Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:18:06 GMT

جامعه کبیره، تجدید بیعتی با اولیای الهی

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۰۸۹۰

جامعه کبیره، تجدید بیعتی با اولیای الهی

ایسنا/لرستان یک مدرس حوزه و دانشگاه جامعه کبیره را از معتبرترین متون اسلامی و تجدید بیعت با اولیای الهی دانست و گفت: در این زیارت شأن ائمه اطهار(ع) و روح امامت بیان شده است.

حجت‌الاسلام مهدی نظری امروز یکم آذرماه، با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره را می‌توان مانند دیگر ادعیه برای ثواب آن قرائت کرد و یا می‌توان این دید را داشت که شاید با قرائت این دعا فضایل اهل‌ بیت(ع) را بشناسیم، چراکه مقامات نورانی اهل‌ بیت(ع) در متن زیارت جامعه کبیره به‌عنوان بهترین متن امام‌شناسی معرفی شده است، اظهار کرد: همچنین می‌توان این زیارت را برای تجدید عهد با اولیای الهی(ع) قرائت کرد که هیچ منافاتی با دیدگاه‌های قبلی ندارد بلکه دیگر دیدگاها نیز در ذیل آن قرار می‌گیرد، بنابراین زیارت جامعه کبیره متنی است که انسان به‌واسطه آن با اهل‌ بیت(ع) تجدید عهد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: اگر به روایات متعدد اهل‌ بیت(ع) مراجعه کنیم می‌بینیم که مطرح کردند در مرحله‌ای از عالم وجود قبل‌ از عالم دنیا به نام عالم میثاق که به‌عنوان عالم زر هم از آن اسم برده شده از انسان‌ها عهدی گرفته است، در روایات است که از تمام موجودات آن عهد گرفته شده‌ است.

این مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در عالم زر، عهد ولایت بر حیوانات، جمادات، گیاهان و انسان عرضه شده است که برخی آن‌را پذیرفته و برخی نپذیرفتند، در عالم حیوانات آنها که پذیرفتند حلال‌ گوشت شدند و آنها که نپذیرفتند حرام گوشت، در نباتات و گیاهان نیز آنها که پذیرفتند طعم شیرین و آنها که نپذیرفتند طعم تلخ و زننده‌ای گرفتند.

نظری بیان کرد: در روایت داریم انگشتر عقیق در دست خود کنید، چراکه اولین سنگ و کوهی که ولایت را پذیرفت عقیق بود. بنابراین، زمین‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و در روایت است که زمین کعبه می‌خواست افتخار کند من آن زمینی هستم که خانه خدا در آن نهاده شده، زمین کربلا فریاد برآورد خاموش من همان زمینی هستم که ولی خدا اینجا دفن شده ‌است، بنابراین نتیجه می‌گیریم که زمین‌ها نیز با یکدیگر متفاوت هستند و هر زمینی لیاقت ندارد که ولی خدا در آن‌جا دفن شود.

وی ادامه داد: محدث نوری در کتاب مصدق‌الوسائل آورده است که امام رضا(ع) از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده که فرمودند: خداوند عهد مودت ما را بر هر حیوان و نباتی گرفت، آنهایی که قبول کردند شیرین و گوارا شدند و آنهایی که قبول میثاق نکردند تلخ، شور، بی‌مزه و بی‌خاصیت شدند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه روایت دیگری از امیرالمؤمنین(ع) نقل شده که به قنبر گفت: خداوند متعال ولایت ما را به اهل آسمان و زمین عرضه کرد آن‌هایی که ولایت ما را قبول کردند طیب، طاهر و شیرین شدند و آن‌ها که قبول نکردند خبیث، بد بو و خشن شدند، خاطرنشان کرد: در انسان‌ها این عهد ولایت عرضه شد که برخی پذیرفتند و برخی نه، در پذیرش ولایت اختیار بوده و جبری در کار نبوده اگر این ولایت به‌صورت جبری به عده‌ای قبولانده شده باشد و به عده‌ای نه، طوری هست که افراد بعداً می‌توانند در مقابل خداوند و در روز قیامت حجت داشته باشند چرا این حجت بر آنها تمام نشده و مجبور بودند در دنیا این‌گونه باشند.

نظری با بیان اینکه همان‌طور که بعد از مرگ عوالمی را در پیش داریم، عوالمی را هم قبلاً پشت سر گذاشته‌ایم، همان‌طور که علامه توحیدی سه رساله الانسان قبل‌الدنیا، انسان فی‌الدنیا و انسان بعدالدنیا را دارد، تصریح کرد: یکی‌ از عوالم قبل از دنیا عالم میثاق است، که عده‌ای عهد ولایت را پذیرفتند و عده‌ای نه، آنها که این عهد را پذیرفتند در این دنیا شیعه به دنیا آمدند، یعنی شیعه به دنیا آمدن ما در این عالم محصول کاری است که در عالم قبلی انجام داده‌ایم کمااینکه کارهای این دنیا حاصل آن در زندگی آخرت که عالم بعدی است نقش دارد.

وی بیان کرد: در عالم زر یک‌ بار زندگی کرده باشیم غلط است و هیچ دلیلی بر تأیید آن وجود ندارد، آنجا فقط و فقط عرضه یک عهد بر انسان‌ها بود، همان‌گونه که حافظ شیرازی اشاره کرده می‌گوید: «از دم صبح ازل تا آخر شام ابد/ دوستی و مهر بر یک عهد و یک میثاق بود» و عبدالله انصاری در الهی‌نامه خود می‌گوید: «خدایا همه از آخر کار خود می‌ترسند عبدالله از اول»؛ حتی آنهایی که عهد بستند با یکدیگر تفاوت دارند برخی سبقت گرفتند و برخی کوتاهی کردند. بی‌جهت نیست که برخی اصحاب سیدالشهدا(ع) در کربلا شدند یا توفیقات خاص داشتند، تفاوت انسان‌ها در این است که آن عهد را بستند یا نه و اگر بستند با سبقت و سرعت بوده یا با تأنی و تأخیر.

این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در دعای عهد صبح به صبح با امام زمان(عج) عهد نمی‌بندیم بلکه تجدید عهد می‌کنیم، می‌گوییم خدایا من امروز تا زمانی‌ که زنده هستم با امام زمان(عج) تجدید می‌کنم عهدمان را جایی دیگر بسته‌ایم در عالم میثاق، در اینجا آن‌را تکرار می‌کنیم که نتیجه آن عهد شیعه به دنیا آمدن ماست که نشان می‌دهد این امر صرف اینکه در یک خانواده شیعه به‌دنیا آمده‌ایم نیست، اینکه شیعه بودن را به ما دادند نتیجه عمل ما در عالم میثاق است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حافظ شیرازی سیدالشهدا شیعه کربلا مدرس حوزه و دانشگاه شیعه به دنیا جامعه کبیره عالم میثاق انسان ها عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: اگر یک قاضی در احیای حق سره را از ناسره درست تشخیص داده و به عدل حکم نماید، هیچ ما به ازایی ندارد و ثواب آن بسیار عظیم است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ولایت در راهبری جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: خداوند متعال به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، برتری ولایت را محقق ساخت تا تصور باطل دنیای کفر در به بن بست رسیدن دین و معنویت را نشان بدهد که این یک امر مبارک برای بشریت بود.

این مسئول عالی قضائی اقدام غرور آفرین فرزندان این مرز و بوم در تحقق وعده صادق را از مصادیق امر ولایی دانست و افزود: این حادثه باعث شد یک بار دیگر نقش و جایگاه ولایت و تحقق عینی رسالت، توحید، عدالت، معاد و امامت معنا شود تا دنیای مادی بداند و بفهمد که این اقدام با سکانداری امامت و ولایت برای اثبات وحدانیت الهی در به تلاطم کشیدن دنیای کفر بود.

وی با توصیف ویژگیهای کارگزاران در تراز انقلاب اسلامی، بر لزوم تهذیب نفس ، تواضع در رفتار و گفتار و همچنین نظم در امور تاکید و گفت: آقای شعبانی بعنوان یکی از مسئولین قضایی دارای چنین خلقیاتی بود که همواره خود را به عنوان یک سرباز در خدمت نظام می دانست.

ایشان در ادامه گفت: امروز دشمنان ایران اسلامی با به راه انداختن یک جنگ ترکیبی و تمام عیار در صدد ایجاد چالش جدی برای نظام و ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت ضربه به باور های دینی و ارزشهای اسلامی و انسانی هستند که به برکت خون شهدا و هوشیاری و اقدام تمام نهادهای قضایی و نظامی و انتظامی و حضور مردم عزیز در صحنه و میدان ، که با راهبری رهبر حکیم و فرزانه انقلاب صورت گرفت ناکام ماند.

وی ادامه داد: اولین ملاک ما در دستگاه قضایی رفتار توام با آرامش، عقلانیت، تدبیر همراه با تواضع و خشوع در برابر مردم و در انجام ماموریت های قوه و در خنثی نمودن توطئه ها و برنامه های دشمنان است، انتظار و راهبرد رییس معزز قوه قضاییه هم در شناخت دشمن و غافل نبودن از مکر وکید آنها است.

عبدالهی افزود: اگر چنانچه یک قاضی در کار خود، متکی به استمداد از خدا، قرآن و اهل بیت علیهم السلام نباشد، حتما در امر قضا دچار مشکل خواهد شد و قضاوت او ناعادلانه خواهد بود، از این رو لازم تا همواره در رفتار و عملکرد خویش دقت داشته و خود را در همه حال در محضر خداوند ببیند.

وی اظهار داشت: انتظار این است که ما بعنوان قاضی و مدیر نسبت به وقت شناسی و انضباط در کار ها و در رفع حوائج مراجعین دقت لازم را داشته باشیم چرا که هر گونه تأخیر در زمان، ولو به اندازه یک دقیقه به نوعی خیانت است.

عبداللهی تاکیدکرد: حفظ کرامت و حرمت انسانها بسیار مهم است، اگر کسی مرتکب خطا و جرم شد بر اساس سیاست ها و راهبردها کلان قوه قضاییه مبنی بر زندان زدایی، تا جایی که ممکن است با تامین قرار مناسب از بازداشت و زندانی کردن پرهیز کنیم و اجازه ندهیم تا حریم و حیثیت افراد آسیب ببیند.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان این مطلب که در سال جدید نیز همچنان مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت برنامه های دستگاه عدلیه است، تأکید کرد: هر گونه تبعیض در مبارزه با فساد حرام است و باید با قاطعیت و بدون اغماض با مفسدان در هر جایگاهی و لباسی که هستند مبارزه کرد و این همان سیاست اصلی قوه قضاییه است.

وی ادامه داد: حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه در راستای تحقق شعار سال بسیار حایز اهمیت است و برای تحقق آن تمام دستگاه امنیتی ، انتظامی در مقابل هر کسی که بخواهد آن را مخدوش نمایند، خواهند ایستاد، قوه قضاییه با هر گونه تحصن، بی عفتی، برگزاری جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری که بخواهد جامعه را دچار چالش کند و مدیریت جامعه را تضعیف نماید، برخورد خواهد کرد.

گفتنی است در پایان این مراسم و با اهدا حکمی از سوی ریاست محترم قوه قضاییه حجت الاسلام علی مصطفوی نیا به عنوان رییس کل جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد و از خدمات و تلاش های علی شعبانی رییس کل پیشین دادگستری این استان تجلیل به عمل آمد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900692

دیگر خبرها

  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • تجدید میثاق جامعه کارگری و کارفرمایی گناوه با آرمان های شهدا
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟