Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: با قیمت های سال ۱۴۰۰ ، برای ۶۰۰ کیلومتر لایروبی رودخانه های استان به ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار سالانه نیاز است.

به گزارش خبرگزاری برنا از گرگان؛ سید محسن حسینی با بیان اینکه حدود 3 هزار کیلومتر رودخانه در استان جاری است اظهار کرد: حدود ۱۸۰۰ کیلومتر از رودخانه‌هاى استان که عمدتا در بازه رودخانه های پیر طبقه بندی می شوند و نیز مقاطعی از رودخانه های بالغ حداقل هر 3 سال یک بار نیاز به لایروبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: به عبارت دیگر لازم است هر سال حدود ۶۰۰ کیلومتر از رودخانه های استان که در مناطق مختلفی مانند شهرها، روستاها، اراضی کشاورزی، مراتع، بالادست پل ها و دیگر سازه های تقاطعی و مصب رودخانه ها جریان دارند، لایروبی شود.

وی افزود: با قیمت های سال ۱۴۰۰ ، برای ۶۰۰ کیلومتر لایروبی به ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار سالانه نیاز است و در صورتی که اسناد خزانه باشد به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار سالانه برای لایروبی این ۶۰۰ کیلومتر نیاز است.

حسینی افزود: امسال از محل اعتبارات مختلف مرتبط با مهندسی رودخانه حدود ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای لایروبی توسط شرکت آب منطقه ای در نظر گرفته شده است که با این اعتبارات می توان ۵۰ کیلومتر رودخانه را لایروبی کرد که به بازه های اولویت دار اختصاص می یابد و البته به دستگاه‌های دیگر مرتبط با لایروبی هم اعتباراتی داده می شود.

حسینی بیان کرد: این لایروبی هم شامل بازه های کوچک مانند سرشاخه ها و هم شامل رودخانه های بزرگ چون گرگانرود، قره سو و اترک می شود که عرض زیادی دارند و در کنار این لای ، بوته های گز و .. روییده می شود و هزینه لایروبی را بالا می برد و در بازه هایی چون شهر و روستا باید این لای ها حمل هم بشود و به نقطه ای دیگر انتقال داده شود که هزینه ها را افزایش می دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در ۶۰۰ کیلومتر در طول سال های گذشته لایروبی انجام شده است یا خیر، گفت:  دستگاه‌های اجرایی که در زمینه لایروبی کار می کنند مثل آب منطقه ای، شهرداری ها، دهیاری ها، جهاد کشاورزی ، راهداری و غیره با اعتباراتی که دارند می توانند در سرجمع سالیانه کمتر از ۲۰۰ کیلومتر  لایروبی انجام دهند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان افزود: اما پس از سیل بزرگ اخیر و ظرف سال ۹۸ و ۹۹ با اعتباراتی که تزریق شد و کمک هایی که دستگاه هایی مثل سپاه و ارتش انجام دادند، از ابتدای ۹۸ تا اواسط ۹۹ حدود ۵۰۰ کیلومتر لایروبی انجام شد ولی واقعیت این است که اعتبارات هر ساله برای مهندسی رودخانه که لایروبی هم جزو آن است، ناچیز است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که اصل و منشا لای و رسوبات رودخانه ها کجاست؟و چه اقدامی برای کاهش ورودی این لای به رودخانه ها باید انجام داد، گفت: عمده رسوبی که در رودخانه ها جمع می شود، از اراضی شیبدار ۱۱۰ هزار هکتاری است که در حد فاصل بین دشت و کوهستان  وجود دارد و روی آن زراعت یک ساله  انجام و در جهت شیب نیز روی آن شخم زده می شود زیرا به محض اینکه بارش کوتاهی اتفاق می افتد خاک فرسایش پیدا کرده و به داخل رودخانه ها انتقال می یابد.

وی ادامه داد: این اراضی شیبدار باید دارای پوشش گیاهی متناسب با منطقه شود که لای کمتری از طریق آن وارد رودخانه‌ها شود و یک بخش از لای هم از عرصه های جنگلی و مرتعی کم پوشش می آید که نیازمند عملیات آبخیزداری است .

بخش دیگر از لای هم از رسوب داخل رودخانه ها، زباله ها و نخاله هایی است که در شهرها و روستاها و نزدیک رودخانه رها می شود و به تدریج با بارش ها وارد رودخانه شده و تبدیل به لای می شود.

حسینی تصریح کرد: اصل موضوع این است که باید در استان فکری به حال منشا این رسوبات داشته باشیم که همین منشا رسوبات جدای از اینکه رودخانه ها را پر می کند، مخازن سدها را نیز پر می کند و عمر مفید سدها را کاهش می دهد.

وی افزود: ازجمله مولفه های تشدید کننده رسوبگذاری در رودخانه ها، سازه های تقاطعی غیراصولی موجود بر روی رودخانه هاست که لازم است اصلاح شوند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گلستان میلیارد تومان اعتبار ۶۰۰ کیلومتر آب منطقه ای رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۸۲۰هزار آزمون کلرسنجی از شبکه های توزیع آب در گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل رحیمی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی سال گذشته بیش از ۸۲۰ هزار مورد آزمون کلرسنجی در سطح شبکه توزیع آب شرب شهرها و روستاهای استان صورت گرفته است که این تعداد فراتر از تعدادی است که استاندارد تعیین کرده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: ۱۸ هزار و ۴۰۴ مورد آزمون میکروبی، ۸۴۲ هزار و ۳۳۱ مورد آزمون کدورت، ۱۳ هزار و ۱۰۵ مورد آزمون HPC، ۹۲۵ مورد آزمون شیمیایی و فلزات سنگین و ۱۶۵۱ مورد آزمون بیولوژی از دیگر اقدامات مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان گلستان در سال ۱۴۰۲ بوده است.

وی افزود: در راستای ارتقای کیفیت آب شرب شهرها و روستاهای استان گلستان بیش از ۲۹۰ تن پر کلرین و گاز کلر صرف گندزدایی آب شرب استان شده است.

رحیمی با بیان اینکه انجام پایش و تدابیر لازم جهت حفظ کیفیت آب شرب برای این شرکت در صدر اولویت‌ها قرار دارد، اظهار کرد: کنترل کیفی آب شرب در کل استان به صورت مداوم و بر اساس استانداردهای روز در حال اجراست و یکی از سیاست‌ها و رویکردهای اصلی شرکت تضمین کیفیت آب شرب مصرفی در چارچوب استانداردهای تدوین شده است.

کد خبر 6100053

دیگر خبرها

  • ۱۳۵ مصوبه برای گلستان در سفر دوم رییس جمهور اختصاص یافت
  • بیش از ۳۲۶ میلیون دلاری از گمرکات گلستان صادرات انجام شده است
  • انجام بیش از ۸۲۰هزار آزمون کلرسنجی از شبکه های توزیع آب در گلستان
  • ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است
  • جذب اعتبارات پروژه‌های شاخص سفر رئیس‌جمهور به لرستان پیگیری شود
  • بهسازی و آسفالت ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان کرمانشاه
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امدادونجات جاده‌ای
  • ۱۶۵۰ روستای کردستان تحت پوشش گاز طبیعی قرار گرفتند