Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اگر ما دنبال کشف، طرح و تدوین و ارایه پیوست‌های فرهنگی فعالیت‌های دانشگاهی باشیم و ماموریت جدی خود را به دسته‌بندی حوزه‌های عملیات فرهنگی اختصاص دهیم، موفق خواهیم بود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مفدا، حجت السلام مصطفی رستمی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشورگفت: در بخشی از دعا‌های تعقیبات نماز داریم که می‌فرماید «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اسْتَعْمِلْنِی بِطَاعَتِک» خدایا بر پیامبر و آلش درود فرست و مرا در بندگی خودت به کار گیر، به این معنا که همه ما مشغولیت‌هایی در زندگی داریم، چه بسا بخشی از فعالیت‌های اجتماعی، تکالیفی را بر دوش ما قرار دهد، اما این‌که انتهای این تکالیف چگونه خواهد شد و در برگشت به عقب ببینیم چه دست ما را گرفته است دارای اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: در ادامه این فراز داریم "و قَنِّعْنِی بِمَا رَزَقْتَنِیو" یعنی خدایا من را قانع روزی خود قرار ده که من شکر گذار روزی تو باشم و ناشکر و کفران گو نباشم. "و بارک لی فیما اعطیتنی" در آن چیزی که برای من قرار داده‌ای برکت قرار بده، به واقع خیلی موارد را خداوند ظاهرا کم عنایت می‌کند، اما به واسطه برکتی که در آن وجود دارد اثر گذار است. "و الشغلنی ان ما یوباعدونی عنک" یعنی خدایا یک چیز‌هایی ممکن است من را از تو دور کند، من را منصرف کن و مشغولیتی برای من به وجود بیاور که گرفتار کار‌هایی نشوم که من رو از تو دور می‌کند و به من توفیق کوشش در بندگی خودت عنایت کن، من را جزء انسان‌های مجد و تلاش گر خود قرار بده.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ضمن تشکر از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ابراز داشت: شیراوژن خودشان از طراحان ایده‌های فاخر در حوزه فرهنگی هستند که امید است با حضور در این عرصه مدیریتی، بخشی از مطالبات و ایده‌هایی را که قبلا به عنوان نقاد حوزه فرهنگ در آن ممکن بود حضور پیدا کنند و اکنون این بار بر دوششان قرار دارد را رفع کنند.

رستمی با بیان این‌که طبیعتا درخواست از خداوند برای دست یابی به توفیق از مهمترین شرط‌ها است، گفت: اگر خدا اراده کند و توفیق را با کوشش همراه کند، برکات بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

فضای دانشگاه‌های علوم پزشکی استثنایی است

وی به فضای دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و ضمن استثنایی بودن این فضا، ابراز داشت: شاید در مجموعه گروه‌هایی که به نوعی با مردم سرو کار دارند، وزارت بهداشت و درمان از یک جهت و وزارت آموزش و پروش از جهتی دیگر استثنایی باشند و اختصاصاتی که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی داریم ویژه و با هیچ جای دیگری قابل مقایسه نباشد. به نحوی که شما از فرهیخته‌ترین اقشار جامعه تا محروم ترین، دورترین و کم بهره‌ترین اقشار جامعه مخاطبتان هستند، که در این فضای گسترده خدمت، افراد از قبل تولد با شما سروکار دارند تا این که خاتمه اعمال و عمر را پیدا می‌کنند.

این مقام مسؤول با بیان این‌که در جایگاه گروه‌های مرجع در مطالعه وضعیت فرهنگی و اجتماعی که برخی دستگاه‌ها انجام می‌دادند، مجموعه همکاران شما یعنی اساتید دانشگاه، پزشکان و کادر درمانی جزء اثرگذارترین گروه‌های مرجع هستند، ابرازداشت: رهبری بیش از ۱۰ سال است در خصوص جمعیت مطالبه‌گر هستند، اما شرایط مطلوب نیست در این میان با وجود تمامی دلایلی که برای این عقب ماندگی می‌توان برشمرد، نقش گروه‌های مرجع در اثر گذاری در این بخش دارای اهمیت است.

رستمی با بیان این‌که گروه‌های مرجع در سال‌های اخیر تغییراتی کردند، تصریح کرد: گروه‌های کم اطلاع مانند بخشی از سلبریتی‌ها در گروه‌های مرجع قرار گرفته‌اند و بخشی از ورزشکاران که تخصص لازم را ندارند نیز در این جایگاه قرار گرفته‌اند که در این میان ماموریت و مسؤولیت شما را سنگین‌تر می‌کند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان این‌که در این میان تعریف مواجهه درست با مخاطب برای داشتن اثرگذاری مطلوب دارای اهمیت است، گفت: موضوع دیگر این نیست که بگوییم مخاطب‌های ما تنها فعالان، نهاد‌های دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی و... است در صورتی که این حیطه جزئی از فضای ماموریتی شما در دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

میدان کار فرهنگی بسیار وسیع است

رستمی میدان کار فرهنگی را بسیار وسیع دانست و گفت: رقابت در جایی رخ می‌دهد که ما میدان محدود و عملگران و کنشگران متعددی داشته باشیم، اما اگر میدان را به وسعت بیماران، مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز خصوصی حوزه بهداشت و درمان، کلاس‌های درسی و پژوهش‌ها، فعالیت‌های فرهنگی و ... ببینیم وضعیت متغیر خواهد بود.

وی با بیان این‌که آسیبی که متوجه ما بوده است و ظلمی که به حوزه فرهنگی و فعالیت‌های از این دست در دانشگاه‌ها کرده‌ایم این است که فعالیت‌های فرهنگی دارای برچسب اختصاصی حوزه فرهنگی است، خاطرنشان کرد: ما کلاس‌های درس، آزمایشگاه‌ها، مطب‌ها، بیمارستان‌ها، اتاق عمل‌ها و مراکز بهداشت را فرهنگی ندیدیم و عنوان فوق برنامه به این فعالیت‌ها دادیم. بی‌تردید اگر بنا باشد تغییری در حوزه فرهنگ دانشگاه‌ها رخ دهد اولین کسی که رقم زننده این تغییر است مدیریت دانشگاه است و اساتید دانشگاه اولین گروه موثر در این حوزه هستند.

باید به دنبال نقاط انتقال پیام باشیم

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان، بیان داشت: فکر می‌کنم اگر ما دنبال کشف، طرح و تدوین و ارایه پیوست‌های فرهنگی فعالیت‌های دانشگاهی باشیم و ماموریت جدی خود را به دسته‌بندی حوزه‌های عملیات فرهنگی اختصاص دهیم موفق خواهیم بود. باید به دنبال نقاط انتقال پیام باشیم و این نقاط کنشگران انسانی هستند، اگر با این نگاه به دنبال کار فرهنگی باشیم چه بسا کار‌های مستقیم فرهنگی را به مجموعه‌هایی که در کار هستند بسپاریم و باری را که بر زمین مانده است و از سخت‌تریین کار‌ها است را بر عهده بگیریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها فعالیت فرهنگی نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی علوم پزشکی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی گروه های مرجع فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است