Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجمع آرام کشاورزان اصفهان در بستر خشک زاینده‌رود روز جمعه گذشته با پیوستن مردم به آن‌ها، فصل جدیدی از مطالبات مردمی در کشور را رقم زد که تا پیش‌ از این کمتر دیده شده بود.

مرتضی پدریان، جامعه‌شناس، مدرس دانشگاه و عضو اتاق فکر دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، به تحلیل مطالبه مسالمت آمیز مردم اصفهان پرداخت و اظهار کرد: مطالبه اخیر مردم و کشاورزان اصفهان زیست‌محیطی و حیاتی بود، در واقع مردم اصفهان این بار "حق حیات" را طلب می‌کنند که به حوزه مدیریت و ساختار کلان جامعه بر می‌گردد و خودش را در قالب مدیریت آب نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این مطلب که مردم اصفهان اجازه ندادند اعتراضات آن‌ها به موضوع آب به سمت مسائل سیاسی و خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی برود، با اشاره به تلاش‌هایی برای مطرح کردن بحران آب به‌عنوان یک موضوع اختلافی بین استان‌های اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان، گفت: اگرچه تلاش‌هایی شد که موضوع آب را به‌عنوان یک اختلاف بین استانی مطرح کنند، اما به نظر من هوشیاری مردم چهار استان باعث شده این پدیده رنگ و بوی چندانی نداشته باشد و این اتفاق در عمل نیفتاده است.

این استاد جامعه‌شناسی بابیان اینکه بهترین راهکار برای حل مسئله آب این است که مردم در فضای جنبش‌های مدنی مطالبات خود را مطرح کنند، بدون اینکه هیچ تعرض و خسارتی به اموال عمومی و مردم انجام شود، افزود: نقش رسانه‌ها و فضای مجازی در بالا رفتن آگاهی مردم بسیار تأثیرگذار است.

این مدرس دانشگاه، مطالبه جریان دائمی آب در زاینده‌رود را شروع فصل جدیدی در مطالبه گری مردم دانست و گفت: امروز همه مردم همگام جلو آمده‌اند، درحالی‌که در این اعتراضات نگاه سیاسی نمی‌بینید، شعارهای مردم سیاسی نیست، شعار مردم "به اصفهان نفس بده"، "زاینده‌رود را پس بده"، "زاینده‌رود من کو" و ... است.

وی افزود: مردم اصفهان آب را به‌عنوان حق حیات خودشان و شهری می‌بینند که دچار فرونشست زمین و مشکلات زیست‌محیطی و سلامتی زیادی شده است، آن‌ها معتقدند این شهر تا چند سال دیگر قابل سکونت نیست و همین الان هم مهاجرت از اصفهان بسیار زیاد شده است، اگرچه مردم اصفهان تاکنون بسیار هوشیارانه عمل کرده‌اند و تا این لحظه اجازه انحراف خواسته‌هایشان را نداده‌اند.

این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه در تجمع مردم اصفهان در روز جمعه درمجموع ۹۹ درصد شعارها و مطالبات آب بود، با یادآوری اینکه امروز همه می‌دانیم مشکل آب در کشور ما جدی است، توضیح داد: میزان بارندگی‌ها بسیار کم شده، سرچشمه‌های آب دچار افت شده، سفره‌های آب زیرزمینی در حال تخلیه بوده و بحران آب جدی است، در عین‌ حال که برخی سوء مدیریت‌ها هم در سالهای متمادی وجود داشت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مردم اصفهان زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت

ایسنا/کرمان مردم دیار فاتحان اروند در روز شهادت رئیس مکتب تشیع، امام جعفر صادق (ع) میزبان شایسته‌ای برای شهید گمنام بودند و به یُمن حضور این لاله خونین، عطر یاس در رفسنجان پیچید.

به گزارش خبرنگار ایسنا، متفاوت‌ترین «صادقیه» رفسنجان امروز رقم خورد؛ اقشار مختلف مردم مؤمن و ولایتمدار رفسنجان همگام با همه عاشقان و دوستداران اهل‌ بیت در سالروز شهادت امام صادق (ع) با برپایی دسته‌های عزاداری و سینه‌زنی علاوه بر ابراز ارادت خود به خاندان اهل بیت (علیهم السلام) یک میهمان داشتند، «شهید گمنام».

مردم ولایی و شهیدپرور رفسنجان برای این مهمان خوشنام آسمانی و گمنام زمینی سنگ‌ تمام گذاشتند و میزبان خوبی برای شهید بودند و شاخه‌های گل به پیکر این شهید تازه تفحص‌شده نثار کردند و پرچم‌های سرخ را در شهر به اهتزاز درآوردند.

آیین استقبال از کاروان شهید خوشنام دفاع مقدس به میزبانی اقشار مردم ولایتمدار رفسنجان حال و هوای معنوی را در این شهرستان تازه کرد و مردم با استقبال عاشقانه این آلاله زهرایی را بوسه باران کردند.

نه‌تنها امروز در شهر رفسنجان که از روز گذشته در شهرها و بخش‌ها و مناطق مختلف شهرستان، صحنه‌های زیبایی از پیوند با شهدا و تجدید عهد با شهیدان به نمایش گذاشتند و استقبال پرشکوه مردم همیشه در صحنه شهرستان رفسنجان از شهید گمنام نشان داد، ملت تا آخرین قطره خون خود پای آرمان‌های نظام و انقلاب اسلامی هستند و حضور پرشور مردم توطئه دشمنان را همواره خنثی می‌کند.

پیکر مطهر شهید گمنام پس از حضور در یادواره شهدای انار و مراسم دعای ندبه کوهبنان، عصر روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت مورد استقبال مردم رفسنجان قرار گرفت و اولین مکان حضور پیکر مطهر به میزبانی هیأت دانش‌آموزی دختران حاج قاسم در محل حسینیه شهید زینلی رفسنجان بود. یادواره‌های شهدای لطف‌آباد انار و شهر کشکوییه نیز عصر روز گذشته به عطر شهید عطرآگین شد.

تجمع هیأت‌های مذهبی در امامزاده سید غریب رفسنجان به‌مناسبت شهادت امام صادق، یادواره شهدای عیش‌آباد و مراسم عزای امام صادق در روستای داوران نیز جمعه شب میزبان پیکر مطهر شهید گمنام بودند.

صبح امروز، ۱۵ اردیبهشت‌ ماه، مردم شهیدپرور خطه نوق در مسیر کاروان صادقیه و امامزاده سید جلال الدین اشرف پذیرای پیکر مطهر بوده و استقبال باشکوهی از شهید به‌نمایش گذاشتند.

قشرهای مختلف مردم اعم از زن و مرد، پیر و جوان، بزرگ و کوچک و همه مردم ولایی و همیشه در صحنه رفسنجان نیز عصر امروز به میدان آمدند و مانند نخستین روزهای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس با غیرت و صلابت حامی نظام مقدس جمهوری اسلامی و شهدای این مسیر مقدس شدند و این شهید گمنام را همچون فرزند شهید خود به آغوش کشیدند.

حضور متفاوت خانواده‌های معظم شهدا با تمثال عکس فرزندان و پدران‌شان در این مراسم جلوه خاصی به مراسم استقبال از شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس داده بود.

پیکر مطهر این شهید گمنام عصر امروز با حضور پرشور مردم شهیدپرور رفسنجان از میدان شهید سردار سلیمانی تا میدان ابراهیم تشییع و در بوستانی تازه‌تأسیس جنب حسینیه نخل به خاک سپرده شد.

نکته‌ای که محل دفن این شهید را متمایز می‌کند، این است که حسینیه نخل متعلق به یک مداح رفسنجانی‌ است که با نوحه «شهید گمنام سلام» در کشور شناخته شد. او که هیأت کربلا را در رفسنجان راه انداخت و برنامه‌های این هیأت در این حسینیه، در شبکه‌های سراسری در ایام محرم پخش می‌شود. 

براساس اعلام، این شهید گرانقدر ۱۹ اسفند ۱۳۶۳ در سن ۲۴ سالگی در عملیات بدر و در منطقه شرق دجله به فیض شهادت نائل آمد.

در پایان روضه شهید گمنام که زمزمه رفسنجانی‌ها در پای پیکر این شهید بود:

شهید گمنام سلام خوش اومدی مسافر من، خسته نباشی پهلوان

شهید گمنام سلام

پرستوی مهاجر من صفا دادی به شهرمون

وقتی رسیدی همه جا بوی خوش خدا پیچید تو مگه کجا بودی ...

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • پیکر شهید جلال اعتماد در زادگاهش قروه آرام گرفت
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • شهید گمنام در رفسنجان آرام گرفت
  • پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت