Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@10:28:46 GMT

میکروربات هایی که درمان سرطان را متحول می کنند (+فیلم و عکس)

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۲۶۳۸

میکروربات هایی که درمان سرطان را متحول می کنند (+فیلم و عکس)

‍‍‍‍‍‍

عصر ایران - بنابر مطالعه ای که در نشریه ACS Nano منتشر شده است، پژوهشگران روشی جدید را برای انتقال داروهای شیمی‌درمانی به محل سلول های سرطانی با استفاده از میکروربات ها معرفی کرده اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این می تواند به طور قابل توجهی درمان سرطان را بهبود ببخشد زیرا تزریق مستقیم داروهای شیمی‌درمانی در محل سلول های سرطانی را امکان‌پذیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدایت میکروربات ها به سمت سلول های سرطانی با کمک آهنربا

امروزه، بیشتر بیمارانی که روند شیمی‌درمانی را پشت سر می گذارند، داروهای ضد سرطان را به صورت خوراکی یا تزریق درون وریدی دریافت می کنند. هر دو روش با عوارض جانبی ناخوشایندی همراه هستند. روش جدید می تواند این موارد را کاهش داده و همچنین کاربردهای جدیدی را برای میکروربات های چاپ سه بعدی شده ارائه کند.

این میکروربات ها با استفاده از آهنرباها به سمت هدف خود (در این مورد، سلول های سرطانی) هدایت می شوند و پس از ورود به محیط اسیدی اطراف تومور، بار داروی خود را آزاد می کنند. این ربات های کوچک به شکل حیوانات مختلف از جمله پروانه، خرچنگ، و ماهی چاپ شده و دارای شکاف هایی درون خود هستند که می توان آنها را با محموله مورد نظر پر کرد.

در این تلاش، پژوهشگران تراکم چاپ در بخش هایی مشخص مانند انتهای چنگال خرچنگ یا دهان ماهی را تغییر دادند که آنها را قادر به باز یا بسته شدن در زمانی می کند که اسیدیته محیط از آستانه تحمل ربات بیشتر باشد. پس از تکمیل، میکروربات ها در محلولی دارای نانوذرات اکسید فرو برده شد تا به ربات های مغناطیسی تبدیل شوند و هدایت مغناطیسی آنها درون بدن ممکن باشد. زمانی که به هدف خود می رسند، تغییرات سریع در سطوح pH در مکان هدف به آزاد شدن محموله میکروربات ها منتج می شود.

ارتشی از ربات های کوچک خدماتی

در آزمایشگاه، پژوهشگران از آهنرباها برای هدایت یک میکروربات ماهی شکل به سمت سلول های سرطانی و عبور آن از ساختارهایی که رگ های خونی را شبیه سازی می کردند، استفاده کردند. دانشمندان محیط این بخش را اندکی اسیدی‌تر کرده که موجب باز شدن دهان ماهی میکروربات و آزاد شدن دارو شد. پژوهشگران از این طریق در نابودی سلول های سرطانی موفق بودند.  

در آزمایش های دیگر، میکروربات های خرچنگ شکل به گونه ای طراحی شدند تا نانوذرات دارو را درون چنگال های خود حمل کنند. پس از هدایت به سمت هدف، دارو از چنگال های آنها آزاد شد. این ایده را می توان برای دسته هایی از میکروربات هایی که قادر به غلتیدن، راه رفتن، شنا کردن یا حتی خزیدن هستند، اجرا کرد و با هدایت آنها داروها را به بخش هدف رساند.

اما طراحی های جدید میکروربات های ماهی و خرچنگ شکل بسیار چشمگیر بوده زیرا می توانند به طور خودکار دارو را در محلی خاص که نیازمند درمان است آزاد کنند. البته به نظر نمی رسد که در آینده نزدیک این قبیل میکروربات ها مورد استفاده قرار بگیرند.

به گفته تیم پژوهشی، ربات ها باید کوچک‌تر باشند و همچنین به روشی برای تصویربرداری و ردیابی آنها طی سفرشان در بدن ما نیاز است. حضور میکروربات ها با داروی اشتباه در مکانی اشتباه چیزی نیست که مطلوب ما باشد، اما زمانی که این فناوری به بلوغ برسد می تواند به طور موثری درمان سرطان را متحول کرده و شاید حتی به معرفی کاربردهای دیگر و حتی پیشرفته‌تر منتج شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سلول های سرطانی میکروربات ها ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۲۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص