Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنها یک روز پس از هشدار تند گروه‌های مقاومت عراق به اشغالگران آمریکایی برای خروج از این کشور، «جان کربی» وزیر دفاع ایالات متحده در جریان دیدار با «جمعه عناد» همتای عراقی مدعی شد با توجه به پایان مأموریت واشنگتن در عراق پیش از پایان سال جاری میلادی، پس از این تاریخ هیچ نظامی آمریکایی با مأموریت رزمی در این کشور باقی نخواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهارات کربی پس از آن صورت گرفت که کمیته هماهنگی گروه‌های مقاومت عراق ضمن صدور بیانیه‌ای به صراحت اعلام کرد در صورت خارج نشدن ایالات متحده از خاک این کشور تا آغازین روز سال نو میلادی (۱۱ دی ماه)، جنگ علنی و شدید علیه اشغالگران را آغاز خواهند کرد. اما اظهارات مقام آمریکایی چرا مهم است؟

پیش از هر تحلیلی در این باره باید توجه داشت عراق این روزها اوضاع بسیار پیچیده‌ای را از سر می‌گذراند. همین موضوع بررسی تحولات این جغرافیا را با دشواری‌های خاص و ویژه‌ای روبه‌رو کرده است. عراقی‌ها همین چند وقت پیش انتخابات زودهنگام را برگزار کردند که حواشی آن همچنان ادامه دارد.

از سوی دیگر هر چند ادعا می‌شود جریان صدر به لحاظ تعداد کرسی پیروز انتخابات پارلمانی ۱۸ مهرماه بوده ولی امکان تشکیل کابینه به ائتلاف کلی با شیعیان بستگی داشته و این‌گونه نیست که رهبر جریان صدر به تنهایی بتواند بازیگری کند.  همه این مسائل عراقی بی‌ثبات را تشکیل داده که فرصت بازیگری برای نیروهای فرامنطقه‌ای فراهم می‌کند.

در این بین طرح خروج ایالات متحده از این کشور هم معنا پیدا می‌کند. اتفاقاتی که پس از شهادت فرمانده محور بزرگ مقاومت حاج قاسم سلیمانی و فرمانده رئیس ستاد الحشدالشعبی ابومهدی المهندس روی داد یانکی‌ها را در عراق با چالش بسیار بزرگی روبه‌رو کرد؛ اینکه با پذیرش شکست مفتضحانه، از عراق بروند یا با پذیرش هزینه‌های بیشتر بمانند؟ پس از هشدار صریح مقاومت برای خروج اشغالگران، به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به این فهم رسیده‌اند که حضور آن‌ها در عراق دیگر بی‌نتیجه و پرهزینه خواهد بود. اظهارات مقام آمریکایی هم در وهله نخست در این زمینه قابل تحلیل است. 

البته این به معنای آن نیست که یانکی‌ها تا موعد یاد شده خواهند رفت چراکه عراق ناامن برای آن‌ها همیشه بهترین گزینه برای ادامه اشغالگری را فراهم کرده، پس احتمال ادامه حضور آن‌ها در قالب مستشاری یا در سایه ناتو وجود دارد. 

با وجود این اینک خود آن‌ها هم می‌دانند برای این حضور مجبور خواهند شد هزینه بیشتری بدهند.  در این بین تعیین مهلت برای خروج اشغالگران هم فی‌نفسه بسیار مهم و مؤید افزایش فشار بر یانکی‌هاست؛ این یعنی درگیری در صورت تداوم اشغالگری شدت خواهد یافت. واقعیت غیر قابل انکار این است حضور ایالات متحده در منطقه برایشان هزینه سرسام‌آوری دارد که آن هم از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی تامین می‌شود. تاکنون بر موضوع اشغالگری آمریکایی‌ها با قوانین، لوایح، احمال دولت مصطفی الکاظمی و موارد مشابه سرپوش گذاشته شده ولی با پایان این مهلت هیچ بهانه‌ای باقی نمی‌ماند و به مقاومت مشروعیت داده می‌شود که عملاً اقدام کند. این یعنی هزینه و خسارت بسیار بیشتر برای واشنگتن. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اشغالگران آمریکایی عراق ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاله غریط استعفا داد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبگاه این وزارتخانه نوشت که هاله غریط معاون مدیر مرکز رسانه‌های منطقه‌ای در دبی نیز بوده و حدود ۲ دهه پیش به عنوان یک مقام سیاسی و حقوقی به وزارت امور خارجه پیوسته است.

هاله در پلتفرم شبکه اجتماعی لینکدین نوشت: در آوریل ۲۰۲۴ پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در اعتراض به سیاست آمریکا در غزه استعفا دادم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این استعفا در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه گفت که این وزارتخانه کانال‌هایی برای تبادل نظر کارمندان خود در صورت توافق نداشتن با سیاست‌های دولت دارد.

استعفاهای قبلی

حدود یک ماه قبل از آن، آنیل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش بول، مقام وزارت خارجه نیز اکتبر گذشته استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا-آمریکایی فلسطینی الاصل- ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.

ایالات متحده به دلیل حمایت از رژیم اشغالگر به دلیل تجاوز مستمر به غزه که منجر به شهادت بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی شده که بیشتر آنها زن و کودک هستند مورد انتقاد فزاینده بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری قرار گرفته است.

رویترز گفت که با افزایش تلفات جنگی، گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد.

نوامبر گذشته، بیش از هزار نفر از مقامات آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، وابسته به وزارت خارجه، نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن خواستار آتش‌بس فوری شدند.

کد خبر 847245 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • آمریکا بعد از جنگ ویتنام چنین اعتراضانی ندیده است/ ادامه اعتراضات تا توقف کشتار در غزه
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • اوکراین تانکهای پیشرفته آمریکایی را از جبهه عقب می برد
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود