Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@11:42:57 GMT

قدیمی ها چه تفریحاتی داشتند؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۰۲۵۷

در میان همه تفریحات، رفتن به قهوه‌خانه یکی از محبوب‌ترین و البته متداول‌ترین کار‌ها در دوره قاجار بود. ناطقان: تفریح و سرگرمی همیشه نقش پررنگی در زندگی انسان‌ها داشته است. انسان‌ها در دوره‌های مختلف تاریخ، خود را به نحوی سرگرم کاری مفرح می‌کردند تا برای ساعتی، ذهن و روان خود را از اشتغال‌های روزمره رها کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران قاجار هم مردم، مانند همه زمان‌های دیگر، از اوقات فراغت خود برای تفریح و سرگرمی استفاده می‌کردند.

پیش از مشروطه تمام تعطیلى هاى عید و عزا (به استثناى تعطیلات نوروز) با حساب قمرى تعیین مى شد و بیشتر، جنبه مذهبى داشت. مهم‏ترین رویداد مذهبى عید قربان بود که تعطیلات آن به مدت یک هفته تا عید غدیر ادامه داشت. در طول این یک هفته، مردم مشغول گردش و مهمانى مى شدند. در کنار گردش و مهمانی، سرگرمی‌های دیگری هم نزد مردم محبوبیت داشت.


بازی‌هایی مثل «تُرنا» که بسیار پرطرفدار بود و قسمت زیادی از وقت مردان جوان را به خود اختصاص می‌داد. همچنین، خیمه‌شب‌بازی یا تئاتر عروسکی یکی دیگر از تفریحات مدرنی بود که در دوره قاجاریه در تهران رواج یافت و استفاده از آن به صورت یکی از برنامه‌های موردعلاقه مردم درآمد.

در میان همه تفریحات، رفتن به قهوه‌خانه یکی از محبوب‌ترین و البته متداول‌ترین کار‌ها در دوره قاجار بود؛ قهوه‌خانه‌ها که در ایام تعطیل پاتوق کاسب‌ها مى شدند، جولانگاه درویش سخنور، نقال، لوطى عنترى و شعبده‏باز بودند. مهم‌ترین قهوه‏خانه‌های آن روز تهران یکى قهوه‌خانه باغ ایلچى و دیگرى باغچه حیاط‌شاهى، معروف به باغچه‌على‌جان بود. قهوه‌خانه ایلچی، چندهزار متر فضاى مشجر داشت و شب و روز دایر بود و در ایام عید، دسته خیمه‌شب‌بازی در آن راه مى انداختند.

به قدرى این گردشگاه شهرت پیداکرده بود که بعضى از شب‌های عید، ناصرالدین شاه و دامادش مجدالدوله با کلاه نمدى و لباس مبدل، به تماشاى این گردشگاه مى آمدند. در این قهوه‏خانه، استکان چای جفتى سه‌شاهى، قلیان دانه‌اى صد دینار، ترش (لیموى دم کرده) و گل گاوزبان استکانى صد دینار و ناهار چلوخورشت پانزده شاهى بود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: قدیمی ها ، تفریحات ، تعطیلی ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: قدیمی ها تفریحات تعطیلی ها قهوه خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است

مجید ناصحی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز شوراها اظهار کرد: قانون شوراها با ۲۰ سال تأخیر اجرا شده و به همین دلیل جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است.

وی با بیان اینکه شوراها سهل‌الوصول‌ترین راه ارتباطی با لایه‌های مختلف مردم است، ابراز کرد: شورا زبان گفت‌وگو و انتقال پیام‌های مردم در گروه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اقشار و صنوف مختلف است.

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان تصریح کرد: اگر بخواهیم اتصال مردم با حاکمیت را داشته باشیم باید جایگاه شورا را جدی بگیریم و ارتباط سازمانی با اجزای مختلف جامعه و حاکمیت برقرار شود.

وی با اشاره به اینکه شورا جزو هیچیک از قوای مجریه، مقننه یا قضائیه نیست، عنوان کرد: مردم امور مختلفی را در حوزه قضائی، ضعف‌های قوه مجریه یا مسائل حقوقی را مطرح می‌کنند که این ارتباط و جایگاه را باید به شورا بدهیم که پیام مردم را به قوای مختلف برساند و پیگیری کند.

ناصحی‌مقدم در مورد شورای شهر ششم یادآور شد: یک وجه قالب تفاوت این شورا با دوره‌های قبلی این است که اعضا به شکل تیمی وارد شورا شدند و تاکنون هماهنگ و منسجم عمل کردند و در سه سال گذشته تعامل در شورا به حداکثر رسید تا به مشکلات غلبه کنند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات دوره‌های قبل که دستیابی به برنامه عملی منسجم را دشوار می‌کرد، اختلافات داخلی بود اما اکنون سعی بر این است تا با پیش‌بینی اهداف کارشناسی شده و تعامل باشهرداری، مسائل شهری تبدیل به گفتمان پایدار شود.

رئیس شورای شهر زنجان با اشاره به اینکه شورای ششم توانسته در این مسیر موفق عمل کند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت ساختارها به نحوه بهینه استفاده کنیم و با توجه به اینکه ۹ فکر مختلف در شورا هست، ابتدا باید به نحوه تصمیم‌سازی با تعامل و همفکری توجه کرد و اگر هر فرد بخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند موفقیت حاصل نمی‌شود.

وی افزود: شورا دارای کمیسیون‌های تخصصی است و موضوعات در این کمسیون‌ها بررسی می‌شود تا در صحن شورا طرح و یا شهرداری مورد تبادل نظر قرار گیرد.

کد خبر 6090994

دیگر خبرها

  • فوت و فن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند (فیلم)
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • رقم پرداختی ما به حوزه حمل و نقل ۳۴ همت است
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • انتقاد بازیگر قدیمی به جیغ و دست و هورا در شب آخر عروسک‌خونه
  • البرزنشین مهمان خانه های مردم در شبکه البرز
  • قتل شاگرد قهوه خانه به دست کارگر اخراجی