Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@13:42:13 GMT

مصوبه واردات خودرو منجر به بهبود این صنعت می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۵۴۱۴

مصوبه واردات خودرو منجر به بهبود این صنعت می‌شود؟

یک کارشناس اقتصادی با انتقاد از مصوبه مجلس درباره واردات خودرو گفت: اگر منفذی برای واردات خودرو ایجاد شود، خودرو گران‌تر خواهد شد و وضعیت این صنعت بدتر از شرایط فعلی خواهد شد.

عبدالمجید شیخی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مصوبه جدید مجلس در رابطه با خودرو کار اشتباهی است؛ زیرا در مجموع نمی‌توان بین تصدی در تقاضاهای جزئی ارز و عدم تأثیر این تقاضاها بر سایر تقاضاهای جزئی و مجموع تقاضای ارز دیوار کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع باید تقاضای ارز را یک مجموعه در هم تنیده بدانیم، در این مصوبه مجلس تصور شده اگر تقاضای ارز واردات خودرو به صادرات قطعات خودرو گره زده شود، واردات تأثیری بر تقاضای ارز نخواهد داشت.

وی افزود: تقاضای ارز تحت تأثیر واردات خودرو قرار خواهد گرفت و این کار راهکاری برای حل مشکل بزرگ کشور در صنعت خودرو نیست. کشورهای پیشرفته ۳۰۰ سال است از صنایع خود حمایت می‌کند و با این حمایت‌ها صنعت را از مرحله نوپایی به بلوغ رسانده و پس از بلوغ اقدام به صادرات کرده و با افزایش توانسته تا نبض بازار محصولات را در بازار جهانی به دست بگیرند و عرض اندام کنند.

این کارشناس اقتصادی گفت: در ایران برای مدیریت صنعت خودرو بر خلاف نظام اقتصاد غرب عمل شده است، در هیچ یک از اقتصادهای بزرگ دنیا برای بهبود صنایع، واردات آزادسازی نشده، بلکه فرایند تولد، حمایت از مولود، تقویت و پرورش و بلوغ و سپس رقابت بین صنایع در داخل این کشورها ایجاد شده و سپس محصولات به کشورهای دیگر صادر شده و با دنیا رقابت کرده‌اند. میدان رقابت با خارج به میدان و بازار بیگانه منتقل شده نه در میدان بازار داخلی!

از صنعت خودرو داخلی حمایت شود

شیخی اضافه کرد: در ایران تصور می‌شود در بازار داخلی با محصولات خارجی باید رقابت ایجاد شود، در صورت حضور محصولات خارجی در کشور، صنعت از بین خواهد رفت، اگر از صنعت خودرو سازی حمایت شود، از انحصار خارج شده و به مرحله بلوغ برسد می‌توان رقابت پذیری محصولات داخلی را در بازارهای جهانی به میادین و بازارهای بیرون از مرز منتقل کرد. این راه درست است.

وی ادامه داد: راهکار اصلی این است که در وضعیت فعلی انحصار صنعت خودرو شکسته شده و بنگاه‌ها و کارخانه‌های جدید با سرمایه خصوصی و با حمایت کامل دولتی و یا با پذیره نویسی در بورس ایجاد و از همه این صنایع حمایت‌های لازم انجام شود، سپس بر اساس زمانبندی همه تولید کنندگان خودرو موظف به ارتقا تولیدات خود با کمک شرکت‌های دانش بنیان شوند، هرگاه محصولات داخلی به حدی از بلوغ رسید اجازه صادرات هم داده شود، این موضوع صنعت خودرو را حفظ کرده و بهبود می‌بخشد.

واردات خودرو هیچ تأثیری بر پیشرفت این صنعت ندارد

این کارشناس اقتصادی گفت: اکنون صنعت خودرو بیش از یک میلیون شاغل دارد، در چند دهه گذشته هم تجربه شده که واردات خودرو هیچ تأثیری بر پیشرفت این صنعت نخواهد داشت و این صنعت را نابود خواهد کرد و فشار مضاعفی به تقاضای ارز در شرایط کنونی، که کشور در تحریم به سر برده و بسیاری از زیربناهای کشور برای تأمین کالا و تأمین زیرساخت‌ها به ارز نیاز دارند، وارد می‌کند، تخصیص ارز به کالاهای مصرفی در این شرایط خیانت به کشور است.

مجلس به دنبال مصالح اقتصاد ملی باشد

شیخی تاکید کرد: مجلس باید از این پیشنهاد دهندگان سودجود، سوداگر که بر طبل واردات خودرو می‌نوازند عبور کرده و به دنبال مصالح اقتصاد ملی باشد، این کار مجلس بسیار غلط بوده است.

وی تصریح کرد: با افزایش تولید خودرو و تکلیف یک برنامه و جدول مدون برای ارتقای کیفیت به خودرو سازان، قیمت خودرو در بازار کاهش یافته و از یک کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل خواهد شد. اگر منفذی برای واردات خودرو ایجاد شود، خودرو گران‌تر خواهد شد و وضعیت این صنعت بدتر از شرایط فعلی خواهد شد.

کد خبر 536787

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قیمت خودرو افزایش قیمت خودرو کاهش قیمت خودرو قیمت خودرو سایپا قیمت خودرو ایران خودرو قیمت خودرو خارجی واردات خودرو آزادسازي واردات خودرو ممنوعیت واردات خودرو تاثیر واردات خودرو بر قیمت دستورالعمل جدید واردات خودرو آزادسازی واردات خودرو واردات خودرو با ارز دارو تعرفه واردات خودرو واردات خودرو آزاد شد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق واردات خودرو تقاضای ارز صنعت خودرو خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خالی فروشی» حواله خودرو

یک مقام مسوول در بنیاد شهید و امورایثارگران اخبار معامله حواله خودرو وارداتی ایثارگران را تکذیب و تاکید کرد که نه حواله‌ای صادر شده و نه خودرویی از این مسیر وارد کشور شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در اسفندماه سال گذشته آگهی مربوط به خرید و فروش حواله جانبازان و ایثارگران با قیمت‌های میلیاردی در بسیاری از پلتفرم‌های معاملات خودرو، حاشیه ساز شد.

خودرو‌هایی که واردات آن‌ها برای جانبازان و ایثارگران مجاز اعلام شده بود شامل بنز، بی ام و، تویوتا، نیسان و ... می‌شد.

محصولات خارجی که ورود آن برای وارد کنندگان عادی غیرمجاز اعلام شده بود.

طبق آیین نامه ابلاغ شده، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مجاز به واردات تا سقف قیمت ۲۵ هزار یورو و جانبازان ۷۰ درصد تا سقف قیمت ۳۰ هزار یورو می‌توانند خودرو وارد کنند.

جانبازان ۷۰ درصد ویژه (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) نیز تا سقف قیمت ۳۵ هزار یورو مجاز به واردات هستند.

در لیست جانبازان ۷۰ درصد خودرو‌های بنز و بی ام و و دیگر محصولات لوکس دیده می‌شود.

حواله واردات خودرو به جانبازان در اصل استفاده از امتیازی است که فروش آن برای صاحب حواله با سود زیادی همراه است.

بدین ترتیب در اواخر اسفندماه حواله جانبازان با قیمت‌های میلیاردی آگهی می‌شد این در شرایطی است که حالا به نظر می‌رسد در پلتفرم‌های آگهی خودرو "خالی فروشی" شده است

چرا که به گفته یک مقام مسول در بنیاد شهید اصلا حواله‌ای صادر نشده که بخواهد مورد معامله قرار گیرد.

بر این اساس تمام آگهی‌های معامله حواله نیز در سال جاری از پلتفرم‌های آگهی دهنده حذف شده است.

دیگر خبرها

  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • (ویدئو) مردم را با واردات خودرو‌های برقی سرکار نگذاریم
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است