف کرده و به پارکینگ خودرو یا موتور سیکلت یا قسمتی از ویترین فروشگاه خود و یا حتی قسمتی از کارگاه خود درآورده و تصرف می‌کنند، بدون اینکه متوجه باشند در حقیقت حق و حقوق شهروندان را از بین برده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معمولاً اکیپ‌های رفع تخلفات شهری شهرداری با این تصرفات باید برخورد قانونی داشته باشند و البته در بسیاری از موارد اقدامات لازم را انجام می‌دهند، اما آمار سد معبر در شهر آنقدر زیاد است که نمی‌توان با آنها برخورد فیزیکی داشت.

این کارشناس ارشد عمران و راه و ترابری ادامه داد: مغازه میوه فروشی را در نظر بگیرید که علیرغم داشتن فضای کافی داخل مغازه، فروشنده میوه‌های خود را در پیاده رو قرار می‌دهد، یا مغازه موتورسیکلتی فروشی که در مقابل مغازه کوچک خود یک یا چند ردیف موتورسیکلت در پیاده رو قرار می‌دهد و یک ردیف هم در حاشیه خیابان، یعنی چند برابر مساحت مغازه خود از فضای عمومی را اشغال می‌کند و عابران پیاده مجبور هستند با تغییر دادن مسیر خود از کنار این هنجارشکنی‌ها عبور کند زیرا آنچه برای متخلف اصلاً مهم نیست، حقوق شهروندی است که ضایع شده و حق الناسی که برگردن خود ایجاد می‌کند.

وی با ارائه پیشنهادی اظهار کرد: با توجه به حجم وسیع اشغال پیاده روها و عدم امکان برخورد اکیپ‌های رفع تخلفات شهری با تمامی موارد تخلف شهری، کمیته‌ای متشکل از واحدهای ذیصلاح شهرداری‌ها نظیر ترافیک، خدمات شهری، شهرسازی و.... تشکیل یافته و سطح پیاده روها به دو سطح قرمز و سبز تقسیم شود.

ادیب تاکید کرد: اگر تقسیم‌بندی پیاده رو به دو ناحیه سبز و قرمز صورت پذیرد، اجرای مداوم این انضباط شهری مستلزم بازرسی و کنترل مستمر است که این موضوع باید توسط پلیس پیاده رو انجام شود و در این صورت واژه «پلیس پیاده‌رو» معنا پیدا می‌کند.

این کارشناس ارشد عمران و راه و ترابری گفت: پلیس پیاده رو ضمن بازدیدهای روزانه یا اطلاع‌رسانی شهروندان مبنی بر سد معبرها ابتدا اخطار لازم را می‌دهد و در صورت تکرار دقیقاً مشابه جریمه‌های ترافیکی مبلغ جریمه‌ای در پرونده مالک یا کسبه متخلف ثبت و تجمیع شده و در صورت مراجعه مالک به شهرداری برای نقل و انتقالات و یا دریافت خدمات مشابه خلافی خودرو از متخلف مبلغ دریافت می‌شود.

وی افزود: مبلغ توافقی اجاره بها اشغال پیاده رو در ناحیه سبز یا جریمه اشغال ناحیه قرمز یا ناحیه سبز توافق نشده با شهرداری می‌تواند به عنوان درآمدی پایدار برای شهرداری‌ها تلقی و باعث رضایت مندی بیشتر عموم شهروندان شود.

ادیب با بیان اینکه سطح قرمز فضایی خواهد بود که کسبه تحت هیچ عنوان مجاز به استفاده از آن نیستند (محدوده ممنوع) و این فضا با توجه به حجم عبوری عابر پیاده برای هر پیاده رو تعیین می‌شود و حداقل عرضی باید برابر ۱.۸۰ متر باشد، تصریح کرد: سطح سبز نیز ناحیه‌ای است که اضافه بر سطح قرمز ممکن است در پیاده رویی وجود داشته باشد؛ متراژ این ناحیه برای هر فروشگاه مشخص و مبلغ اجاره سالیانه آن توسط شهرداری تعیین شده و از ذینفع دریافت می‌شود که مالک می‌تواند یا مبلغ اجاره بها را پرداخت کند یا اینکه فضای مورد نظر را اشغال نکند.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد اشغال فضای پیاده رو توسط کسبه شاید از لحاظ منظر شهری باعث ایجاد تنوع در پیاده رو و ایجاد حس سر زندگی در پیاده رو نیز شود، به عنوان مثال قرار گرفتن میز و صندلی پذیرایی اغذیه فروشی در ناحیه سبز پیاده رو یا همان میوه فروشی‌ها در حاشیه پیاده رو و… نمونه بارز این مورد است، اما در پیاده روهایی که عرض آن کم است، سطح سبز نباید وجود داشته باشد و با هرگونه سد معبر باید برخورد قانونی توسط پلیس پیاده رو انجام شود.

کد خبر 536741

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انضباط شهری سد معبر شهر شهرهاي ايران پیاده رو سدمعبر برنامه ریزی شهری حقوق شهروندی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پلیس پیاده رو پیاده رو ناحیه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح انضباط شهری مشاغل سیار در ۱۲ منطقه تهران

مسعود رنجبریان، مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان گفت: بر اساس وظایف ذاتی و مأموریتی این شرکت و در راستای درخواست شهروندان برای جلوگیری از مزاحمت‌های شغلی و سد معبر سیار از جمله وانتی‌هایی که معمولا با حضورشان باعث انسداد خیابان‌ها و معابر می‌شوند، این شرکت طرح ضربتی را طی فروردین‌ماه با مشارکت پلیس راهور در ۱۲ منطقه از تهران به اجرا درآورده است که همچنان درحال اجراست.

 وی گفت: عوامل انضباط شهری در مناطق با مشارکت پلیس راهور نسبت به پاکسازی معابر و رفع سد معبر سیار که اقدام به پوشش پلاک خودرو یا پارک ممنوع، پارک کردن دوبله و سوبله و یا عدم مقررات حمل بار کرده و برای شهروندان و تردد ایشان مزاحمت ایجاده کرده‌اند، تلاش کرده و جرایمی که پلیس راهور برای ایشان در نظر می‌گیرد باعث نظم و انضباط بیشتری در سطح شهر خواهد شد.

 مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان با اشاره به تعداد روز‌های تعطیل در فروردین ماه اعلام کرد، پس از تعطیلات، تعداد ۲۶۲ مورد رفع سد معبر سیار با مشارکت یگان عملیات راهور تهران انجام گرفت و علاوه بر اعمال جرائم برای سد معبر کنندگان سیار، تعداد ۳ دستگاه خودرو متخلف نیز توسط پلیس به پارکینگ منتقل شده است.

 رنجبریان افزود: در این طرح ها، شرکت شهربان با استعداد ۹۹ نفر نیروی اجرایی معبربان، ۲۸دستگاه خودرو و با حضور ۳۱ نفر از نیرو‌های یگان عملیات راهور تهران موضوع را دنبال کرده و به اجرا می‌گذارد.

مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان گفت: طرح انضباط شهری مشاغل سیار در منطقه دو حد فاصل بزرگراه محمدعلی جناح و میدان خبرنگار واقع در خیابان شهید گلاب (محله طرشت)، منطقه سه حدفاصل سیدخندان و مترو قلهک (محور شریعتی)، منطقه هفت نظام‌آباد و خیابان دماوند، منطقه ۹ چهل‌وپنج متری زرند، منطقه ۱۰ خیابان امام خمینی (ره)، منطقه ۱۱ خیابان وحدت اسلامی، منطقه ۱۳ خیابان نیروی هوایی، منطقه ۱۴ خیابان شکوفه و درودیان، منطقه ۱۵ خیابان شهرزاد، منطقه ۱۶ خیابان بیست‌متری جوادیه، منطقه ۱۷ بزرگراه نواب (شیخ محمدی) و منطقه ۲۱ بلوار تهرانسر حدفاصل خیابان شاهد و شهید رجایی در حال اجراست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • ۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری رخ می‌دهد
  • تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است
  • تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است/ ترافیک صبحگاهی تهران چگونه بود؟
  • 200 روز جنگ اسرائیل در غزه ؛ جهان شکست خورد
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات فوتی در کردستان
  • بیشترین علت تصادفات درون‌شهری کردستان اعلام شد
  • اجرای طرح انضباط شهری مشاغل سیار در ۱۲ منطقه تهران
  • موتورسیکلت‌ها با ۳۵ درصد از عوامل تصادفات درون شهری هستند