Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون دولت سیزدهم بیشتر از آنکه اوراق بفروشد تسویه کرده است، شروع سبز بورس در اولین روز آذر، ارزش سهام عدالت به چند میلیون تومان رسید؟، قیمت مسکن پایین آمده است، مشترکان پرمصرف و بدمصرف گاز از امروز نقره داغ می‌شوند، زمین فروشی در مناطق آزاد؟ و ارزآوری هزار دلاری ورود هر گردشگر خارجی به ایران را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقاد مخبر از «دلار جهانیگری»: مفید نیست

محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه ارز ترجیحی را مفید به حال کشور نمی‌دانم گفت: ارز ترجیحی بالاخره جزو ابزارهایی بود که فنر قیمت‌ها را در این چند سال متراکم نگه داشته است.  متاسفانه بخش عمده مجوزی که مجلس برای سال ۱۴۰۰ روی ارز ترجیحی اختصاص داده بود، وقتی که دولت جدید شروع به کار کرد این بودجه‌ها هزینه شده بود در نتیجه با مشکلات متفاوتی مواجه بودیم. معاون اول رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تشریح سیاست‌های دولت در زمینه تامین کالای اساسی مردم گفت: دولت در این زمینه سه سیاست را دنبال می‌کند،  اول اینکه اجازه ندهیم فراوانی جنس دچار اخلال و اختلال شود. وی افزود: دومین هدف ما ثبات قیمت‌ها است و این را تدبیر می‌کنیم که اتفاق بیفتد و سومین هدف هم ارزانی اقلام است. معاون اول رییس جمهوری اظهار کرد: به نظر من دو سیاست اول و دوم در حال اتفاق افتادن است؛ ما در بحث فراوانی اجناس مشکلی نداریم و این بخش به نقطه اطمینانی رسیده است. در تمام کشور که بگردید کمبودی در مغازه‌ها وجود ندارد. اما گرانی وجود دارد که روی آن هم تدبیر و برنامه‌ریزی می‌کنیم که البته این به ابعاد و جاهای مختلف بستگی دارد که بخشی از آن زمان بر است.

دولت سیزدهم بیشتر از آنکه اوراق بفروشد تسویه کرده است

مسعود میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: تا سال ۱۴۰۵ دولت باید ۵۳۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را پرداخت کند، دولت سیزدهم تاکنون بیشتر از آنکه اوراق بفروشد اوراق تسویه کرده است.

قیمت جدید بلیت پرواز‌های داخلی بر اساس دلار ۲۸ هزار تومان

مقصود اسعدی سامانی دبیرانجمن شرکت های هواپیمایی درباره نرخ جدید بلیت هواپیما گفت: در جلسه با مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص نرخ های جدید توافق کردیم. وی افزود: کاهش قیمت ها پس از حذف محدودیت ظرفیت مسافرپذیری در پروازهای داخلی از فردا اول آذر آغاز می‌شود اما یکی دو روز طول می کشد تا شرکت های هواپیمایی نرخ جدید را در سیستم های خود اعمال کنند ولی تا فردا بعدازظهر امیدواریم این اتفاق به طور کامل رخ دهد. دامنه کاهش قیمت ها از ۲ تا ۳۳ درصد است که بیشترین کاهش قیمت به پرواز تهران- بم با کاهش ۳۳ درصدی اختصاص دارد اما به طور متوسط کاهش قیمت ها ۱۲ تا ۱۳ درصد بوده است.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی گفت: سقف قیمت مسیر پروازی تهران- مشهد قبلا یک میلیون و ۷۸ هزار تومان بود که با کاهش ۹ درصدی در جلسه دیشب به ۹۸۲ هزار و ۴۸۲ تومان کاهش یافت. اسعدی سامانی با بیان اینکه کف قیمتی در نرخنامه جدید برداشته شده و فقط سقف قیمت اعلام شده است گفت: نرخ ها شناور بوده و مردم می توانند بر اساس ساعت یا روز پرواز بلیت با قیمت های پایین تر خریداری کنند. مثلا در روزهای میانی هفته پرواز تهران- مشهد با قیمت ۵۶۶ هزار تومان وجود دارد. به گفته وی ارزان ترین سقف قیمتی مسیرهای پروازی به پرواز تهران- اراک با ۵۶۶ هزار و ۸۰۰ تومان اختصاص دارد. وزیر راه و شهرسازی قول داده تسهیلاتی به ایرلاین ها در مقابل کاهش قیمت داده شود. ارائه بسته های غذایی و کترینگ نیز در پرواز تابع سیاست های شرکت های هواپیمایی است. دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی افزود: نرخ جدید بر اساس دلار ۲۸ هزار تومان تعیین شده است.

شروع سبز بورس در اولین روز آذر

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۳۴۸۰ واحدی معادل ۰.۲۵ درصدی به یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۹۷۲ واحد رسیده بود، حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد بیش از 9 هزار واحدی همراه شده است. /جزئیات بیشتر از معاملات امروز بورس

ارزش سهام عدالت به چند میلیون تومان رسید؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۶۷۸ هزار و ۹۶۷ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۷ درصد معادل ۹۳ هزار و ۵۶۸ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۷ هزار و ۳۸۰ تومان رسیده است.

 

قیمت مسکن پایین آمده است

مصطفی‌قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در مرکز و جنوب شهر تهران قیمت مسکن ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش یافته و تا پایان سال افزایش قیمت نخواهیم داشت. 

مشترکان پرمصرف و بدمصرف گاز از امروز نقره داغ می‌شوند

جواد اوجی وزیر نفت درباره وضع سوخت‌رسانی اظهار کرد: امسال زمستان خیلی زود آغاز شد، مصرف روزانه ۵۴۰  میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در فصل پاییز بی‌سابقه بوده است. وی با بیان اینکه با همکاری بخش بالادستی صنعت نفت و همین‌طور شرکت ملی گاز ایران خوشبختانه تأمین سوخت برای نیروگاه‌ها و صنایع با تدابیر اندیشیده شده در حال انجام است، تصریح کرد: در بخش تأمین سوخت صنایع هم تأکید می‌کنم که دغدغه و مشکلی وجود ندارد و وزارت نفت طبق وظیفه خود سوخت آنها را تأمین می‌کند. وزیر نفت با اشاره به تلاش شبانه‌روزی کارکنان صنعت نفت برای تأمین گاز بخش‌های مختلف کشور با در خواست از مردم به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی و رعایت الگوی مصرف، تأکید کرد: با مصرف بهینه گاز به‌ویژه در بخش خانگی اجازه دهیم همه مشترکان از این نعمت خدادادی استفاده کنند.

اوجی با بیان اینکه افزایش تعرفه‌ها و جرائم برای مشترکان پرمصرف و بدمصرف گاز از یکم آذرماه اجرا می‌شود، ادامه داد: مشترکانی که در سقف الگوی مصرف هستند تشویق و مشترکان بدمصرف همان‌طور که بارها هم اعلام کردیم جریمه می‌شوند. وی از تنظیم دمای محیط روی ۱۸ درجه سانتی‌گراد، استفاده از لباس گرم و خاموش‌کردن وسایل گرمایشی هنگام خروج از منزل یا محل کار به‌عنوان چند راهکار ساده برای مهار مصرف گاز نام برد و گفت: ان‌شاءالله با همکاری مردم با خادمان خود در صنعت نفت و شرکت ملی گاز زمستان بدون چالشی را سپری کنیم. وزیر نفت درباره میزان افزایش قیمت برای مشترکان پرمصرف هم اظهار کرد: قیمت گاز به‌صورت پلکانی و در ۱۲ پله برای مشترکان محاسبه می‌شود، مشترکانی که در سه پله نخست هستند همان قیمت گاز پارسال محاسبه می‌شود و هیچ افزایش قیمتی داده نخواهد شد، اما مشترکان پر مصرف و خارج از الگوی مصرف به صورت پلکانی شامل جریمه می‌شوند. اوجی تصریح کرد: بیشترین یارانه انرژی را مشترکان پرمصرف دریافت می‌کنند که نشان‌دهنده آن است عدالت اجتماعی رعایت نشده است، با این حال مبنای افزایش تعرفه گاز مشترکان پر مصرف قیمت گاز صادراتی نیست و خیلی پایین‌تر از آن است و به‌صوت پلکانی محاسبه می‌شود.

قطعه سازان ایرانی به بنز و بی ام و صادرات دارند

علی جدی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد اینکه آیا کشور تا این اندازه توان صادرات قطعه و خودرو دارد که بتواند در مقابل خودروی خارجی وارد کند، اظهار کرد: در حال حاضر میلیاردها دلار صادرات داریم و قطعه سازان داخلی به برندهای خارجی و اروپایی صادرات انجام می دهند؛ حتی برخی از شرکت های بخش خصوصی در حوزه قطعه سازی و نیرو محرکه به کشور آلمان و شرکت هایی همچون بنز و بی ام و صادرات انجام می دهند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این سوال که بنابراین تمرکز بیشتر بر صادرات قطعه است، گفت: شاید خودرو نتوانیم صادر کنیم اما در صادرات قطعه، خدمات فنی مهندسی مربوط به نیرومحرکه مشکلی نخواهیم داشت، حتی صادرات قطعات مربوط به کشتی سازی و تجهیزات کشاورزی نیز شامل می شود. به طور کلی بیشتر صادرات مجموعه نیرو محرکه مورد نظر این قانون است. وی در مورد اینکه آیا با صادرات قطعه می توان به اندازه کافی ارز به دست آورد که خودرو وارد کرد، افزود: این قانون در واقع مشوقی برای قطعه سازان و برخی از خودروسازان است؛ اما به نظر من به راحتی می توان با صادرات قطعه و خودرو تا ۲۰۰ میلیون دلار ارز به دست آورد و در مقابل خودرو وارد کرد. جدی در خصوص احتمال ایجاد یک فضای رانتی، گفت: ما رانت خاصی برای کسی در نظر نگرفته ایم هر کسی بتواند صادرات انجام دهد می تواند خودرو وارد کند. /مهر

روایت وزیر راه از میزان صادرات خودرو به آذربایجا

رستم قاسمی در جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان که با حضور شاهین مصطفی یف معاون نخست‌وزیر این کشور برگزار شد، با بیان اینکه ایران به آذربایجان خودرو به صورتCKD صادر می‌کند، گفت: سال گذشته ۴۰۰ دستگاه خودرو صادر کردیم و امسال خوشبختانه به ۱۴۰۰ دستگاه افزایش یافته است. همچنین با راه‌اندازی تولید مشترک خودروی ایرانی در آذربایجان، می‌توانیم به سایر کشورهای منطقه از طریق آذربایجان صادرات خودرو داشته باشیم.

زمین فروشی در مناطق آزاد؟

سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد در حاشیه جلسه شورای عالی مناطق آزاد که به ریاست حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مناطق آزاد در سال‌های گذشته به جای آنکه بر تولید، صادرات، اشتغال و سرمایه گذاری تمرکز کنند، بعضاً به انحرافاتی وارد شدند و آن هم زمین فروشی و تأکید بر منابع ناپایدار بوده است. وی افزود: بعضاً شهرهایی را به اصرار برخی نمایندگان مجلس وارد منطقه آزاد کرده اند که این یک آسیب جدی بوده است. مناطق آزاد به جای اینکه دنبال شاخص‌های اقتصادی باشند، دنبال اداره مردم در سکونتگاه هایشان بوده اند؛ این موضوع وقت و انرژی زیادی از مناطق آزاد گرفته است. وی یادآور شد: به طور کلی فکر می‌کنیم اگر شرایط قانون تسهیل شود و اختیارات لازم به رؤسای مناطق داده شود، امروز شرایط خوبی هست که بتوانیم به کمک اقتصاد سرزمین اصلی بیاییم. ضعف قانونی یکی از اصلی ترین موضوعات در عدم توفیق مناطق آزاد است و اگجر قوانین اصلاح شود، در همه بخش‌ها رشد می‌کنیم؛ اگر به سرمایه گذار شوک وارد شود و بر خلاف بیزینس پلن و طرح توجیه اقتصادی که تهیه کرده اند، اتفاقاتی رخ دهد، نمی‌توانند دوام بیاورند چون حاشیه سود تولیدکنندگان بسیار پایین است. مثلاً به عنوان نمونه در قانون بودجه ۱۴۰۰ به صورت خلق الساعه مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر حقوق اضافه شده؛ در حالی که قبلاً قرار بود ۲۰ سال معافیت مالیاتی داشته باشند. مشابه این قانون کم نیست و با وجود چنین قوانینی فعالان اقتصادی نمی‌توانند فعالیت کنند.

ارزآوری هزار دلاری ورود هر گردشگر خارجی به ایران

عبدالملکی رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران گفت: براوردها نشان می‌دهد که در عرصه جهانی، ۱۱ درصد از کل اشتغال کشورها در حوزه گردشگری تعریف شده است و در ایران نیز این عدد پایین نیست. از این رو فعال کردن ظرفیت‌های ایران در این حوزه باید به عنوان یک اولویت جدی در نظر گرفته شود. وی با بیان اینکه با پایان یافتن ذخایر نفتی، بهترین گزینه توسعه صنعت گردشگری خواهد بود، توضیح داد: براوردها نشان می‌دهد که ورود هر گردشگر خارجی به ایران، حدود هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد و در شرایطی که ما با محدودیت‌های تحریمی مواجه هستیم، این فرصتی مطلوب برای دسترسی به منابع ارزی جدید است.

حساب شرکت‌های دولتی باید به بانک مرکزی منتقل شود

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، درباره توضیحات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مبنی بر اخذ مجوز از شورای عالی امنیت ملی برای عدم انتقال حساب‌های این شرکت به بانک مرکزی، این استدلال را طبق ماده 58 قانون رفع موانع تولید، غیرقابل قبول دانست.

چرا زعفران گران شد؟

رئیس اتحادیه صادر کنندگان زعفران گفت: خطر بی آبی و بحران آب در ایران، بخش کشاورزی را تهدید می‌کند و یکی از دلایل افزایش قیمت زغفران در این چند هفته کاهش تولید بوده است و همچنان کشاورزان در حال برداشت این محصول هستند و آمار دقیقی از مقدار برداشت را نداریم و این در حالی است که در این سال‌ها قیمت کالا‌ها افزایش داشته که در برابر آن محصول زعفران هیچ افزایش قیمت نداشته است. در این سال‌ها کشاورزان به دلیل هزینه‌های جانبی و کم بودن قیمت آن دیگر رغبتی برای کشت نداشتند. رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران با اعلام این خبر گفت: خشکسالی و عدم توجه دولت به کشاورزان ممکن است باعث شود تولید و صادرات زعفران در سال‌های آینده کاهش پیدا کند!

وی گفت؛ ما صادرکننده هستیم و قیمت زعفران هنوز به حد نرمال قبمت‌های جهانی نرسیده است و یا این افزایش قیمت کمی نزدیکتر به این حد شده ایم و همانطور که میدانید ۸۵ درصد تولید زعفران جهان از ایران است و بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان هستیم و در صورت رسیدن به جایگاه اصلی در دنیا و صادرات با بالا رفتن قیمت و تشویق در تولید بیشتر این محصول ارز آور خواهد بود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران زلزله یوسف نوری مجتهد شبستری اعتراض کشاورزان اصفهان بورس دلار زلزله جنوب ایران زلزله یوسف نوری مجتهد شبستری اعتراض کشاورزان اصفهان شرکت های هواپیمایی مشترکان پرمصرف سهام عدالت افزایش قیمت صادرات قطعه قطعه سازان مناطق آزاد خودرو وارد هزار تومان کاهش قیمت مصرف گاز قیمت ها بر اساس سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تاکسی های برقی وارد شد
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • (ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران
  • پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران