Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@08:31:36 GMT

بازار هفت تریلیون دلاری حلال

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۶۶۹۰

بازار هفت تریلیون دلاری حلال

تخمین زده می‌شود اقتصاد حلال به زودی به ارزش هفت تریلیون دلار برسد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی صباح، بازار محصولات حلال در جهان اگرچه بیشتر مربوط به کشورهای مسلمان است اما اخیرا تمایل مردم کشورهای غیرمسلمان نیز به محصولات حلال افزایش یافته است. بازار محصولات حلال زمینه های متنوعی نظیر لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی، محصولات کشاورزی، انرژی، گردشگری و خدمات مالی و بانکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان جهانی محصولات حلال در حال حاضر برای شرکت ها گواهی حلال در زمینه های متنوعی نظیر مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو و گردشگری صادر می کند. نخستین بار گواهی حلال در کشورهای مالزی و اندونزی در اوایل دهه ۲۰۰۰ معرفی شد و کمی بعد ترکیه و پس از آن کشورهای منطقه خاورمیانه نیز به این پویش پیوستند.

به گفته مدیر اتحادیه جهانی حلال، در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون مسلمان در سراسر جهان در ۵۷ کشور زندگی می کنند.  

بازار حلال یکی از مقاصد اصلی صادراتی کشورهای مختلف را تشکیل می دهد برای نمونه ترکیه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار به دیگر کشورهای مسلمان صادرات دارد و در نظر دارد تا طی سال های آینده این رقم را به ۴۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد.  

حوزه مالی اسلامی در حال حاضر بزرگ ترین سهم از بازار حلال را در جهان دارد و ارزش کل بازار خدمات مالی و بانکی کشورهای مسلمان حدود ۳.۵ تریلیون دلار برآورد می شود. دیگر بخش های بزرگ بازار حلال شامل گردشگری حلال با ۴۰۰ میلیارد دلار، لوازم آرایشی و بهداشتی حلال با ۲۰۰ میلیارد دلار  و پوشاک با ۲۴۰ میلیارد دلار است.  

در حال حاضر بزرگ ترین اقتصادهای اسلامی کشورهای اندونزی، عربستان و ترکیه هستند.

روند بزرگ تر شدن بازار حلال در حالی است که این رقم در مقایسه با هفت سال پیش تقریبا سه برابر افزایش پیدا کرده است.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غذای حلال محصولات حلال میلیارد دلار حال حاضر بازار حلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا، آمار‌های منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

دیگر خبرها

  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲