Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، طی هفته‌های گذشته، بحران پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان به سوژه داغ محافل خبری دنیا تبدیل شده است. هزاران پناهجو با رویای رسیدن به اروپا از کشور‌های عراق، سوریه و افغانستان گریخته اند و اکنون در زمین بازی‌های سیاسی بلاروس، لهستان و اتحادیه اروپا به دام افتاده اند. تصاویر مرزها، زنان، مردان و کودکانی را نشان می‌دهد که سعی می‌کنند بدون سرپناه مناسب خود را گرم نگه دارند و قادر به درخواست پناهندگی در کشور‌های همسایه یا بازگشت به خانه نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دست کم ۱۳ نفر از جمله یک نوزاد یک ساله سوری به دلیل دمای زیر صفر جان خود را از دست دادند. به بهانه این بحران و تنش‌های سیاسی به وجود آمده، ابعاد مسئله را به زیر ذره بین می‌بریم.

پرده اول؛ اختلافات بلاروس و لهستان، تحریم‌های اتحادیه اروپا

پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری بلاروس که عده‌ای آن را جعلی و دستکاری شده می‌دانند، آمریکا و اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن لوکاشنکو به عنوان رئیس جمهور بلاروس خودداری کردند. سپتامبر ۲۰۲۰، مجموعه‌ای از تحریم‌ها علیه مقامات بلاروس، از جمله مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر اعمال شد. اتحادیه اروپا به این مقدار راضی نشد و دو بسته تحریمی دیگر در نوامبر و دسامبر همان سال را به تحریم‌های قبلی اضافه کرد.

چهارمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا پس از آن بود که بلاروس یک پرواز رایان ایر حامل رامان پراتاسویچ، روزنامه نگار مخالف و سردبیر سابق کانال خبری «تلگرام نکستا» را به همراه ۱۳۲ مسافر دیگر در می ۲۰۲۱ رهگیری کرد. با به زمین نشستن هواپیما، مقامات بلاروس این روزنامه نگار را دستگیر کردند.

از اکتبر ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا به تدریج اقدامات محدود کننده جدیدی را علیه بلاروس کلید زد. این اقدامات در واکنش به ماهیت تقلبی انتخابات ریاست جمهوری اوت ۲۰۲۰ در بلاروس و ارعاب و سرکوب خشونت آمیز معترضان، اعضای مخالف و روزنامه نگاران اتخاذ شد.
در مجموع ۱۶۶ شخص و ۱۵ نهاد بلاروسی تحریم شدند. در لیست تحریم ها، اسامی رئیس جمهور بلاروس، پسر و مشاور امنیت ملی وی، شخصیت‌های سیاسی، اعضای رده بالای قضایی و چندین فعال اقتصادی به چشم می‌خورد.

تابستان گذشته، مقامات بلاروس -به دنبال اختلافات سیاسی با کشور‌های اروپایی و بسته‌های تحریمی اتحادیه اروپا- به مهاجران عراقی و کشور‌های همسایه اجازه دادند از طریق بلاروس وارد لهستان شوند. از آن زمان، چندین هزار نفر وارد خاک لهستان شده اند. به نظر می‌رسد اقدامات دولت بلاروس در تلافی تحریم‌های اقتصادی اعمال شده از سوی جامعه بین المللی باشد.

در پاسخ به این اقدام بلاروس، دولت لهستان تصمیم گرفت دیواری در امتداد مرز با بلاروس بسازد. در ادامه و در ماه اکتبر، پارلمان لهستان اصلاحیه بحث برانگیزی را به تصویب رساند که به مقامات اجازه می‌داد که درخواست‌های پناهندگی را رد کنند. این اقدام از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا، آژانس‌های بشردوستانه و اعضای پارلمان اروپا به دلیل تضعیف حق پناهندگی مورد انتقاد قرار گرفت.

با وجود شدت بحران انسانی و وضعیت ملتهب مرز‌های بلاروس، به نظر می‌رسد لوکاشنکو قصد دارد از اروپا انتقام بگیرد و تصمیمات وی رنگ و بوی سیاسی دارد. رئیس‌جمهور بلاروس می‌خواهد اتحادیه اروپا را به پای میز مذاکره بکشاند و آن را مجبور کند که زمامداری او را به رسمیت بشناسد.

لوکاشنکو مسائل مرزی را اهرمی علیه اتحادیه اروپا می‌بیند و خواستار برداشتن یا کاهش تحریم‌های موجود و به رسمیت شناختن خود به عنوان حاکم مشروع بلاروس از سوی اتحادیه است.

اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو به شدت از اقدامات اخیر لوکاشنکو مبنی بر ورود مهاجران به مرز‌های اتحادیه اروپا عصبانی اند و آن را محکوم کرده اند. اتحادیه اروپا اخیراً برنامه‌هایی را برای دور پنجم تحریم‌ها علیه بلاروس اعلام کرد که طی آن خطوط هوایی، آژانس‌های مسافرتی و برخی دیگر از مقامات بلاروسی را نشانه می‌رود.

با اعلام تصمیم اروپا بر وضع تحریم‌های دیگر بر بلاروس، لوکاشنکو نیز تهدید کرده تحریم‌های جدید اتحادیه را با قطع ترانزیت گاز طبیعی از روسیه به کشور‌های عضو اتحادیه اروپا پاسخ خواهد داد.

لهستان یکی از سرسخت‌ترین منتقدان سیاست مهاجرت اتحادیه اروپا است. یاروسلاو کاچینسکی، رهبر حزب قانون و عدالت این کشور در سال ۲۰۱۵ به دروغ ادعا کرد که پناهندگان سوری بیمار هستند و این پناهندگان از کلیسا‌های لهستانی به عنوان «توالت» استفاده می‌کنند!

پرده دوم؛ وضعیت پناهجویان، مشکلات و علل مهاجرت

حزب راستگرای حاکم در لهستان مدت‌هاست که مهاجران غیراروپایی را تهدیدی برای فرهنگ و حاکمیت لهستان می‌داند. مقامات لهستانی، ورود مهاجران به خاک کشورشان را حمله‌ای از سوی بلاروس می‌دانند و هزاران سرباز را برای جلوگیری از ورود مهاجران در مرز‌ها مستقر کرده اند.
در طول سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، بیش از یک میلیون پناهجو که عمدتاً سوری تبار بودند، به اروپا سرازیر شدند. اقدامی که واکنش ناسیونالیست‌های راست‌گرای اروپایی را به همراه داشت و موجی از انتقادات را به راه انداخت.

شش سال پیش، برخی از کشور‌های اروپایی از جمله آلمان، در‌های خود را به روی مهاجران بازکردند. در حالی که برخی کشور‌های دیگر، از جمله لهستان، از پذیرش مهاجران خودداری کردند و با اتحادیه اروپا درگیر شدند.

در حال حاضر، هیچ کشوری پیشنهادی برای پذیرش مهاجران نمی‌دهد. اتحادیه اروپا نیز در پشت لهستان که خود را سپر دفاعی این اتحادیه نشان می‌دهد پنهان شده است.

پناهجویان مرز بلاروس و لهستان اکثرا کرد‌های عراقی هستند که از آزار و فقر گریخته و اینک به دام بازی‌های سیاسی اروپاییان افتاده اند. در کنار این مهاجران عراقی، مهاجرانی از لبنان، سوریه و افغانستان نیز به چشم می‌خورد.

هزاران نفر از این پناهجویان اکنون در امتداد مرز بلاروس و لهستان گیر کرده یا مخفی شده‌اند و با دمای استخوان سوز زیر صفر درجه دست و پنجه نرم می‌کنند. سرما و فقدان حمایت‌های بشردوستانه تاکنون ۹ نفر را به کام مرگ کشانده است.

گروه‌های امدادی تخمین می‌زنند که حدود ۴ هزار مهاجر در مرز لهستان اردو زده‌اند و احتمالاً ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر دیگر نیز در بلاروس باشند.
با این حال گفته می‌شود که بسیاری از این پناهجویان، مهاجران اقتصادی هستند که به نظر نمی‌رسد واجد شرایط پناهندگی باشند. طبق توافق‌نامه‌های بین‌المللی، افرادی که در معرض خشونت قرار دارند، پناهنده محسوب می‌شوند و می‌توانند حق پناهندگی بگیرند. این در حالی است که بسیاری از پناهجویانی که اکنون در بلاروس به سر می‌برند به دنبال تحقق رویا‌های اقتصادی خود هستند.

بر اساس گزارش‌ها، مقامات لهستانی و لیتوانیایی با آزار و اذیت مهاجران و بدون شنیدن درخواست‌های آنها، این آوراگان را به بلاروس بازگردانده‌اند. به گفته گروه‌های حقوق بشری این امر ناقض قوانین بین‌المللی است. اکنون مهاجران در یک درگیری بالقوه به دام افتاده اند.

بن بست سیاسی موجود باعث شده است که مرزبانان لهستانی از ماشین‌های آب پاش و گاز اشک آور برای بازگرداندن مهاجران به بلاروس استفاده کنند. چون لهستان عضو اتحادیه اروپا است، مهاجران این کشور را دریچه‌ای به سوی اروپا و نوید یک زندگی بهتر می‌دانند.

لهستان و لیتوانی خبرنگاران و گروه‌های حقوق بشری را از ورود به مناطق مرز‌ی منع کرده اند. بلاروس نیز هفته‌ها خبرنگاران را از ورود به محدوه دور نگه داشته است. با این حال، دسترسی محدود به آن‌ها را آغاز کرده است. مقامات لهستانی در حال بازی موش و گربه با مهاجران در امتداد جاده‌ها و مسیر‌های خاکی و مرز‌ها هستند. دیدگاه ضد مهاجران در منطقه حس می‌شود. فعالان و گروه‌های حقوق بشری هم که تلاش می‌کنند به مهاجران کمک کنند اغلب قربانی همین دیدگاه بومیان اروپایی قرار می‌گیرند و به خودروهایشان حمله می‌شود.

کمک‌ها کماکان ادامه دارد و گروه‌های امدادی به جنگل‌ها و روستاها-مناطقی که ورود افراد غیر بومی به آن ممنوع شده است-می روند. در سکوت معنادار اروپاییان تنها امدادگران هستند که با کیسه‌های غذا، آب و سایر لوازم بهداشتی به استقبال پناهجویان می‌روند.

ترجمه و تنظیم: عباس نوری


منابع:


https://www.npr.org/۲۰۲۱/۱۱/۱۷/۱۰۵۶۱۲۹۱۲۷/poland-belarus-eu-migrant-border-crisis
https://www.nytimes.com/۲۰۲۱/۱۱/۱۷/briefing/poland-belarus-border-crisis.html
https://www.vox.com/۲۰۲۱/۱۱/۱۴/۲۲۷۸۱۳۳۵/belarus-hybrid-attack-immigrants-border-eu-poland-crisis
https://www.consilium.europa.eu/en/policies/eastern-partnership/belarus/#
https://www.france۲۴.com/en/europe/۲۰۲۱۱۱۱۵-eu-to-impose-new-sanctions-on-belarus-in-over-migrant-crisis-at-polish-border
https://www.rescue.org/article/what-happening-belarus-poland-border
https://www.bbc.co.uk/newsround/۵۹۳۰۷۵۳۰
https://theconversation.com/trouble-on-the-belarus-poland-border-what-you-need-to-know-about-the-migrant-crisis-manufactured-by-belarus-leader-۱۷۲۱۰۸

/انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران پناهجویان اتحادیه اروپا دولت بلاروس دولت لهستان مهاجران اروپا مرز بلاروس و لهستان اتحادیه اروپا مقامات بلاروس تحریم ها مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۱۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان

پارلمان اروپا با توجه به اعتراضات گسترده کشاورزان اروپایی در برابر برخی خواسته‌های این قشر سر خم کرده و به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع آن‌ها رای داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو"، پس از هفته ها اعتراض کشاورزان، پارلمان اروپا برخی از مقررات زیست محیطی در کشاورزی را پس گرفت. این تغییرات در یک رویه تسریع شده تصویب شد و برخی حتی به ماسبق نیز اعمال می شوند.

به این ترتیب پارلمان اتحادیه اروپا راه را برای مقررات زیست محیطی ضعیف تر در کشاورزی باز کرده است. نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ رای دادند تا به کشاورزان اجازه داده شود تا در رعایت مقررات زیست محیطی انعطاف بیشتری داشته باشند. تغییرات در سیاست مشترک کشاورزی (CAP) شامل استانداردهایی است که برای اطمینان از شرایط کشاورزی و اکولوژیکی خوب خاک در نظر گرفته شده است.

در اصل، کشاورزان باید به این موارد پایبند باشند تا از یارانه های کشاورزی اتحادیه اروپا به ارزش میلیاردها بهره ببرند. اینها شامل مشخصات زمین های آیش، نوارهای حائل در امتداد توده های آب و تناوب زراعی است که برای اطمینان از اینکه خاک تحت تأثیر استفاده کشاورزی بی رویه قرار نمی گیرد، در نظر گرفته شده است.

به عنوان مثال، تا کنون کشاورزان موظف شده بودند بخشی از زمین های زراعی خود را به صورت آیش رها کنند یا از آن استفاده غیرمولد کنند. آنها اکنون می توانند این کار را به طور داوطلبانه حداقل تا سال 2027 انجام دهند. آنها باید برای این کار توسط کشورهای اتحادیه اروپا پاداش بگیرند. در مورد الزامات کشت محصولات صید هم باید به کشورهای اتحادیه اروپا آزادی عمل بیشتری داده شود.

همچنین باید به مشاغل کشاورزی اجازه داده شود که مناطق مرتع بیشتری را به زمین های قابل کشت تبدیل کنند. این امر به ویژه برای دامدارانی که به دلیل کسب و کار ضعیف به کشت غلات روی آورده اند، سودمند خواهد بود.

بر این اساس همچنین اگر کشاورزان از خشکسالی یا سیل رنج ببرند الزامات تناوب زراعی نیز باید برای آن ها تضعیف شود. بر اساس این الزامات شرکت ها فقط باید انواع مختلفی از گیاهان را پرورش دهند، اما دیگر مجبور نیستند هر سال گونه ها را تغییر دهند.

همچنین در این طرح ها مقرر شده است که مزارع کوچک با مساحت کمتر از ده هکتار از کنترل ها و تحریم های مربوط به الزامات زیست محیطی مستثنی شوند.

بسیاری از تغییرات برنامه ریزی شده در CAP قرار است در سال 2025 به اجرا درآیند، اما برخی نیز به صورت عطف به ماسبق تا 1 ژانویه 2024 لازم الاجرا خواهند شد. بنابراین، اگر شرکت ها هنوز الزامات را رعایت نکرده باشند، از تحریم ها اجتناب خواهند کرد.

کشاورزان در سراسر اروپا برای مدت طولانی بر سیاستمداران فشار آورده اند و به سیاست های آن ها انتقاد و اعتراض کرده‌اند از جمله، آنها از بوروکراسی بیش از حد شکایت دارند. در آغاز سال، آنها در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند که گاهی اوقات خشونت آمیز بود. کمیسیون اتحادیه اروپا به وضوح با پیشنهادات خود به کشاورزان نزدیک شد.

نوربرت لینز، رئیس کمیته کشاورزی در پارلمان اروپا، این رای را "موفقیت بزرگی برای کشاورزی اروپا دانسته و آن را ستود. وی تاکید کرد: اعتراض کشاورزان شنیده شد و تحویل داده شد. او از وزیر کشاورزی فدرال آلمان هم خواست تا این تصمیمات را در آلمان یک به یک اجرا کند.

کشورهای اتحادیه اروپا هنوز باید در این باره به توافق برسند، اما این بسیار محتمل تلقی می شود. الزامات جدید ممکن است از سال جاری اجرایی شود. پروژه پیشنهادی کمیسیون با یک رویه تسریع شده به تصویب مجلس رسید.

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کنداختلاف در اتحادیه اروپا برای سیاست مالی مشترک اروپایی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان