Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت موقت طالبان افغانستان از آمریکا خواسته است تا نقش خود را در رسیدگی به بحران انسانی جاری در این کشور جنگ‌زده ایفا کند. به گفته آنها، این بحران از قبل وجود داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه وزارت خارجه طالبان افغانستان، به واشنگتن یادآوری شده است که این بحران انسانی در افغانستان به قبل از رسیدن این گروه به قدرت باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه، واکنشی به توییت‌های توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان بود که تاکید داشت واشنگتن سال‌ها این نکته را به طالبان گوشزد می‌کرد که اگر به جای سازش مذاکره‌شده با افغان‌ها به تصرف نظامی قدرت اقدام کنند، بعد کمک‌های انسانی مدنظر جامعه بین‌المللی به این کشور کاملا متکی به کمک اقتصادی متوقف خواهد شد و این اتفاقی است که هم‌اکنون رخ داده است.

عبد القهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفت که اظهارات توماس وست مبنی بر اینکه افغانستان قبل از ماه اوت هم با یک بحران انسانی مواجه بوده است، یک اعتراف ماندگار است. او افزود: این صحت دارد که مشکلات اقتصادی به دولت جدید به ارث رسیده است. بنابراین همه باید به مسوولیت‌هایشان برای رسیدگی به این مساله عمل کنند.

نماینده آمریکا گفته است که واشنگتن به دیپلماسی شفاف و صریح با طالبان ادامه خواهد داد. توماس وست در پیامی توییتری نوشت: مشروعیت و حمایت باید از طریق اقداماتی برای مقابله با تروریسم، ایجاد یک دولت فراگیر و احترام به حقوق اقلیت‌ها و زنان و دختران، از جمله دسترسی برابر به آموزش و اشتغال، به دست آید. ایالات متحده به حمایت از مردم افغانستان با کمک‌های بشردوستانه ادامه خواهد داد.

او نوشت: ما امسال ۴۷۴ میلیون دلار فراهم کرده‌ایم، تلاش‌های قوی متحدان و شرکا را در این فضا تحسین می‌کنیم و تمام تلاش خود را برای کمک به سازمان ملل و عوامل بشردوستانه انجام می‌دهیم تا در زمستان امسال نیازها را برآورده کنند.

دولت موقت افغانستان چهارشنبه خطاب به اعضای کنگره آمریکا نامه‌ای سرگشاده نوشت و از آنها خواست تا "گام‌های مسوولانه برای مواجهه با بحران انسانی و اقتصادی جاری" بردارند. این نامه که به امضای امیر خان متقی، وزیر خارجه موقت طالبان رسیده بود، گفت چنین اقداماتی درها را به روی روابط آتی، آزادسازی دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان و رفع تحریم‌ها باز می‌کند.

به دنبال روی کار آمدن طالبان در ماه اوت که پس از تکمیل خروج نیروهای خارجی رخ داد، آمریکا بیش از ۹ میلیارد دلار از دارایی‌های خارجی افغانستان را توقیف کرد.

دیده بان حقوق بشر اوایل همین ماه خواستار رفع تحریمهای مالی علیه افغانستان شد. این گروه حقوق بشری از سازمان ملل متحد و موسسات مالی بین‌المللی درخواست کرد که به سرعت محدودیت‌ها و تحریم‌های موجود را که بر اقتصاد و بخش بانکی این کشور تأثیر می‌گذارند، تعدیل کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان بحران انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه

عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در مراسمی با حضور والی هرات، والی غور، فرمانده سپاه 207 الفاروق و مسئولین حکومتی و نظامی غور و هرات پروژه ساخت جاده هرات-غور را افتتاح کرد.

ملا برادر در این مراسم گفت: بخش حمل و نقل نقش مهمی در رشد اقتصادی افغانستان دارد و با توجه به این اهمیت، امارت اسلامی این بخش را در اولویت‌های خود قرار داده است که نشست‌های پی‌درپی با کشورهای همسایه و منطقه به منظور توسعه و سازندگی اساسی آن ادامه دارد.

وی افزود: این جاده یکی از پروژه‌های مهم و ملی افغانستان است که ولایت‌های هرات، غور، بامیان، دایکندی و میدان وردک را از طریق حمل و نقل زمینی به کابل وصل می‌کند.

معاون نخست‌وزیر طالبان پیش از این گفته بود جاده‌‎ای در شهرستان «واخان» ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان درحال ساخت است که با تکمیل آن مسیر جدیدی میان افغانستان و چین ایجاد می‌شود.

وی افزود این جاده که افغانستان و چین را به هم وصل می‌کند، می‌تواند مسیری برای تردد و انتقال کالاهای تجاری دو کشور باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد