Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ایجاد پیوند میان فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق با صنعت، سد میان ایده تا محصول برداشته می‌شود و نوآوری وارد متن جامعه خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با همین رویکرد، مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی با هدف پرورش ایده‌های خلاقانه، توسعه محصولات دانش‌بنیان و خلاق و رونق کسب وکار‌های نانوفناور، با همکاری ۹ شرکت دانش بنیان و خلاق و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کار خود آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* نوآوری باز و ارتباط با مراکز علمی

فعالیت مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی در حوزه فناوری‌های پیشرفته به ویژه نانو فناوری و با تمرکز بر حوزه‌های نانوالیاف، نانومواد، نانوپوشش، پلاسمای سرد، نانوکامپوزیت، الکترونیک چاپی و چاپ سه بعدی زیستی و... است.

شناسایی افراد یا تیم‌های دارای ایده با قابلیت تبدیل به یک محصول یا خدمت، از طریق برگزاری رویداد، برگزاری چالش‌های جذب ایده تحت عنوان نوآوری باز، ارتباط با مراکز علمی و انجام طرح‌های مشترک صنعتی با دانشگاه‌ها در قالب پایان نامه با خروجی محصول صنعتی، توسعه سبد محصول صنایع با انجام تحقیق و توسعه، خارج از شرکت و همکاری با فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری برای توسعه این محصولات انجام می‌شود.

* پل ارتباطی میان دو قطب زیرساختی

تمام این فعالیت‌ها سبب می‌شود تا بستری مناسب برای فعالیت‌های نوآورانه میان فناوران و پژوهشگران با صنایع و شرکت‌ها از طریق مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی فراهم شود.

برای دریافت حمایت‌های این مرکز، ابتدا می‌باید ایده فناورانه در حوزه نانو و یا نمونه اولیه، ثبت شود. این طرح توسط کارشناسان مرکز بررسی شده و در صورت تائید، زمینه همکاری فراهم می‌شود.

این مرکز همچنین خدمات متنوعی را برای واحد‌های تخصصی در شرکت‌های بزرگ و صنعتی در نظر گرفته است. به این ترتیب که این واحد‌ها هزینه بسیاری را صرف تحقیق و توسعه و یا مهندسی معکوس برای غلبه بر مشکلات فنی محصولات خود می‌کند. مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی با آگاهی از این مشکلات در نظر دارد ضمن برطرف کردن کردن مشکلات صنایع، هزینه و ریسک اولیه حل چالش صنعتی را نیز بپذیرد.

* تبدیل ایده به محصول

از جمله اهداف مشخصی که ICAN به دنبال آن‌ها است، می‌توان به فراهم کردن شبکه‌ای از متخصصین، تجهیزات، زیرساخت‌های صنعتی و نیمه صنعتی، مشاوره و منتورینگ و حمایت‌های مالی برای صاحبان ایده در مسیر تبدیل ایده به محصول اشاره کرد.

همچنین شناسایی مشکلات صنعتی و ایجاد زمینه مناسب جهت رفع آن‌ها از طریق همکاری فناورانه میان صنعت و صاحبان فناوری، امکان برقراری ارتباط و شبکه سازی میان سرمایه‌گذاران و افراد متخصص و ایجاد بستری برای اجرای نوآوری باز با از میان برداشتن فاصله میان صاحبان صنعت و ایده از دیگر اهدافی است که آی‌کن درصدد تحقق آن‌ها است.

مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی با حمایت‌های ستاد توسعه نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه‌های اجرایی این اهداف را فراهم می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مراکز علمی نانو فناوری صنعت ایرانی تولید علم دانش بنیان مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، امروزه انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان در این وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را همچنان نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت هستند که با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» با اختصار فارسی «زهپاد» شناخته می‌شوند.

‌زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادرند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. «جهان صنعت جنوب»، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال ۱۳۹۴ در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.

سید میلاد فیاضی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت جنوب ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولاً برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولاً تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این‌مسأله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

فیاضی می‌گوید: این‌دست ربات‌ها علاوه بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی در خصوص عمق کاربری این ربات‌ها می‌گوید: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق ۱۵۰ متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق ۴۰۰ متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق ۴۰۰ متر مد نظر ماست.

شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت جنوب، ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.

فیاضی در این خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و…به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و «ویرا» نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود ۷۰ سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

کد خبر 6098096

دیگر خبرها

  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده