Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی گفت: بخش تولید وعرضه کشور نیازمند یک بازآرایی و ساماندهی مجدد است، تولید کننده داخلی به دلیل روابط دلالی و حاکمیت مناسبات تجاری نمی توانند از ارزش افزوده بالای محصولات خود بهره‌مند شوند.

"ناصر ذاکری" در گفت‌وگو با خبرنگار برنا با بیان اینکه تولید‌کننده داخلی به دلیل روابط دلالی و حاکمیت مناسبات تجاری نمی توانند از ارزش افزوده بالای محصولات خود بهره‌مند شوند گفت: به دلیل حجم نقدینگی بالا در اقتصاد و ارتباطات سنتی در بخش توزیع و تجارت، نوعی مناسبات غیر مولد دلالی در همه حوزه ها اقتصادی کشور مانند بخش محصولات کشاورزی وتولیدات صنعتی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این مناسبات دلالی گسترده  باعث شده است تولید کننده در بسیاری از حوزه ها قدرت تعیین قیمت در بازار را برای محصول خود از دست بدهد و درنتیجه سرمایه تجاری بازدهی  و شود بسیار بیشتری نسبت به فعالیت های تولیدی کسب می کند.

وی تاکید کرد: این جزئی از حقوق تولید کننده است که قیمت محصول خود را با فرمول مشخص در بازار تعیین کند، ولی واقعیت این است که در مورد بسیاری از کالاها تولید کننده چنین قدرتی در اختیار ندارد که بتواند بازار را مدیریت کند. این دلال‌ها هستند که قیمت را با توجه به منافع خودشان در بازار تعیین می کنند. به همین دلیل است که اگر قیمت کالا بالا افزایش یابد تولید کننده سود نمی کند و تمامی آن نصیب دلال می شود.

وی ادامه داد: همین قضیه در حوزه بازار خودرو هم وجود دارد. یعنی تولید کننده، خودرو را با همه مشکلاتی  در تولید دارد به بازار عرضه می کنند اما تا به دست مصرف کننده برسد به واسطه دلال بازی سود گزافی نصیب یک سری صاحبان سرمایه می‌شود. نظام دلالی تا سهم خود را از این جریان نگیرد امکان ارتباط مستقیم بین تولید کننده و مصرف کننده را بر قرار نمی کند، این یک مشکل جدی در اقتصاد کشور است.

  ذاکری تاکید کرد: سرمایه هایی که در حوزه توزیع و دلالی در جریان است بازدهی بالاتری به نسبت سرمایه هایی در حوزه تولید دارد، یعنی جهت گیری اقتصاد ما یک جهت گیری غیر تولیدی است. حتی تنظیم بودجه، خدمات و امکانات مالی که دولت در اقتصاد هزینه می کند عملا  به گونه ای شکل می گیرد که آن درآمد دلال‌ها و درآمد فعالیت‌های غیرمولد بسیار بیشتر از حوزه تولیدی و مولد است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: حذف دلالی در چرخه اقتصادی کشور نیازمند حرکت گسترده ای است که از بخش واقعی تولید و تولید کنندگان واقعی حمایت شود. وقتی که سیستم اقتصادی این وضعیت ناسالم را پیدا می کند در بسیاری از موارد ما با این پدیده روبرو می شویم که تولید کننده واقعا تولید کننده نیست و فعالیت های غیر مولد انجام می دهد، ولی عنوان تولیدکننده را یدک می کشد.

وی ادامه داد: بخش تولید نیازمند یک بازآرایی و ساماندهی مجدد است تا سرمایه های سرگردان که در بازار حاکمیت می کند به سمت تولید مولد حرکت کنند و موانع ارتباط مستقیم و سازنده بین مصرف کننده و تولید کننده مهار شود.

وی افزود: در حوزه صادرات نیز با همین مشکل روبرو هستیم، بسیاری از فعالان بخش صادرات ممکن است واقعا صادرکننده واقعی نباشد و کالایی صادر می کنند که اصلا توجیح اقتصادی برای کشور ندارد.

پژوهشگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: زمانی که تولید کننده واقعی مشخص شود می توان با تسهیلات ارزان قیمت بانکی و وضع قوانین و مقررات حمایتی به رشد تولید ملی کمک کرد و در بخش واردات نیز می توان با توجه به توان تولید داخلی محدودیت های برای وارداتی اعمال کنیم. برای حمایت از تولید ملی، نیازمند یک برنامه جامع با استفاده از خرد جمعی و تجربه کارشناسان دلسوز هستیم تا بتوانیم از بخش واقعی تولید و بخش مولد اقتصاد حمایت کنیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا نقدینگی اقتصاد محصولات کشاورزی سرمایه حقوق خودرو بازی اقتصاد کشور دولت درآمد قوانین و مقررات تولید ملی واردات حمایت از تولید تولید ملی حمایت از تولید ملی خودرو سرمایه قوانین و مقررات تولید کننده نیازمند یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات

گرچه کشور‌های غربی سیل تسلیحات نظامی را به اوکراین روانه کرده‌اند و در آخرین مورد کنگره آمریکا بودجه ۶۱ میلیارد دلاری به این کشور را تصویب کرد، اما روسیه وارث غول صنایع نظامی اتحاد جماهیر شوروی است به طوری که اکنون قدرت توپخانه‌ای مسکو ۱۰ برابر کی یف است و تحلیلگران بر این باورند غرب یارای رقابت با روسیه در تولید تسلیحات را ندارد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه امروز (چهارشنبه) دستور افزایش بیشتر تولید تسلیحات را به صنایع نظامی این کشور داده و تاکید کرد: اکنون ما نیازمند ارسال سریعتر تسلیحات برای رفع نیاز‌های جنگ اوکراین هستیم. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: ارتش روسیه در حال پیشروی در نقاط کلیدی یک هزار کیلومتر جبهه‌های نبرد با اوکراین است و تسلیحات آمریکایی هرگز نمی‌تواند مانع از پیروزی مسکو شود. با این حال، این تسلیحات تنها به تشدید تنش‌ها دامن می‌زند. 

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در دیدار با مقامات ارشد نظامی این کشور تاکید کرد: حجم، کیفیت و سرعت تولید تسلیحات ما نیازمند افزایش است. ما برای حفظ سرعت عملیات خود در جبهه‌های نبرد نیازمند افزایش بیشتر تسلیحات هستیم. 

روسیه اکنون موفق شده ۱۸ درصد از مساحت اوکراین را به خاک خود ضمیمه کند. با توجه به عدم توازن قوا میان دو طرف به ویژه در حوزه نیروی انسانی، توان توپخانه‌ای و قدرت هوایی، تحلیلگران می‌گویند اوکراین در نهایت محکوم به شکست است و سوال اصلی در حال حاضر میزان مساحتی است که این کشور در پایان جنگ از دست خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد