Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@22:47:09 GMT

بسیج خاستگاه تربیت نیروی همتراز انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۴۱۶۵

بسیج خاستگاه تربیت نیروی همتراز انقلاب اسلامی

عبدالله گنجی سردبیر جوان نوشت: هفته بسیج یادآور حلول الهام‌بخش ایده تشکیل بسیج بر ذهن و دل امام راحل است که خود این ابداع کم‌نظیر را «الطاف جلیه» خداوند نام نهاد. بسیج در مسیر تاریخی خود ضمن پایبندی به اصول، دچار تحول در مأموریت و تخصص شد و رفته رفته عرصه عمل آن متنوع گردید. اما طبق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مخاطب و حاملان آن جوانان امروز و مدیران فردای کشورند، باید بستری فراهم باشد تا کسانی به میدان گام دوم وارد شوند که از جهت تفکر، مبانی و آرمان‌ها در تراز انقلاب اسلامی (خصوصاً تراز نسل اول آن) باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون هیچ مجموعه‌ای جز بسیج و بسیجیان در کشور نیست که شرایط و مقتضیات چنین عملی را در خود داشته باشد؛ بنابراین می‌توان به دلایل زیر بسیج را پرچمدار تربیت نسل پوینده گام دوم انقلاب به حساب آورد. اگر آینده انقلاب اسلامی از نیرو‌های همتراز تهی شود، جمهوری اسلامی در بهترین حالت با ماهیت حقوقی خواهد ماند و ماهیت حقیقی آن لاغر و بین ظرف و مظروف فاصله‌ای عمیق ایجاد خواهد شد. شاید مهم‌ترین رسالت بسیج (که تا حدود زیادی زیرساخت‌های آن را دارد) انجام این عمل راهبردی باشد، چرا که هیچ مجموعه‌ای برای این مهم صلاحیتی در تراز بسیج ندارد.
بهترین جوانان آینده‌دار این کشور از بسیج دانش‌آموزی و دانشجویی می‌گذرند. اگر طلاب بسیجی جوان را به آن اضافه کنیم، می‌توان بسیج را مرکز ثقل جوانان مؤمن و معتقد به اسلام و انقلاب اسلامی دانست؛ لذا محیط‌های جوانی که محور تربیت نیروی همتراز است، بیشتر از هر ساختار دیگری در اختیار بسیج است. گستردگی ملی شاخص دیگر این صلاحیت برای بسیج است. تشکیلات و جریانی که به دنبال منفعت شخصی و سیاسی نباشد و در شعاع کل ایران گسترده باشد، جز بسیج نیست. بسیج می‌تواند در همه کشور و در همه عرصه‌ها و جغرافیای ایران به این مهم وارد شود.
تخصصی شدن اقشار بسیج می‌تواند ابعاد کارآمدی آن را در همه صنوف، رسته‌ها و رشته‌های علم و کار و تولید به نمایش بگذارد. مدیریت علمی، مدیریت اداری و میدان اندیشه‌ورزی از دانشگاه‌ها بیرون می‌آید و چه کسانی سزاوارتر از جوانان مؤمن به انقلاب اسلامی که دوران هویت‌یابی خود را در دانشگاه می‌گذرانند و با تربیت صحیح دینی هر کدام می‌توانند برای استمرار روحیه کار، تلاش، جهاد و عزت‌طلبی ستاره‌ای ممتاز باشند.
احساس تعلق بسیجیان به اصل نظام و عدم جذابیت جناح‌گرایی عنصر مهم دیگری است که همترازی را تسهیل می‌کند. مردان و زنانی که به اصل انقلاب اسلامی، آرمان‌های امام و عزت مسلمین می‌اندیشند به همترازی انقلاب اسلامی نزدیک‌تر از کسانی هستند که در بدنه احزاب و جریانات رشد می‌کنند. تراز تربیتی جمهوری اسلامی می‌تواند از تراز تربیت حزبی برتر و مهم‌تر باشد و این مهم در بسیج قابل ردیابی است.
عنصر معنویت که راز موفقیت امام در انقلاب اسلامی بود، در خانواده بسیج پررنگ‌تر است؛ بنابراین در کنار رشد خصایص بشری، معنویتی که لازمه خدمت در نظام دینی است در بسیج در دسترس است و اینچنین می‌توان نسل‌هایی را تربیت نمود که در تلفیق معنویت و سیاست همانند امام باشند که تعبد را در اوج سیاست‌ورزی رها نکنند.
روحیه آرمان‌گرایی و استقلال‌طلبی نیز از خصایص اعضای این شجره طیبه است که لازمه ایران امروز و فرداست. آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و حفظ استقلال ایران پس از ۲۰۰ سال وابستگی و تحقیر به دست کسانی میسر است که به خلوص اندیشه دینی و هویت ایرانی – اسلامی باور داشته باشند و از التقاط با چپ و راست جهانی مبرا شوند.
مزد نخواستن در دوران تربیت، عنصر دیگری است که ارزش‌گذاری به چنین تربیت‌یافتگانی را برجسته‌تر می‌کند و این ارزش امروز جز در بسیج نایاب است. شناخت عرصه‌ها و صحنه‌ها، انگیزه و توان عناصر دیگری هستند که در جوانان پرشور بسیجی متجلی است. این انگیزه و توان موتور پیشران گام دوم انقلاب اسلامی است.
بسیج برای این مهم ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ای دارد و می‌تواند با هم‌افزایی، این مهم را به عنوان مأموریت اصلی خود انتخاب کند تا با عمق‌بخشی فکری – فرهنگی در همه اعصار، حکمرانانی مانند دهه اول انقلاب اسلامی داشته باشیم؛ که اگر این نشد خداوند وعده میانبری نداده است و داستان نابودکردن قوم‌ها و قریه‌ها در قرآن آشکار است. طبق نظریه ابن‌خلدون نسل اول انقلاب‌ها دارای عصبیت (اراده معطوف به حفظ) هستند و اگر برای استمرار این عصبیت، تربیت نیروی همتراز صورت نگیرد نسل‌های بعد ذائقه‌های دیگری را برمی‌گزینند و کمتر از ۱۰۰ سال مسیر اولیه به کلی منحرف خواهد شد. تاریخ ۱۴۰۰ ساله مسلمانان آمیزه‌ای از این خیزش-انحطاط است که می‌توان با تربیت نیروی انسانی در سلسله اعصار، از انحطاط پیشگیری کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: انقلاب اسلامی تربیت نیروی گام دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع‌رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل ۲ هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روح‌الله دهقانی با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است، گفت: از 10 دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

وی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد که نخستین و مهم‌ترین این ارکان، برخورداری ایران از دانش و فناوری بومی کافی برای اجرای چنین عملیاتی است. در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره‌مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم‌کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است و در همین راستا، معاونت علمی از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی 110 استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رییس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران اظهار داشت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم. بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم. انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

به اعتقاد معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه فراتر از آن‌که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

"مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوانتومی" راه‌اندازی می‌شود

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی 10 میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل 1000 امتیاز است که تا 400 امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • مرزبانان کشور برای دفاع ازمرزها و انقلاب دراوج آمادگی قرار دارند
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • قدرت امروز ایران به دلیل روحیه استکبارستیزی و مقاومت ملت ایران است
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • هشتمین دوره توانمندسازی و هم افزایی مدیران گام دوم انقلاب اسلامی