Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/تهران یک فعال میراث فرهنگی و تاریخی گفت: زواره تنها شهری در کشور است که بافت تاریخی آن با ۳۶ هکتار وسعت به طور کامل ثبت میراث فرهنگی کشور شده است. در واقع این بافت و خانه‌های داخل این حصار، همان شهر تاریخی با قدمت بیش از هزار سال است که خوشبختانه به‌تدریج مردم شهر به اهمیت آن پی برده و در مرمت آن در حد توان مشارکت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن هادی طحان زواره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این که در بافت تاریخی زواره خانه‌های ساخته شده که بیش از صدها سال قدمت با ویژگی‌های خاص معماری مناطق کویری و در عین سادگی دارند، گفت: این بناها در  نوع خود بی‌نظیر است از جمله چهارصف‌ هایی زیبا و بکر با مصالح خشت و گل و آجر فرش که برای مردم آن دیار عادی است.

وی با اظهار تاسف از این که برخی مالکان یا شهرداری در گذشته نه چندان دور به راحتی این خانه‌ها را تخریب می‌کردند، افزود: امروزه مردم فهیم زواره مخصوصا ساکنان بافت تاریخی و خانه‌های پنج دری و حوض‌خانه و چهارصفه‌ای با شناخت میراث کهن خود و با درایت و هوشیاری در صدد حفظ این بناها برآمده و با مرمت چهارصفه ‌ا این نماد تاریخی شهر زواره را حفظ کرده و با سرافرازی به آیندگان تحویل می‌دهند.

وی ادامه داد: از جمله این خانه‌ها می‌توان به خانه داودی‌ها از جمله خانه‌ای چهارصفه‌ای بنام حاج معصومعلی داودی و استاد عبدالرضا داودی اشاره کرد.

این فعال و پژوهشگر میراث فرهنگی افزود: این خانه زیبا در محله بنجیره زواره و در کنار برج تاریخی خانه‌ای چهارصفه‌ای زیبا به نام خانه حاج معصومعلی داودی، وجود دارد که با اجازه مالکان بنام "خانه داودی ها" از آن نام می‌برم. در واقع خانه داودی‌ها چهارصفه تاریخی است که در ردیف قدیمی‌ترین خانه‌های بازمانده از بافت تاریخی زواره قرار دارد چرا که دیوار اصلی آن همان حصار تاریخی دوره سلجوقی و حمله مغول است که در حیاط خانه دیده می‌شود.

وی با بیان این که کمتر بنایی در زواره طاق ضربی متصل به حصار تاریخی شهر دارد که این موضوع از ویژگی‌های منحصر به فرد خانه‌داودی هاست، گفت: این خانه زیبای ۶۰۰ متری، دارای پنج اتاق و سه بالاخانه با حوض زیبایی در حیاط، دارای مطبخ و تنور گلی از قدیم است.

طحان زو با اشاره به مرمت این خانه به همت بانوان و دوستداران میراث فرهنگی خانم طوبی گنجی زاده (همسر استاد عبدالرضا داودی) و دختر وی خانم کبری داودی تصریح کرد: مرمت این بنا در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در سال ۱۳۹۴ پایان یافت. در مرمت این خانه تاریخی سعی شد که اصول مرمت یک چهارصفه مراعات شود و نیز در بعضی از جاها قسمت‌های قدیمی را برای نمونه آشکار کرده‌اند تا بازدید کنندگان معماری گذشته را نیز مشاهده کنند.

وی به استقبال صمیمانه مالکان این بنای تاریخی از بازدیدکنندگان و گردشگران با وجود مسکونی بودن آن اشاره و تصریح کرد: با توجه به محبت و احترام مالکان محترم به دوستداران میراث، در این خانه در همه ایام سال و مخصوصا در تعطیلات و ایام نوروز برای بازدید علاقه‌مندان باز است و این عزیزان بدون هیچ توقعی از بازدیدکنندگان استقبال می‌کنند. در این بنای زیبا در ایام شهادت امام صادق (ع) با حضور  عزاداری و عاشقان اهل بیت (ع) مراسم ایام صادقیه نیز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زواره مرمت بافت تاریخی زواره خانه داودی ها میراث فرهنگی بافت تاریخی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد ناظم رضوی درباره آخرین وضعیت پروژه مرمت خانه وثوق‌الدوله گفت: بالغ بر ۵۰ درصد مرمت خانه وثوق‌الدوله که در منطقه ۱۴ قرار دارد، انجام شده است. به احتمال بسیار قوی این پروژه تا نیمه اول سال به افتتاح و بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مرمت سازه‌ای خانه فروغ فرخزاد که در منطقه ۱۱ تهران قرار دارد، انجام شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه این خانه ثبت میراث ملی است، برای مرمت آن نیاز بود که تغییرات سازه‌ای و مرمتی در کمیته تخصصی میراث فرهنگی تصویب شود؛ به همین علت مرمت خانه فروغ فرخزاد کمی کندتر پیش می‌رود.

وی گفت: با این حال به احتمال بسیار قوی این خانه نیز تا نیمه دوم سال افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6091940

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود