Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، مناسب سازی به مجموعه اقداماتی که در جهت اصلاح معابر، اماکن و ساختمان ها و فضاهای عمومی شهری و روستایی همچنین وسایل حمل و نقل و ارتباط جمعی گفته می شود.

به طوری که افراد دارای معلولیت، قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود حرکت کنند و از تسهیلات محیطی، با حفظ استقلال فردی و رعایت شان و منزلت انسانی بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاهای باز شهری یکی از ملزومات زندگی در شهرها می باشند اما گاهی اوقات، بی توجهی به معلولان، به عنوان بخشی از افراد جامعه، شرایط را برای تردد آنها نامساعد نموده و آنها را آزرده خاطر می‌سازد.

فضاهایی که در انتظار تعریض خیابان های مجاورشان هستند، یکی از این گونه فضاها هستند که می‌توان مناسب سازی آنان را به صورت پتانسیلی در خدمت شهر و شهروندان اعم از سالم و معلول دید و نه مشکلی برای خیابان و و معابر آن.

تاکنون این فضاهای خرد به فراموشی سپرده شده و بدون استفاده رها مانده‌اند. در صورتی که توجه جدی به این فضاها و مناسب سازی آنان نشود، این فرصت از دست خواهد رفت.

در این زمان یکی از بهترین راه‌ها، پرداختن به فضاهای پنهان شهری است که پیش از احیا و بازیابی آنها در مرحله طراحی با رعایت معیارها و ضوابط مورد نیاز امکان استفاده معلولان از آنان فراهم گردد.

مرتضوی، کارشناس مناسب سازی شهرسازی بهزیستی فیروزآباد در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: ما جلساتی را با عنوان ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی شهر به مدیریت بهزیستی و فرمانداری هر سه ماه یک بار برگزار می کنیم که اعضای این جلسه اداره راه و شهرسازی، شهرداری، نظام مهندسی و آموزش و پرورش هستند.

وی افزود: در این جلسات مصوباتی را تنظیم می کنیم و همه ارگان ها موظفند طی ۳ ماه وظایف خود را انجام دهند و در صورت انجام نشدن وظایف در طول این مدت، چنان چه نیاز به زمان بیشتری داشته باشند؛ بر اساس تصمیمات انجام گرفته در جلسه، به آنها زمان بیشتری تعلق می گیرد.

مرتضوی اظهار داشت: در این مدت، چک لیست هایی برای بهزیستی آمده است که بر اساس این چک لیست ها، نامه هایی به ارگانهای مربوطه زده ایم و همه ارگانها بر اساس اصول مناسب سازی، موظفند اشکالات موجود را برطرف کنند.

این کارشناس مناسب سازی شهرسازی بهزیستی ادامه داد: بر اساس این چک لیست ها نامه های اختصاصی به داروخانه، بانک، درمانگاه و نقاط پرتردد شهر زده ایم چون سطح تردد و تعداد مراجعین در این مکان ها بالا بود و با حضور اعضای شهرداری، فرمانداری و اداره راه و شهرسازی به صورت سرزده در این مکان ها بازدید میدانی داشته ایم.

مرتضوی اظهار داشت: همه ارگانها بر اساس قانون موظفند که کار مناسب سازی را انجام دهند و در صورت انجام ندادن وظایف، ابتدا به صورت نرم به آنها فرصت انجام وظایف را می دهیم و در غیر این صورت طبق قانون سه حمایت از معلولان، از طریق قانون پیگیری می‌کنیم.

اجرای طرح تبدیلی در پرترددترین نقطه شهر

علی نژاد، کارشناس راه و شهرسازی شهرستان فیروزآباد نیز در زمینه مناسب‌سازی معابر گفت: اداره راه و شهرسازی جلساتی را در سطح استان و شهرستان در رابطه با مناسب سازی انجام می دهد که در هفته گذشته در سطح استان جلسه داشتیم که با نظر کارشناس اداره کل بازنگری، طرح تبدیلی شهر درباره افراد توانخواه بود.

وی ادامه داد: ما طرحی را به عنوان طرح پایلوت در سطح شهرستان، از فلکه روزبه تا سه راه بروجردی است انتخاب کرده ایم که این طرح، کارهایی از قبیل کف سازی پیاده رو و نحوه موزائیک کاری و کاشی های شیاری و سکه ای، تابلو، پل استاندارد برای عبور معلولین و ورودی ساختمان های اداری، بانک ها و پاساژهای بزرگ انجام می شود.

این کارشناس بیان کرد: ارگانها موظف به رعایت ضوابط هستند و این طرح،  ۳ سال است که در سطح شهرستان اجرا می شود و اگر به صورت اصولی انجام شود بخش اعظم مشکل هم حل می شود چون در پرترددترین قسمت شهر به اجرا درآمده است.

علی نژاد اظهار داشت: طبق قانونی برای توانخواهان حرکتی، سالانه مبلغی برای مناسب سازی به شهرداری ابلاغ می شود که بر این اساس، طرح باید هر سال باید ۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد همچنین علاوه بر اعتبارات سالانه، بخشی از ۳ درصد سهم سالانه نفت و گاز به این طرح اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: معلولان مناسب سازی معابر و خیابانها طرح تبدیلی راه و شهرسازی مناسب سازی سازی شهر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟

انتخاب چراغ خطی مناسب برای کف

هنگام انتخاب و خرید چراغ خطی برای نصب در کف، عوامل گوناگونی باید در نظر گرفته شود که نه تنها زیبایی ظاهری فضا افزایش یابد، بلکه کارایی و دوام چراغ‌ ها نیز برقرار باشد. بنابراین مقاومت در برابر رطوبت و فشار، نوع نوردهی، طول عمر و همچنین زیبایی ظاهری چراغ‌ ها در این زمینه اهمیت دارند‌.

مقاومت و دوام

چراغ‌ های خطی نصب شده در کف باید استانداردهای بالایی از مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، گرد و غبار و فشار داشته باشند. استاندارد IP معیار خوبی برای سنجش این مقاومت است. برای نمونه، چراغ‌ هایی با درجه IP67 جهت استفاده در فضاهای باز و مرطوب مناسب خواهند بود.

نوع نوردهی

نوع نوردهی چراغ خطی نیز باید متناسب با کاربرد و فضای مورد نظر انتخاب شود. چراغ‌ هایی با نور مستقیم برای ایجاد خطوط روشن و واضح گزینه های بهتری هستند، در حالی که چراغ‌ هایی با نور غیر مستقیم فضایی گرم و جذاب ایجاد می کنند.

طول عمر و مصرف انرژی

چراغ‌ های LED به دلیل طول عمر بالا و مصرف انرژی پایین، انتخابی مقرون به صرفه هستند. همچنین انتخاب چراغ‌ هایی با قابلیت تعویض آسان ماژول‌ های نوری، در طولانی مدت، سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد.

زیبایی ظاهری

در نهایت، زیبایی ظاهری چراغ‌ ها نیز باید در نظر گرفته شود. چراغ‌ های خطی با طراحی مدرن و ساده، به راحتی با انواع دکوراسیون‌ ها هماهنگ می شوند و جلوه‌ ای زیبا به فضا می بخشند.

انتخاب محل نصب چراغ خطی در کف

انتخاب محل مناسب برای نصب چراغ خطی در کف، مرحله مهمی در فرآیند نورپردازی است. این انتخاب باید با دقت و توجه به جزئیات محیطی و ایده های طراح انجام شود.

محل نصب باید در جایی باشد که رفت و آمد کمتری داشته باشد تا از آسیب دیدن چراغ‌ ها جلوگیری شود. همچنین، باید از نصب چراغ در مسیرهایی که احتمال برخورد وسایل نقلیه وجود دارد، خودداری کرد.

در ضمن کفی که چراغ‌ ها بر روی آن نصب می‌ شوند باید در برابر فشار و ضربه، مقاومت کافی داشته باشد. این ویژگی در مکان‌ هایی که احتمال برخورد اشیاء سنگین وجود دارد، اهمیت بیشتری پیدا می‌ کند.

به علاوه باید از نصب چراغ‌ ها در نزدیکی منابع آب مانند فواره‌ ها، استخرها، یا جوهای آب به دلیل خطر برق گرفتگی و آسیب دیدن چراغ‌ ها خودداری کرد.

همچنین محل نصب باید طوری انتخاب شود که نور محیطی موجود، تاثیر منفی بر روی نوردهی چراغ‌ های خطی نگذارد. برای نمونه، نباید چراغ‌ ها در مکان‌ هایی نصب شوند که نور مستقیم خورشید یا نور سایر چراغ‌ ها بر روی آن ها تابیده شود.

در نهایت محل نصب باید به شکلی انتخاب شود که چیزی به زیبایی کلی فضا اضافه کند و با سایر عناصر طراحی داخلی و خارجی هماهنگ باشد.

آماده‌ سازی کف برای نصب چراغ خطی

آماده‌ سازی دقیق کف پیش از نصب چراغ خطی، قدم مهمی برای اطمینان از نصب موفق و دوام طولانی مدت چراغ‌ ها است. این فرآیند چند مرحله دارد که هر کدام اهمیت خاص خود را دارند‌.

ابتدا کف نما باید به طور کامل از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و مواد اضافی پاک شود.  تمیزی کف به اتصال بهتر چراغ‌ ها به سطح کمک می‌ کند. پس از تمیزکاری، باید مطمئن شویم که سطح کف کاملاً صاف و بدون ناهمواری است. ممکن است نیاز به پر کردن شکاف‌ ها و ترک‌ها با مواد پرکننده داشته باشیم. سطح صاف از تجمع آب زیر چراغ‌ ها و ایجاد خطر برق گرفتگی جلوگیری می‌ کند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به ایجاد یک بستر محکم برای نصب چراغ‌ ها باشد؛ مثل ریختن یک لایه بتن نازک یا استفاده از کاشی‌ های مخصوص نصب. بستر مناسب سبب توزیع یکنواخت وزن چراغ‌ ها می شود و مانع شکستگی آن‌ ها می گردد. قبل از نصب چراغ‌ ها، باید سیستم برق مورد بررسی قرار گیرد تا ایمنی و کارایی آن در حد عالی انجام شود. برای این کار بررسی کابل‌ ها، اتصالات و محافظ‌ های برقی مانند فیوز مینیاتوری و سایر کلیدهای حفاظتی لازم است. پیش از شروع نصب چراغ خطی در کف، محل دقیق چراغ‌ های خطی باید روی کف علامت‌ گذاری شود. این کار با استفاده از نوار اندازه‌ گیری و گچ یا ماژیک انجام می‌ شود تا چراغ‌ ها به طور مساوی و با فاصله مناسب نصب شوند. پس از پایان مراحل نصب نیز، یک آزمایش نهایی برای بررسی عملکرد چراغ‌ ها و اطمینان از نصب صحیح آن‌ ها انجام بدهید. در این آزمایش روشن و خاموش کردن چراغ‌ ها و بررسی برای هرگونه نشتی یا مشکلات برقی در اولویت است. نصب و اتصال چراغ خطی در کف

نصب چراغ خطی در کف باید با دقت و رعایت نکات ایمنی انجام شود تا از عملکردی پایدار و طولانی مدت داشته باشد. در ادامه، مراحل کلیدی نصب و اتصال چراغ خطی را مرور می‌ کنیم :

قبل از شروع نصب، مشخصات فنی چراغ‌ ها را بررسی کنید تا از سازگاری آن‌ ها با شرایط محیطی و سیستم برقی مطمئن شوید.

برای نصب چراغ‌ هایی که درون کف قرار می‌ گیرند، شیارهایی را با عمق و عرض مناسب حفر کنید. این کار باید با استفاده از ابزارهای مناسب و با دقت انجام شود تا از آسیب به ساختار کف جلوگیری شود.

سیم و کابل‌ برق را درون شیارها قرار دهید و از اتصالات محکم و ایمن استفاده کنید. همچنین، از کانال‌ های محافظ برای حفاظت کابل‌ ها استفاده کنید.

چراغ‌ ها را درون شیارها قرار دهید و با استفاده از پیچ‌ ها، چسب‌ های مخصوص یا بست‌ های نگهدارنده آن‌ ها را محکم کنید. توجه کنید که چراغ‌ ها به خوبی در جای خود ثابت شده‌ باشند.

پس از نصب، تمام اتصالات را آزمایش کنید تا از نبود نشتی جریان و اتصال کوتاه مطمئن شوید.

چراغ‌ ها را روشن و عملکرد آن‌ ها را در شرایط مختلف نوری بررسی و از این طریق توزیع یکنواخت نور و عملکرد صحیح چراغ‌ ها را چک کنید‌.

در صورت نیاز، با پوشش نهایی بر روی چراغ‌ های نصب شده، آن ها را کاور کنید تا در برابر عوامل محیطی محافظت شوند.

مکان هایی برای نصب چراغ خطی در کف اجرا فضاهای داخلی

نصب چراغ خطی در کف سالن‌ ها، راهروها و پذیرایی‌ ها، جلوه‌ ای زیبا و مدرن به فضا می‌ بخشد.

در کف آشپزخانه نیز، چراغ‌ های خطی به عنوان نورپردازی زیر کابینت‌ ها یا اطراف جزیره آشپزخانه استفاده می شود.

نصب چراغ‌ های خطی در کف حمام‌ ها نیز فضایی مدرن و زیبا ایجاد می کند.

فضاهای خارجی

نصب چراغ‌ های خطی در کف پیاده‌ روها، مسیرها و پله‌ ها، به عنوان راهنمای شبانه پیاده ها، بسیار مناسب است.

در فضاهای باز مانند تراس‌ ها و باغ‌ ها، نصب چراغ‌ های خطی در کف به زیباتر شدن این فضاها کمک می کند.

همچنین نصب چراغ‌ های خطی در کف استخرها، به عنوان نورپردازی زیر آب، توامان سبب زیبایی و امنیت محیط خواهد شد.

فضاهای تجاری و رستوران‌ ها

به علاوه نصب چراغ‌ های خطی در کف این فضاهای تجاری و رستوران ها جذابیت زیادی در محیط ایجاد می‌ کند.

در فضاهای تجاری، نصب چراغ‌ های خطی در کف، به عنوان نورپردازی و تبلیغات، مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

سخن پایانی

در پایان مراحل نصب و تنظیم چراغ خطی در کف، به راحتی می‌توانید از زیبایی و جلوه خاص نورپردازی فضا لذت ببرید و فضایی با ابعاد و اتمسفر منحصر به فرد خلق کنید. همچنین با رعایت نکات ایمنی و فنی، از عملکرد بهتر و بلندمدت چراغ خطی خود نیز آسوده خاطر باشید.

دیگر خبرها

  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • ضرورت برگزاری امتحانات نهایی در محیطی مناسب و آرام
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان