Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@18:41:03 GMT

ویروس "RSV" چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۲۸۵۴

ویروس 'RSV' چیست؟

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسکای نیوز؛ در ماه‌های نوامبر و دسامبر هر سال، ویروس RSV یا ویروس سلولی تنفسی، ویروسی که کودکان یک روزه تا دو ساله را درگیر می‌کند و علائم آن در زندگی نوزادان شدید است، شیوع پیدا می‌کند و علائم شدیدی برای نوزاد دارد.

اخیراً در مصر در مورد این ویروس بحث شده و برخی ادعا کرده اند که این یک ویروس جدید است که کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث وحشت والدین و ترس فرزندان آن‌ها در مدارس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع‌ترین عامل عفونت‌های تنفسی

این ویروس شایع‌ترین علت عفونت‌های حاد تنفسی در نوزادان و خردسالان تا سه سال در سراسر جهان و نه فقط مصر است.

این موضوع توسط وزارت بهداشت مصر در پاسخ به ادعا‌ها مبنی بر «جدید بودن» ویروس تایید شد؛ به گونه‌ای که در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ویروس سنسیشیال تنفسی یک ویروس تنفسی رایج است که معمولاً علائم خفیفی شبیه علائم سرماخوردگی ایجاد می‌کند. این یکی از معروف‌ترین ویروس‌هایی است که در زمان تغییر فصل، علائم تنفسی ایجاد می‌کند.

او گفت: افراد مبتلا در عرض یک یا دو هفته بهبود می‌یابند؛ اما می‌تواند به خصوص در نوزادان و سالمندان خطرناک باشد. ویروس سلول‌های تنفسی شایع‌ترین علت برونشیت (التهاب راه‌های هوایی کوچک ریه) و ذات الریه است که عفونت ریه در کودکان زیر یک سال است.

بچه‌های بزرگتر

 محمد شبیب مشاور متخصص اطفال، می‌گوید که علائم RSV مشابه علائم سرماخوردگی است و از قرن بیستم کشف شده است.

وی در اظهارات اختصاصی به «اسکای نیوز عربی» تاکید کرد: این ویروس با فرا رسیدن فصل زمستان شیوع گسترده‌ای دارد و علائم آن شبیه علائم سرماخوردگی معمولی است.

محمد شبیب تصریح کرد: در کودکان یک ساله باعث التهاب نایژه‌ها و تنگی نفس می‌شود و در مواردی به عفونت ریه می‌رسد.

وی با توصیه‌هایی به والدین درباره مراقبت از فرزندانشان گفت: مهم‌ترین کاری که می‌توان انجام داد رعایت فاصله، نوشیدنی گرم و بیرون نرفتن کودک در صورت بروز علائم در اوست.

این متخصص بر لزوم تغذیه مناسب، واکسیناسیون و تهویه هوا تاکید کرد و توضیح داد که بین علائم این ویروس و ویروس کرونا سردرگمی وجود دارد، به خصوص که ویروس کرونا بر سیستم تنفسی نیز تأثیر می‌گذارد.

محمد شبیب گفت: در صورت "قوی" بودن علائم و همچنین بسته به سن به پزشک مراجعه شود، اما بر لزوم مراجعه فوری به پزشک به ویژه برای کودکان زیر دو سال تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

نشانه‌هایی خطرناک در شکل پای کودکان

آیا نوزادان می‌توانند عسل مصرف کنند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس سلول تنفسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۲۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴