Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود به تحولات پیرامون سیاست خارجی و تحولات منطقه‌ای پرداخت.

به گزارش قدس آنلاین، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود، پاسخگوی سؤالات اصحاب رسانه شد.

مدیرکل آژانس امشب به تهران می‌آید

وی درباره سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران گفت: امشب سفر آقای گروسی به تهران را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همواره سعی شده است روابط ایران و آژانس فنی و در چارچوب پادمان و اساسنامه و رویه‌های آژانس باشد. امیدواریم این سفر همچون سفرهای قبلی سفری سازنده باشد. ما همیشه به آژانس توصیه کردیم در مسیر همکاری‌های فنی باقی بماند و اجازه ندهد برخی کشورها اغراض سیاسی‌شان رابه نام آژانس جلو ببرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: ما در چارچوب تحولات و شرایط تصمیم خود را اتخاذ می‌کنیم.

ایران از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب استقبال می‌کند

خطیب‌زاده درخصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: سوریه یکی از کنشگران مهم و غیرقابل حذف در جهان عرب است و از جمله در سازمان‌های منطقه‌ای و سازمان‌های در حوزه کشورهای عربی مثل اتحادیه عرب فعال بوده است. برخی کشورها به‌طور فعال تلاش کردند با فشار سوریه را از اتحادیه عرب حذف کنند. با توجه به مسیر کنونی که در چندماه گذشته طی شده است این‌گونه به‌نظر می‌رسد که این کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که نه سوریه قابل حذف است و نه به‌نفعشان است که سوریه حذف شود. طبیعی است ایران و کشورهایی چون روسیه از این امر استقبال می‌کنند و آن را اقدامی در مسیر درست می‌دانند.

تمرکز ما در وین بر رفع تحریم‌هاست

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص مواضع رسانه‌ای فرانسه اظهار داشت: به‌نظر می‌رسد برخی کشورها با نزدیک شدن به آغاز مذاکرات وین اشتباهات محاسباتی در مواضع رسانه‌ای دارند و سعی می‌کنند جای مجرم و متهم را عوض کنند. من فکر می‌کنم بهتر است همه متمرکز شویم تا گفت‌وگوهای وین جدی باشد، تمرکز ما بر رفع تحریم‌های یکجانبه فراسرزمینی و غیرقانونی است که ضد ایران اعمال شده است.

وی درخصوص اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر این‌که گفت‌وگوهای وین بدون حضور کشورهای عرب خلیج فارس به نتیجه نمی‌رسد، گفت: موضع ما کاملاً روشن است، آنچه در وین انجام می‌شود تمرکز بر رفع تحریم‌هایی است که علیه ایران اعمال شده است. درباره وین دستورکار ما روشن است درباره منطقه نیز دستورکار ما روشن است. همان‌قدر که با کشورهای منطقه درباره منطقه به‌صورت دوجانبه و مستقیم در همین منطقه صحبت می‌کنیم، در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه هم با طرف‌هایی صحبت می‌کنیم که یا مسبب هستند و یا به‌لحاظ قانونی طرفیتی برای گفت‌وگو دارند.

خبرهای خوب درباره روابط ایران و آذربایجان در راه است

خطیب‌زاده درباره سفر معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و برنامه‌ریزی برای دیدار رؤسای جمهور ایران و آذربایجان در نشست سران اکو در عشق‌آباد گفت: سفر معاون نخست‌وزیر آذربایجان سفری قابل توجه و سازنده بود و ملاقات‌هایی بسیار فشرده‌ را با اعضای کابینه داشتند و همچنین ملاقاتی مفصل با وزیر محترم امور خارجه برگزار شد، در مورد پروژه‌های زیادی بحث شد و روابط ان‌شاءالله بعد از تنش ناخواسته و غیرلازم رسانه‌ای که با درایت دو طرف از آن عبور کردیم، طراحی و وارد فاز جدید شود. خبرهای خوب دیگری درباره روابط دو کشور در راه است و آذربایجان این سفر را مبنایی برای عملیاتی کردن برخی پروژه‌ها تعریف کرده بود.

وی درخصوص مطلب رسانه‌ای درباره توافق موقت بین ایران و ۱+۴ گفت: درباره اظهارات مبهم و گمانه‌زنی رسانه‌ای موضع نمی‌گیرم. ایران با اراده جدی برای رفع تحریم‌هایی که ضد مردم ایران اعمال می‌شود، با یک تیم کامل براساس همین هدف عازم وین خواهد شد و امیدواریم طرف‌های مقابل به‌جای این شبهه‌افکنی‌های رسانه‌ای و یا برخی عملیات روانی ـ که به‌زعم خودشان در نزدیکی مذاکرات وین شاید بتوانند با آنها از آب‌های گل‌آلود ماهی بگیرند ـ سعی کنند با اراده جدی و نیت خوب و دستیابی به توافق عملی و جامع‌الاطراف در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه که ضد مردم ایران اعمال کردند به وین بیایند.

خطیب‌زاده اضافه کرد: اگر این اراده جدی را نداشته باشند و بخواهند این اراده را با نیت‌های غیرسازنده همراه کنند، قطعاً پاسخ ایران هم متناسب با آن خواهد بود. در مورد گزینه‌های روی میز آمریکا، ما همه گزینه‌هایی را که آنها داشتند در کشورهای مختلف  از جمله در افغانستان دیدیم و نتیجه‌اش را هم خودشان دیدند و فکر نمی‌کنم وقتی این جملات را می‌گویند خودشان به آنچه می‌گویند باور داشته باشند.

افغانستان بخش جدایی‌ناپذیر صلح و امنیت در منطقه است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص سیاست ایران در قبال هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران بارها توسط مقامات رسمی بیان شده است. هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان به‌عنوان مسئول وضعیت مردم موظف است تمام تلاش خود را بکند که امنیت، صلح و ثبات و تأمین نیازهای اولیه مردم اتفاق بیفتد و ایران هم با همین رویکردِ حفظ و صیانت از مردم افغانستان مراوداتی با همه اطراف از جمله هیأت حاکمه سرپرستی دارد که در سفر نماینده ویژه امور افغانستان هم تشکیل دولت فراگیر به‌شمول همه گروه‌ها که بازتاب‌دهنده تنوع قومیتی افغانستان باشد مورد تأکید قرار گرفته است. افغانستان بخش جدایی‌ناپذیر صلح و امنیت در منطقه است و تلاش کردیم خواست و اراده مردم افغانستان برای آینده‌شان محقق شود.

آمریکا صورت‌حساب گرانی را برای برخی کشورهای منطقه می‌فرستد

وی درباره اظهارات هماهنگ‌کننده شورای امنیت کاخ سفید در منامه ابراز کرد: درباره اظهارات برخی مقامات آمریکایی در منطقه فکر می‌کنم صورت‌حساب گرانی را برای برخی کشورهای منطقه می‌فرستند و الّا ارزش دیگری ندارد و احتمال دارد آمریکا باز هم به‌دنبال فروش سلاح‌های بیشتر باشد، به کشورهای منطقه نصیحت می‌کنم که محل این‌چنین دادوستدهایی نشوند.

سفیر آلمان را به وزارت خارجه فراخواندیم

خطیب‌زاده درباره  حمله به سرکنسولگری ایران در هامبورگ گفت: این تعرض را محکوم کردیم و سفیر آلمان هم به وزارت خارجه فراخوانده شد و مراتب تأسف دولت آلمان را به دولت ایران اعلام کرده است و این موضوع که نقض کنوانسیون وین است، با کمک دولت آلمان در حال پیگیری است.

ترامپ رفته اما اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده

وی در خصوص اظهارات مقامات آمریکایی گفت: آقای ترامپ رفته است، ولی انگار کارخانه جعلیات و اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده است. این‌که جمعی فکر کنند می‌توانند یک روایت جعلی را به جامعه جهانی قالب کنند و یا این‌که فکر کنند با نزدیک شدن به گفت‌وگوهای وین می‌توانند یک جوّ روانی متفاوتی را ایجاد کنند، هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد، اگر دچار فراموشی شده‌اند باید بدانند جهان فراموش نکرده است که این آمریکا بود که از برجام خارج شد و این دولت فعلی آمریکاست که همچنان سیاست شکست حداکثری ترامپ را ادامه می‌دهد، این‌گونه تحریف روایت‌ها کمکی به آمریکا نمی‌کند.

طرف مقابل باید بداند پنجره تا ابد برای آن باز نخواهد ماند

خطیب‌زاده افزود: تنها چیزی که به آمریکا کمک می‌کند این است که بداند مقصر وضع فعلی است و باید تحریم‌ها را بردارد با تضمین عینی و این تنها راهی است که می‌تواند به آن کمک کند که در وین به یک توافق با ۱+۴ برسد. برجام برای ایران اگر منافع مشخص و روشن اقتصادی و عادی‌سازی تجارت خارجی ایران را نداشته باشد، قطعاً طرف مقابل باید بداند این پنجره تا ابد برای آن باز نخواهد ماند و کما اینکه قانون مجلس نیز که برای دولت الزام‌آور است، همین را می‌گوید.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و امارات اظهار داشت: روابط ایران و امارات عربی متحده به‌رغم برخی پرونده‌های اختلافی در سطح سیاسی و منطقه‌ای، با فهم مشترک و سیاست حسن همسایگی در مسیر خوبی است. روابط تجاری و اقتصادی به سطحی قابل توجه و بی‌سابقه در چند ماه اخیر رسیده است، طبیعی است این روابط خوب اقتصادی، تجاری، سیاسی و دیپلماتیک، رفت‌وآمدهای دیپلماتیک را هم لازم و ضروری می‌کند و اینها در دست انجام و طراحی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سعید خطیب زاده مذاکرات وین مذاکرات هسته ای برنامه هسته ای ایران سخنگوی وزارت امور خارجه کشورهای منطقه روابط ایران رفع تحریم ایران اعمال اتحادیه عرب برخی کشورها خطیب زاده رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • نانوحباب‌های مغناطیسی در کامپیوتر‌ها قابل استفاده می‌شوند
  • آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود
  • نانوحباب‌های مغناطیسی در کامپیوترها قابل استفاده می‌شوند
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ