Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@12:49:29 GMT

ترویج کتابخوانی و نیاز به اقدامات آتش به اختیار

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۳۶۳۶

ترویج کتابخوانی و نیاز به اقدامات آتش به اختیار

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: حجت‌الاسلام علی اکبرسبزیان مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی پس از یادداشت کوتاهی که درباره هفته کتاب و «چهل‌ویژگی مدیرانی که کتاب می‌خوانند» نوشت، این‌بار با توجه به همزمانی هفته کتاب و هفته بسیج یادداشتی نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح متن این‌یادداشت در ادامه می‌آید:

۱_ پنجم آذر ماه ۱۳۵۸ که معیار و معمار کبیر انقلاب اسلامی شجره طیبه بسیج را بنا نهادند تا کنون کمتر عرصه ای را می‌توان یافت که بسیج قابلیت و توانمندی خود را اثبات نکرده و با حضور خود موثرترین و ماندگارترین رویدادها را به یادگار نگذاشته باشد.

نزدیکترین حضور موثر بسیج در مقابله با همه‌گیری ویروس منحوس کرونا بود که از روزهای اول شروع کرونا، این نیروی مردمی با قرار گرفتن در متن جامعه در جهت کمک به سلامتی و تامین نیازهای معیشتی مخصوصاً در مناطق محروم و کم‌برخوردار ،ضمن خدمت رسانی عمومی کمک بزرگی به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و مرگ و میرهای ناشی از آن و تأمین نیازهای معیشتی خانوارهای ایرانی کرد.

۲_ بسیج نه صرفا یک سازمان رزمی بلکه دارای فرهنگی عام و گسترده است که ریشه در باورهای اسلامی، انقلابی، ملی و میهنی دارد و به اندازه زیادی درتوده های مختلف جامعه بامفاهیم مشترک یکسانی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. بخش مهمی از «فرهنگ عمومی» روزگار ما در «فرهنگ بسیجی» متبلور است و می‌تواند یکی از پایه‌های «فرهنگ عمومی» باشد لذا «فرهنگ بسیجی» باید فرهنگ غالب در کشور ما باشد.

۳_ دقیق ترین تعریف از فرهنگ بسیجی را رهبر بسیجی انقلاب اسلامی در پنجم خرداد ۱۳۸۴ بیان داشتند: «بسیجی یک فرهنگ است و اگر بخواهیم این فرهنگ را در یک جمله تعریف کنیم باید بگوییم پیشرو بودن در همه عرصه‌های زندگی. فرهنگ بسیجی است که می‌تواند بر همه مشکلات این کشور فائق بیاید و حرکت این کشور را تضمین کند.»

با این تعریف نتیجه بسط و گسترش فرهنگ بسیجی پیدایش رفتارهای جمعی و اجتماعی بر پایه پیشرو بودن در عرصه‌های اساسی و چالش‌های حیاتی کشور و پایبندی به آرمان‌ها و ارزش‌ها در رسیدن به اهداف عالیه انقلاب اسلامی است.

۴_ یکی از عرصه‌هایی که کشور نیاز به پیشرو بودن در آن دارد عرصه کتاب و کتابخوانی است. کتاب و کتابخوانی به‌عنوان یکی از شاخص‌های رشد و پیشرفت فرهنگی از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری است تا جایی که ایشان کتابخوانی را نه تنها یک وظیفه ملی که یک واجب دینی برشمرده‌اند. در منظومه فکری رهبر کتابخوان انقلاب اسلامی، کتاب به لحاظ اهمیت، جایگاه و تأثیرگذاری‌اش بر سبک زندگی باید وارد زندگی مردم شود و خانواده‌های ایرانی باید با کتاب و مطالعه مانوس باشند و در یک کلام «خانواده کتابخوان» مطالبه جدی رهبر عزیز انقلاب از دست اندرکاران این‌حوزه است.

در خصوص سرانه مطالعه در کشور آمارهای متفاوتی ارائه می‌شود که بر اساس آن تلاش و بسترسازی برای انس بیشتر مردم با کتاب ضرورت می یابد .در این که دست اندرکاران حوزه فرهنگ و متولیان کتابخوانی باید اهتمام ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند شکی نیست اما مسئله کتاب و کتابخوانی و ترویج آن در بین مردم نیاز به تفکر بسیجی، اقدامات آتش به اختیار و کارهای تمیز فرهنگی آن هم از سوی نیروهای مخلص این شجره طیبه دارد. فرهنگ بسیجی فرهنگ «ما می‌توانیم» است و هیچ بن‌بستی در آن وجود ندارد، لذا توانمندی تحسین‌برانگیز و عظیم لشکر مخلص خدا و روحیه انقلابی، جهادی و فرهنگی بسیجیان که منتج به پیشرو بودن در همه عرصه های زندگی می‌شود، بیش از گذشته در مسیر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و انس روز افزون مردم با کتاب ضروری می‌نماید.

حرف آخر این‌که برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و صدرنشینی کتاب در زندگی مردم یک راه اساسی وجود دارد و آن به‌کارگیری فرهنگ بسیجی و به میدان آمدن لشکر مخلص خداست.

کد خبر 5356316 مصطفی وثوق کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری کتاب و کتابخوانی هفته کتاب و کتاب خوانی نهاد کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی رونمایی کتاب هفته کتاب روز جهانی فلسفه کتاب و کتابخوانی هفته کتاب و کتاب خوانی معرفی کتاب تازه های نشر انتشارات سروش انتشارات سوره مهر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران فلسفه کتاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رایزنی فرهنگی انقلاب اسلامی پیشرو بودن فرهنگ بسیجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور

امیر رجبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این یک اتفاق بی سابقه در استان است و برونداد بیرونی آن این است که استان اردبیل به عنوان فرهنگ معروف شود و چهره استان اردبیل را به عنوان یک استان گردشگری در اذهان مردم ترمیم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب روستاهای دوستدار کتاب در سطح کشور کارکرد اجتماعی و فرهنگی دارد و اگر استان اردبیل بتواند در سال جاری با همکاری نهادها پایتخت کتاب ایران شود قطعا می تواند بار مثبت فرهنگی اجتماعی در استان ایجاد نماید.

رجبی افزود: برنامه ها باید به ‌طور اختصاصی برای پایتخت کتاب طراحی شده و شامل مولفه‌های تناسب‌ با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، تاثیرات پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتاب‌خوانی، اصلاحات بسترهای مطالعه و افزایش انگیزه مطالعه باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: استان اردبیل دارای ظرفیت ها و توانمندی هایی است که می تواند به عنوان «پایتخت کتاب ایران» انتخاب شود و در این زمینه باید تمام دستگاه ها و نهادها تلاش خود را در بارگذاری داده ها و فرم های خواسته شده انجام دهند.

رجبی افزود: نهمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و نهادهای دیگر برگزار می‌شود.

کد خبر 6094774

دیگر خبرها

  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود