Web Analytics Made Easy - Statcounter

احاطه ایران بر خلیج فارس و دریای عمان و در عین حال آمادگی این کشور چه از نظر نیروی رزمی و چه توان نظامی جهت مقابله با تهدیدات علیه خود در این منطقه، موجب می‌شود تا هرگونه اقدامی از سوی کشور‌های غربی مخصوصا آمریکا در منطقه، توأم با احتیاط باشد، زیرا ایران توان ضربه زدن سنگین بر دشمنانش را دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری-تحلیلی "نشنال اینترست" در گزارشی به قدرت نیروی دریایی ایران در آب های جنوبی این کشور(خلیج فارس و دریای عمان) پرداخته و به طور خاص بر این مسئله تاکید کرده که ایران قادر است حتی با اقدامات محدود خود در این منطقه نیز تا حد زیادی به کشورهای غربی و به ویژه آمریکا، از جنبه‌های نظامی و اقتصادی آسیب وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشنال اینترست به مقام‌های آمریکایی توصیه کرده که به هیچ عنوان توان و قدرت دریاییِ ایران را دست کم نگیرند.

این پایگاه خبری در این رابطه می‎نویسد: «اینطور به نظر می‎رسد که جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی این کشور به خوبی توانسته‎اند آمریکا را در صحنه دریاییِ مطلوب خود در خلیج فارس و دریای عمان، به شدت گرفتار کنند. امری که واشنگتن قویا از آن فراری است. باید پذیرفت که آمریکا اکنون برای حضور در آب‎های جنوبی ایران، بهای سنگینی را می‎پردازد و عملا از هیچگونه آزادی عملیِ نامحدودی نیز در برابرِ حضور نیروهای ایرانی برخوردار نیست.

این درد و چالشِ مزمن آمریکا در برابر ایران، موجب نارضایتیِ دموکرات‎ها و همچنین جمهوری‎خواهان است. دولت‌های آمریکا اعم از دموکرات یا جمهوری‎خواه، تلاش‎های زیادی را انجام می‎دهند تا حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه و به ویژه خلیج فارس را محدود کنند و در عوض به دغدغه‎های جدی ترِ آمریکا در عرصه بین المللی (نظیر مهار چین) بپردازند. سال 2012 "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا و دولت وی متعهد شدند که تمرکز آمریکا را از خاورمیانه به سمت منطقه آسیا-پاسیفیک، جهت مقابله با تهدیدات چین تغییر دهند. "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا و معاونانش نیز اعلام می‎کردند که "عصرِ رقابت میان قدرت‎های بزرگ در راه است و باید برای آن آماده شد". از این رو، آن‎ها نیز همچون رقبای دموکرات خود، قائل به تغییر نقطه تمرکز استراتژیک آمریکا از خاورمیانه به سمت اوراسیا و یا شرق آسیا بوده‎اند.

با این حال اگر آمریکا بنا داشته باشد تا با روسیه و چین مقابله کند، به سختی می‎تواند از منطقه‌ای راهبردی نظیر خلیج فارس خارج شود. منطقه‌ای که ایران در آن یک قدرت قابل توجه است. ایرانی‌ها به دلایل زیادی مایل نیستند که آمریکا در حیاط خلوت آن‌ها، حضوری فعال داشته باشد. آمریکا نیز در موضوعات مختلفی از جمله برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور و تنش‌های نظامی با تهران چالش‌هایی اساسی با ایران دارد که این مسائل در نوع خود واشنگتن را همچنان در منطقه نگه می‌دارند. این عوامل موجب شده است تا ایران و غرب در سال‌های اخیر روابط پرتنشی را داشته باشند. در این رابطه، ایران و آمریکا در خلیج فارس، تنش‌های نظامی زیادی را تجربه کرده‌اند و حتی ایران در چند نوبت اقدام به ساقط کردن پهپادهای آمریکایی در منطقه نیز کرده است.

 

خلیج فارس جهنم آمریکایی‌ها

ایران تاکنون بارها اعلام کرده که از توانایی مسدودسازی تنگه هرمز برخوردار است و حتی برخی منابع اعلام می‌کنند که این کشور در صدد است تا در تنگه هرمز به عنوان یکی از مهم‌ترین آبراه‌های جهان، دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری انجام دهد. به طور خاص اخیرا ایران در جریان یک تنش دریایی با نیروهای آمریکایی، اقدام به هلی برن نیرو روی یک نفت کش بزرگ که در حال انتقال نفت بود و تهران اعلام کرده که در حالِ سرقت نفت ایران با حمایت نظامیان آمریکایی بوده، کرده است. ایران در شرایطی دست به این عملیات زده که نیروهای آمریکاییِ زیادی در قالب ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، در بحرین مستقر هستند.

در شرایط کنونی، بخش قابل توجهی از تمرکز آمریکا در خلیج فارس، معطوف به ایران است و اینطور به نظر می‌رسد که ایرانی ها به خوبی توانسته‌اند آمریکا را در صحنه دریایی که مطلوب خودشان است درگیر کنند. همین مسئله موجب شده تا معاون فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران سردار امیر فدوی بگوید: "وقتی نیروهای خارجی وارد خلیج فارس می‌شوند، در میان خود می گویند که وارد جهنم شدیم و وقتی می‌خواهند از این منطقه خارج شوند نیز می‌گویند که در حال خروج از جهنم هستیم".

 

تمام حرکات در خلیج فارس باید توأم با احتیاط باشد

باید اذعان کرد که نیروهای ایرانی قادرند در خلیج فارس و دریای عمان خسارات قبل توجهی را به آمریکا وارد کنند. نیروی دریایی ایران در شرایط کنونی با استفاده از مجموعه‌ای از موشک‌های قدرتمند و همچنین قایق‌های تندرویِ خود می تواند برای هر نیروی خارجی در خلیج فارس دردسر درست کند. جدای از همه این‌ها نباید فراموش کرد که موقعیت راهبردی ایران و مجاورت آن با یکی از مهمترین آبراه های بین المللی که بخش قابل توجهی از نفت جهان از آن می‌گذرد نیز موجب شده تا این کشور با اندک اقدامات خود در خلیح فارس و دریای‌عمان، موجب ایجاد چالش‌های جدی در تامین نفت جهانی و متعاقبا، بالارفتن قیمت انرژی و ایحاد تورم‌های سنگین در طیف گسترده‌ای از کالاهای تولید و مصرفی در کشورهای مختلف جهان شود. امری که می تواند موجب ایجاد اعتراضات و ناامنی های فراوان در کشورهای مختلف جهان مخصوصا کشورهای غربی  شود و عملا موقعیت رهبران سیاسی این دسته از کشورها را به خطر بیندازد. درست به همین دلیل است که ایرانی‌ها به نحو قابل ملاحظه‌ای اقدام به توسعه و گسترش نیروهای نظامی دریایی خود در آبهای مجاورشان می‌کنند.

به طور کلی، احاطه ایران بر منطقه خلیج فارس و دریای عمان و در عین حال آمادگی این کشور چه از نظر نیروی رزمی و چه توان نظامی جهت مقابله با تهدیدات علیه خود در این منطقه، موجب می‌شود تا هرگونه اقدامی از سوی کشورهای غربی مخصوصا آمریکا در منطقه، توأم با احتیاط باشد، زیرا نیروی دریایی ایران قادر است با بهره گیری از توانمندی‌های موشکی، استفاده از قایق‌های تندرو، استفاده از مین‌های دریایی و همچنین نیروهای ویژه خود، زخم‌های جدی و عمیقی را بر تنِ هر دشمن خارجی که بخواهد منافع آن را به خطر اندازد، برجا گذارد».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بین الملل نداجا خلیج فارس خلیج فارس و دریای عمان نیروی دریایی ایران خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۷۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده