Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون افت شاخص کل بورس در معاملات امروز، ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، پیش بینی روند صادرات ایران تا پایان ۱۴۰۰، اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ۴ قلم کالا ادامه دارد، راهی جزو صرفه‌جویی نمی‌ماند، اردوغان تقصیر اوضاع لیر را گردن خارجی‌ها انداخت! و آرامش نسبی در بازار آهن و فولاد را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افت شاخص کل بورس در معاملات امروز

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۲۰۱۹۲ واحدی معادل ۱.۴۶ درصدی به یک میلیون و ۴۰۷ هزار و ۱۲۷ واحد رسید، امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با کاهش بیش از 1300 واحدی مواجه شده است. /جزئیات بیشتر از معاملات امروز

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۴۹۶ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱.۸ درصد معادل ۲۱۷ هزار و ۵۲۹ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۸۹۷ تومان رسیده است.

انتقاد میرکاظمی از ریزش نرخ تشکیل سرمایه به منفی 4.6 درصد

نشست هم اندیشی بودجه ۱۴۰۱ در حوزه آموزش با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سرپرست وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. مسعود میرکاظمی در این نشست گفت: مقام معظم رهبری تاکنون بار‌ها بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه تأکید کردند و حتی در اسناد بالادستی هم به این مهم اشاره شده؛ دولت سیزدهم بر همین اساس ساختار لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تغییر داده است. وی با اشاره به اثربخشی پایین منابع در بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی در سال‌های گذشته، تصریح کرد: علاوه بر وضعیت نامطلوب رشد اقتصادی حتی نرخ تشکیل سرمایه ثابت نزولی و به منفی ۴،۶ درصد رسیده؛ یعنی حتی به میزان استهلاک هم سرمایه گذاری نکرده ایم. معاون رئیس جمهور با بیان اینکه اولویت دولت ثبات و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد است؛ تأکید کرد: وقتی دولت بتواند ثبات اقتصادی را با سیاست‌های منضبط مالی و پولی به وجود بیاورد مردم با آرامش خاطر سرمایه‌های خود را وارد چرخه اقتصاد خواهند کرد. میرکاظمی افزود: با اصلاح ساختار بودجه شفافیت در کنار اثربخشی بر شاخص‌های کلان اقتصادی ایجاد خواهد شد و البته تا سال آینده هم دولت با عدم استفاده از پول پرقدرت در مسیر کاهش نرخ تورم گام خواهد برداشت.

پیش بینی روند صادرات ایران تا پایان ۱۴۰۰

لاهوتی رئیس کنفدارسیون صادرات ایران با بیان اینکه در آمارهای هفت ماهه، رشد صادرات غیر نفتی به ۴۷ درصد رسیده است، گفت: هر چند بخشی از این آمار تحت تاثیر آمار کاهشی سال گذشته به دلیل شیوع کرونا به دست آمده اما در نهایت با توجه به اقدامات دولت، روند افزایشی صادرات ادامه دار خواهد بود. با توجه به شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم، اگر اتفاق غیر قابل پیش‌بینی رخ ندهد می‌توان انتظار داشت که روند رو به رشد صادرات با اندکی کاهش تا پایان سال نیز ادامه پیدا کند و براورد ما این است که این عدد تا آخر ۱۴۰۰، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد را نشان خواهد داد. به گفته وی، در صورت تداوم این شرایط، هدف گذاری سازمان توسعه تجارت برای افزایش پنج میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی ایران تا پایان سال جاری نیز محقق خواهد شد.

آمار تورم آبان منتشر شد

نرخ تورم سالانه آبان ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای کشور به ۴۴.۴ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، یک واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. نرخ تورم نقطه‌ای در آبان ماه ١٤٠٠ به عدد ٣٥,٧ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٣٥.٧ درصد بیشتر از آبان ١٣٩٩ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. نرخ تورم نقطه‌ای آبان ماه ١٤٠٠ در مقایسه با ماه قبل ٣,٥ واحد درصد کاهش یافته است. منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. نرخ تورم ماهانه آبان ١٤٠٠ به ٢,٥ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ١.٢ واحد درصد کاهش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب ٣.١ درصد و ٢.١ درصد بوده است.

تعرفه‌های برق هنوز تغییر نکرده است

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تعرفه‌های موجود برق تغییری نکرده و هیچ افزایش قیمتی به عنوان جریمه اعمال نشده است. مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت جریمه مشترکان پرمصرف برق، اظهار کرد: پیرو بند ی تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای اصلاح تعرفه‌های مشترکان خانگی، مراحل کارشناسی طرح به پایان رسیده و در صورت تصویب آن در هیات دولت، با کاهش یارانه برق پرداختی به این دسته از مشترکان، نرخ برق مصرفی مشترکان پرمصرف به صورت غیر یارانه ای محاسبه خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه تاکنون مصوبه ای در این راستا ابلاغ نشده است، گفت: رفتار مصرفی مشترکان پر مصرف به گونه‌ای است که گاه بین ۱۵ تا ۲۰ برابر یک مشترک، از برق استفاده می‌کنند. سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه اگر ۱۵ درصد مشترکان که جزو پر مصرف‌ها هستند به مدیریت مصرف توجه بیشتری داشته باشند بسیاری از مشکلات تامین برق برطرف می‌شود، اظهار کرد: اگر این دسته از مشترکان در تابستانی که گذشت همراهی بیشتری با صنعت برق داشتند، محدودیت‌ها و یا خاموشی‌ها اتفاق نمی افتاد.

اختصاص ارز 4200 تومانی برای 4 قلم کالا ادامه دارد

حسن عباسی معروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه آیا ارز 4200 تومانی برای واردات نهاده‌های دامی برقرار است؟ گفت:‌ اختصاص این ارز برای واردات نهاده‌های دامی، روغن، گندم و دارو همچنان و تا اطلاع ثانوی ادامه دارد. فعلا تصمیم جدیدی در باره حذف ارز 4200 تومانی گرفته نشده و احتمال دارد، ادامه پیدا کند و یا قبل از پایان سال حذف شود، اما با توجه به اینکه دو فوریت بررسی لایحه اصلاح ارز ترجیحی در مجلس لغو شد، فعلا اختصاص ارز ادامه دارد. وی در این باره که دولت اعلام کرده بود، اگر اختصاص ارز ادامه یابد، باید 12 میلیارد دلار اعتبار به جای 8 میلیارد دلار تخصیص یابد ، گفت: رقم 12 میلیارد دلار را دولت برای آخر آبان گفته بود، اکنون  هر ماه که اصلاح این ارز به تاخیر می‌افتد، ماهانه 1.1 میلیارد دلار به این رقم اضافه می‌شود. معروفان در پاسخ به اینکه دولت همه ارز ترجیحی تا پایان سال را در نیمه اول سال مصرف کرده، برای تامین تا پایان سال مشکلی ندارید؟ گفت: دولت قبلی تصویب کرده بود تا پایان آن دولت 8 میلیارد دلار مصرف شود، برای اختصاص در دولت جدید باید لایحه جدیدی به تصویب برسد. سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در باره وضعیت نهاده‌های کشور هم گفت: از ابتدای سال 11 میلیون و 150 هزار تن نهاده در کشور از طریق سامانه بازارگاه توزیع شده که 6.2 میلیون تن ذرت و بقیه کنجاله و جو است و اینها به اندازه نیاز بوده است. /فارس

آرامش نسبی در بازار آهن و فولاد

حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: معمولاً در این فصل بازار با کمبود آهن مواجه نیست؛ روال بازار به این صورت است که به دلیل بارندگی و وضعیت جوی، مصرف آهن معمولی است و پروژه‌هایی که به صورت جزئی کم و کسر دارند، از بازار جنس می خرند. رکود کنونی نیز مربوط به وضعیت فصل است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با بیان اینکه تولید آهن و فولاد در کشور به اندازه مکفی انجام می‌شود و نیازی به واردات نداریم، افزود: قیمت‌ها نیز روال عادی دارد و نوسانات به صورت جرئی است و تغییرات چندانی در قیمت‌ها نداشته‌ایم. تا پایان سال هم احتمالاً همین روال خواهد بود. البته باید توجه داشت که تصمیمات اقتصادی که دولت می‌گیرد در قیمت تمام شده محصولات به ویژه آهن و فولاد اثر می‌گذارد؛ بنابراین اگر قیمت حامل‌های انرژی تغییری نکند، روال قیمت‌ها در بازار آهن و فولاد عادی خواهد بود؛ البته بعضاً نوساناتی در قیمت آهن و فولاد می‌بینیم ولی رویداد خاصی نبوده و امیدواریم به تعادل برسد. این نوسانات در قیمت آهن و فولاد نیز ناشی از نوسانات نرخ ارز است از این رو اگر دولت بتواند نرخ ارز را به تعادل برساند، نوسانات قیمتی در بازار آهن و فولاد نیز به حداقل می‌رسد. گاهی اوقات که نرخ ارز افزایشی می‌یابد، قیمت‌ها در بازار آهن و فولاد دچار نوسانات جهشی می‌شوند؛ این در حالیست که آهن و فولاد تولید داخلی است و نباید از نرخ ارز اثرپذیری خاصی داشته باشد و نباید نرخ تولید فولاد داخلی را به نرخ جهانی گره بزنیم. در داخل با ریال هزینه و بعد قیمت را بر اساس نرخ جهانی تعیین می‌کنیم.

راهی جزو صرفه‌جویی نمی‌ماند

هادی بیگی‌نژاد بر ضرورت توافق با ترکمنستان برای واردات گاز از این کشور پیش از آغاز فصل زمستان تاکید کرد و گفت: اگرچه تعامل با کشورهای همسایه همچون ترکمنستان با هدف خرید گاز، ازجمله اقدامات ضروری است که وزارتخانه‌های نفت و خارجه باید برای جلوگیری از قطعی گاز در زمستان به آن توجه ویژه داشته باشند اما شواهد نشان می‌دهد این توافق در سال جاری محقق نخواهد شد بنابراین راهی جزو صرفه‌جویی باقی نمی‌ماند. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روزانه حدود 750 میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه توزیع شده و به مصارف خانگی، صنعتی و نیروگاه‌ها می‌رسد اما در زمستان با افزایش مصارف خانگی، دیگر گازی برای صنایع و نیروگاه‌ها باقی نخواهد ماند به همین دلیل راهی جزو کم مصرف کردن و بهینه‌سازی مصرف در وسایل گرمایشی وجود ندارد. وی ارزان بودن انرژی در کشور را یکی از عوامل مهم در مصرف بی‌رویه انرژی عنوان کرد و گفت: ارزان بودن سبب شده علاوه‌بر بالا بودن مصارف خانگی، نیروگاه‌ها و صنایع نیز نهایت استفاده را از این انرژی اما با راندمان‌شان پایین داشته باشد. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه دولت جدید به دلیل اینکه تاکنون برنامه اجرایی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت و استانداردسازی وسایل گرمایشی ارائه نداده است، اضافه کرد: "بهینه‌سازی مصرف سوخت"، "واردات"، "افزایش تولید گاز" و "رساندن سوخت مایع به نیروگاه‌ها" ازجمله راهکارهای کوتاه و بلندمدت برای عبور از مسئله کمبود گاز در کشور به شمار می‌آیند.

اردوغان تقصیر اوضاع لیر را گردن خارجی‌ها انداخت!

دیلی صباح: رجب طیب اردوغان که این روزها انتقادات زیادی را در خصوص نحوه مدیریت اقتصاد ترکیه متحمل می‌شود در نشست اعضای کابینه وعده داد کشورش در چیزی که آن را جنگ اقتصادی علیه اقتصاد ترکیه دانست پیروز شود. او با بیان اینکه نرخ ارز رقابتی را به دلیل افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال ترجیح می‌دهد گفت: من هر سیاستی را که باعث کوچک شدن اقتصاد کشور و افزایش نرخ بیکاری و فقر در بین مردم شود رد می کنم. دولت متعهد است آن چیزی را انجام دهد که به نفع کشور باشد و سیاست اقتصادی ما متمرکز بر سرمایه گذاری، تولید، اشتغال و صادرات است نه گیر افتادن در یک چرخه تناوبی نرخ بهره بالا و پایین. رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود تضعیف ارزش لیر را نتیجه بازی طرف های خارجی و شیطنت های صورت گرفته با نرخ بهره دانست و گفت: در نهایت با اقتدار و افتخار از این بحران سربلند بیرون خواهیم آمد. به کمک الله و ملت، از این جنگ اقتصادی علیه اقتصاد کشورمان با پیروزی بیرون خواهیم آمد. پیش از این و در تصمیمی عجیب اعلام شده بود ۴۰ نفر از کارشناسان و روزنامه‌نگارانی که قبلا در خصوص پیامدهای سیاست‌های دولت اردوغان و ریزش ارزش لیر هشدار داده بودند به اتهام اخلال در نظام اقتصادی محاکمه خواهند شد!

سخنان اردوغان در حالی بود که بازار ارز این کشور بی اعتنا به آن، روز تلخ دیگری را بر لیر رقم زد : لیر که هفته پیش به پایین‌ترین سطح چند سال اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرد و به پایین‌ترین نرخ برابری خود مقابل دلار در طول تاریخ معاصر خود رسید؛ تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۱۱.۴ تثبیت شد. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۴.۷۲ درصد افزایش به ۱۱.۴۵۰ لیر رسید.

مقررات فروش نقدی ارز در صرافی‌ها تغییر کرد؟

کانون صرافان ایرانیان خطاب به صرافی‌ها اعلام‌ کرد: هیچ‌گونه تغییری در چگونگی فروش ارز به‌صورت اسکناس ایجاد نشده است و صرافان مطابق دستورالعمل‌های پیشین بانک مرکزی به فعالیت در بازار بپردازند. این کانون در اطلاعیه‌ای با اشاره به انتشار برخی اخبار در رسانه‌ها درباره اعمال تغییرات در قوانین و مقررات مرتبط با نحوه فروش اسکناس توسط صرافی‌ها، این خبر را تکذیب کرد. برپایه این گزارش، کانون صرافان از صرافی‌ها خواست تا به صیانت از حقوق متقاضیان حقیقی ارز، مقابله با فعالیت دلالان و سوداگران ارز و رعایت قوانین ملی حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و براساس دستورالعمل اجرایی مبارزه با پولشویی در صرافی‌ها توجه داشته باشند. به گزارش «ایرنا» مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «هیچ‌گونه تغییری در ضوابط و مقررات مرتبط با فروش نقدی ارز در صرافی‌ها ایجاد نشده و اطلاعیه بانک مرکزی خطاب به صرافی‌ها فقط تاکید مجدد بر لزوم رعایت مقررات مبارزه با پولشویی در این فرآیند بوده است.»

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان دلار بورس تورم زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان بازار آهن و فولاد میلیارد دلار تا پایان سال صرافی ها سهام عدالت نیروگاه ها درصد رسیده اختصاص ارز پیش بینی نرخ تورم خواهد شد راهی جزو ماه قبل کل بورس نرخ ارز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۲۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد

همزمان با تلاش ترامپ آرژانتین برای خارج کردن کشور از بحران، تیم اقتصادی او انتظار دارد تورم ماهانه در سال جاری بسیار سریع‌تر از آنچه که تحلیلگران پیش بینی می‌کنند، کاهش پیدا کند اما مردم این کشور نظر دیگری دارند.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش تهیه شده توسط خواکین کوتانی، دبیر دفتر سیاست اقتصادی و معاون ارشد لوئیس کاپوتو، وزیر اقتصاد آرژانتین که توسط بلومبرگ نیوز به تاریخ چهارم آوریل مشاهده شده است، پیش بینی می‌شود رشد قیمت مصرف کننده تا سپتامبر، به ۳.۸ درصد کاهش یابد. در مقابل، تحلیلگران در نظرسنجی مارس بانک مرکزی آرژانتین، تورم ماهانه را تا سپتامبر، ۶.۲ درصد پیش بینی کرده اند.

به همین ترتیب، تیم خاویر میلی، رئیس جمهور راست‌گرای پوپولیست آرژانتین که به «ترامپ آرژانتین» معروف است، پیش بینی می‌کند اقتصاد این کشور امسال، ۲.۸ درصد کوچک شود که کمتر از رشد منفی ۳.۵ درصدی بیش از ده‌ها تحلیلگر در نظرسنجی بانک مرکزی آرژانتین است.

یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، به بلومبرگ گفت: این گزارش به سرمایه‌گذاران خارجی در طول سفر آنها به بوئنوس آیرس، ارائه شده است.

این سند دربرگیرنده جزئیات اقدامات ریاضتی سخت میلی است. هزینه سرمایه، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با احتساب تورم، ۸۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

پیشنهادهای میلی، در سه شنبه هفته جاری، باعث برانگیخته شدن اعتراضات آرام و گسترده در بوئنوس آیرس علیه کاهش هزینه برای دانشگاه‌های دولتی شد که رئیس جمهور آرژانتین از آن، به عنوان یک رویداد با انگیزه سیاسی، انتقاد کرد. طبق تحلیل و بررسی شرکت مشاوره اکوئیلیبرا، دولت میلی، بودجه فدرال برای دانشگاه‌ها را به میزان ۷۲ درصد در سه ماهه اول کاهش داد.

بانک مرکزی آرژانتین در یک گزارش جداگانه، به تشریح پیش‌بینی‌ها از ذخایر بین‌المللی پرداخت که شاخص مهمی در برنامه ۴۴ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول و معیار رفع کنترل‌های ارزی است که باعث بازدارندگی سرمایه‌گذاری خارجی شده است.

بانک مرکزی روز سه شنبه در وب سایت خود اعلام کرد با در نظر گرفتن بدهی کوتاه مدت این نهاد پولی از فروش اوراق قرضه به منظور تسهیل واردات، ذخایر خالص، تا ۱۹ آوریل، منفی ۴.۲ میلیارد دلار بود.

هر چند ذخایر خالص بانک مرکزی بر اساس معیار مورد استفاده صندوق بین‌المللی پول در اوایل امسال، مثبت بود، معلوم نیست آیا این وام دهنده مستقر در واشنگتن، متدولوژی خود را تنظیم خواهد کرد تا بدهی‌های جدید بانک مرکزی آرژانتین را در نظر بگیرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گزارش بانک مرکزی آرژانتین هفته گذشته در واشنگتن که وزیر اقتصاد این کشور در رویدادهای حاشیه دیدارهای بهاره صندوق بین‌المللی پول شرکت کرد، ارائه شد. اظهارات کاپوتو در جلسه شرکت «جی پی مورگان چیس اند کو»، کمک کرد قیمت اوراق قرضه دولتی آرژانتین افزایش پیدا کند.

دولت آرژانتین می گوید تورم رو به کاهش است؛ مردم باور ندارند

در حالی که دولت آرژانتین خوشبین است اقداماتش برای کاهش یکی از بالاترین نرخهای تورم در جهان، موثر واقع شده است اما خریداران هنوز کاملا متقاعد نشده اند.

این کشور آمریکای جنوبی در حال مبارزه با تورمی است که بر مبنای سالانه، نزدیک به ۲۹۰ درصد است و بر مبنای ماهانه، در مارس به ۱۱ درصد رسیده است. با این حال، این رقم نسبت به اوج ۲۵ درصد در دسامبر که خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین روی کار آمد و ارزش پول پزو را به شدت کاهش داد، کمتر است. میلی از آن زمان به دنبال اقدامات ریاضتی سخت و کاهش هزینه‌ها بوده است که به آغاز کاهش کسری مالی شدید، جلب اعتماد سرمایه‌گذاران و کاهش قیمت‌ها، کمک کرده است.

در حالی که لوئیس کاپوتو، وزیر اقتصاد آرژانتین اعلام کرد نرخ تورم به شدت در حال کاهش است، با افزایش فقر، میلیونها نفر از مردم این کشور، شرایط سختی را تجربه می کنند.

قیمت‌ها از خواربار تا مراقبت‌های بهداشتی، حتی بر حسب دلار، همچنان به شدت در حال افزایش هستند. ماریا جن، یک شهروند آرژانتینی که در بازاری در سن فرناندو در حومه بوئنوس آیرس مشغول خرید میوه و سبزیجات بود، به رویترز گفت: هیچ کاهشی در تورم وجود ندارد، بلکه فقط حرف آن است. با این فکر که قیمت‌ها ارزانتر شده اند، به بازار آمدم اما قیمتها دقیقا همان قیمت‌های محله من هستند.

تحلیلگران و اقتصاددانان می گویند، تورم مبنا، نشانه هایی از کاهش را نشان داده است اما  نرخ ۱۱ درصد، هنوز بسیار بیشتر از افزایش قیمتی است که اکثر کشورها در یک سال مشاهده می کنند.

بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد

بانک مرکزی آرژانتین روز پنجشنبه اعلام کرد نرخ بهره معیار را از ۷۰ درصد، به ۶۰ درصد در سال کاهش داد که دومین کاهش نرخ در ماه جاری توسط این نهاد سیاست پولی است، زیرا دولت اطمینان فزاینده ای نسبت به کاهش تورم دارد.

کاهش نرخ بهره با خوش بینی رو به رشد بانک مرکزی نسبت به پایین آمدن نرخ تورم ماهانه صورت می گیرد که برای بهبود اقتصادی کشوری که در آن قیمتها رشد حدود ۳۰۰ درصدی سالانه دارند، حائز اهمیت است. انتظارات بانک مرکزی آرژانتین از کاهش نرخ تورم ماهانه، بسیار سریعتری از روندی است که تحلیلگران انتظار دارند.

بانک مرکزی آرژانتین، دو هفته قبل هم با اشاره به کندی رشد تورم در بحبوجه تدابیر ریاضتی دشواری که توسط دولت خاویر میلی اجرا می‌شود، نرخ بهره را ۱۰ درصد کاهش داده بود.

این کاهش نشان می‌دهد که چگونه دولت با وجود نرخ‌های پایین‌تر، از ثبات بازارها اطمینان بیشتری دارد چرا که گردش پول کمتر به صورت واقعی، به جلوگیری از افزایش تورم کمک می‌کند و خطر فرار به سمت دلار به عنوان ارز امن را کاهش می‌دهد.

سیاست‌های مالی سخت‌گیرانه میلی، اعتماد سرمایه‌گذاران را در آرژانتین بهبود بخشیده و باعث تقویت ارزش سهام، اوراق قرضه و پزو شده است، اما سطح فقر به همراه رکود اقتصادی افزایش یافته زیرا فعالیت، تولید و مصرف دچار کاهش شده است.

با وجود این که نرخ مبادله رسمی و تحت کنترل پزو، مداوم کاهش پیدا کرده، اما این ارز در بازارهای موازی محبوب که برای دور زدن کنترلهای سرمایه استفاده می‌شوند، در چند ماه گذشته، یکی از قویترین عملکردها را در سراسر جهان داشته است.

به گفته معامله گران، کاهش نرخ بهره همچنین بانک‌ها را به سرمایه‌گذاری در مزایده‌های خزانه‌داری ترغیب کرد و بدهی‌های دولت را پذیرفتند.

 یکی از معامله گران مالی در بوئنوس آیرس که مایل نبود نامش فاش شود، به رویترز گفت: کاهش نرخ‌ها توسط بانک مرکزی، باعث می‌شود بانک‌ها مجبور شوند پول خود را در مناقصه بگذارند و در نتیجه، کاهش حجم بازپرداخت‌های یک شبه ادامه می یابد.

خاویر میلی: شوک‌تراپی جواب داد؛ دولت به مازاد مالی رسید!

خاویر میلی، دوشنبه هفته جاری به تلاش موفقیت آمیز دولتش در کنترل هزینه عمومی مباهات کرد و از نخستین مازاد سه ماهه خبر داد که برای بهبود چشم انداز اقتصادی در این کشور آمریکای جنوبی، کلیدی است.

این رئیس جمهور لیبرتارین در سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد: برنامه ما، کارساز بوده است. وی افزود: می دانم که شرایط سخت است، اما بیش از نیمی از راه را طی کرده ایم.

میلی اعلام کرد دولت او در مارس، بیش از ۲۷۵ میلیارد پزو (۳۱۵.۴ میلیون دلار) مازاد مالی ثبت کرده است. برای سه ماهه نخست، این مازاد که نخستین مازاد در نوع خود از سال ۲۰۰۸ است، معادل ۰.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی آرژانتین است. وی با انتقاد از دولتهای قبلی به دلیل تنگناهای وخیم اقتصادی کشور، گفت: ما همه چیز را خواهیم داد تا این کشور را از جهنمی که به ارث برده ایم بیرون بیاوریم.

دیگر خبرها

  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید