Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم آقایی در گفت‌و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز  درباره اجرای طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اظهار کرد: این طرح زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که ضمانت اجرایی به همراه داشته باشد تا تمامی نهاد و سازمان‌های در اجرایی شدن این طرح مشارکت و همکاری کنند.

وی ادامه داد: هر زمانی از خانواده و تحکیم خانواده صحبت می‌شود، در مقام عمل هیچ کار و حمایتی از زنان به عنوان مثال دختران دانشجو یا استادان خانم انجام نمی‌شود تا آنها به نقش همسری و مادری خود بپردازنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با تاکید بر اینکه طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» در راستای سبک زندگی ایرانی-اسلامی است، گفت: اجرای این طرح در جامعه علاوه بر حل مشکلات پیری به الگوی سازی اسلامی نیز کمک خواهد کرد.

وی درباره تفاوت طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» با «افزایش نرخ رشد جمعیت» عنوان کرد: بحران سالمندی باعث شد تا احساس نیاز درباره افزایش نرخ رشد و جوان سازی جمعیت انجام شود و فرزند آوری به عنوان موضوعی استراتژیک نظام مطرح و منجر به یکسری تصمیمات و راهکارهای اجرایی شد. 

آقایی اضافه کرد: موضوعاتی مانند حمایت‌های مالی از جوانان در قالب اعطای وام مسکن یا ازدواج، رایگان یا تحت پوشش بیمه قرار دادن درمان بیمارهای نازایی، مزایای تولد هر فرزند که به صورت پلکانی افزایش می‌یابد برای خانواده‌ها و حمایت‌های عمومی از مادران نظیر بیمه درمانی مادران خانه‌دار، مرخصی زایمان، تسهیلاتی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

این فعال حوزه زنان با بیان اینکه مشوق‌های فرهنگی به تنهایی برای جوان سازی جمعیت کافی نیست، عنوان کرد: در برهه‌های از زمان جلوگیری از فرزندآوری و بارداری زوجین تنها ریشه در مسائل اقتصادی ندارد بلکه باورهای نادرست فرهنگی اثرگذاری بیشتری دارد. به عنوان مثال بسیاری از خانواده‌های متمول تمایلی به داشتن فرزند ندارند چراکه تحت تاثیر فرهنگ غربی یا رسانه‌ها هستند.

وی ادامه داد: طرح تنظیم جمعیت که به خوبی نتیجه داد و کاهش فرزند را شاهد بودیم؛ در سه دهه رخ داد. البته نباید انتظار داشت اجرای طرح جوان سازی جمعیت مانند  فرزند کمتر، زندگی بهتر در بازه کوتاه‌مدت خروجی مطلوبی داشته باشد و نرخ رشد جمعیت با شیب تند افزایش پیدا کند.

 فراهم آوردن زیرساخت‌ها؛ جلوگیری از بحران جمعیت دهه شصتی‌ها می‌کند

آقایی در پاسخ به این پرسش که آیا جوان سازی جمعیت در آینده منجر به بروز مشکلات برای جوانان مانند افراد متولد دهه 60 خواهد شد یا خیر، گفت: به طور قطع اگر جوانی جمعیت توامان با سیاست‌گذاری مناسبی انجام نشود، کشور با بحران‌هایی درگیر خواهد شد؛ اما اگر همزمان زیرساخت‌های لازم برای تحصیل، شغل، مسکن، بهداشت و درمان در نظر گرفته شود،  افزایش جمعیت به قدرتمندسازی کشور منجر می‌شود.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: جوان سازی جمعیت به طور قطع به یکباره صورت نخواهد گرفت تا مسئولان را دچار سردرگمی زیست بومی و معیشتی کند؛ بلکه افزایش به صورت پلکانی و تدریجی است. به عنوان مثال در حال حاضر حوزه آموزش عالی با حجم بسیاری از صندلی های خالی مواجه است در نتیجه در آینده حداقل برای آموزش رایگان جوانان مشکلی وجود ندارد. 

طرح جوانی جمعیت مغایر با حقوق زنان نیست

وی با انتقاد از هجمه سازی فمنیست‌ها از اجرای طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» اظهار کرد: آنها اعتقاد دارند که ایران با تصویب این طرح، حقوق باروری زنان را نقض می‌کند.  در حالی که بندهای این در جهت حمایت از زنان و باروری آنها  و منشور حقوق بارداری است. 

آقایی اضافه کرد: این طرح زنان را الزام به بارداری نمی‌کند بلکه تنها آنها را تشویق به فرزندآوری از طریق ارائه تسهیلات خواهد کرد. این مشوق‌ها اختیار را از زنان یا زوج‌ها برای باروری سلب نمی‌کند.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: این طرح با فراهم آوردن سلامت مادران، بارداری ایمن، کمک به زوجین نابارور در حقیقت حقوق زنان را رعایت کرده و به آن ارزش دوچندان داده است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1119263 برچسب‌ها طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده جوانی جمعیت و حمایت از خانواده جوان سازی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند

زهرا ابراهیمی   با بیان اینکه این رویداد جایزه جوانی جمعیت یک رویداد فرهنگی اجتماعی شناخته می‌شود، تصریح کرد: دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت در هفت بخش خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان با هدف فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت، همزمان با روز جوانی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت ماه امسال در سطح ملی و استانی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نحوه شرکت در این رویداد افزود: امکان شرکت همزمان متقاضیان در هر ۲ سطح استانی و ملی فراهم شده که مهلت ارسال آثار تا ۱۵ اردیبهشت تمدید شد و علاقه مندان می توانند از طریق وبگاه رویداد به نشانی www.jameyat.ir در این رویداد شرکت کنند.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان کاهش مستمر نرخ باروری و خطر سالخوردگی جمعیت و تاثیر این مساله بر روی اقتصاد کشور را علت اصلی تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانست و گفت: با توجه به نقش سرمایه انسانی در توسعه و پیشرفت ضرورت دارد تمامی ارکان جامعه اعم از گروه‌های مردمی و دولتی با تعامل و هم‌افزایی در مسیر جوانی جمعیت گام بردارند.

وی تاکید کرد: موضوع جمعیت جوان به عنوان مولفه اصلی تمامی جوامع در سال‌های متمادی در کشور مغفول واقع شده و سیاست‌های اشتباه فرزند کمتر، زندگی بهتر شرایط کنونی را رقم زده است.

ابراهیمی ادامه داد: افزایش جمعیت متاثر از عوامل مختلفی است اما عامل فرهنگی و توجه نکردن توجه به سالمندی جمعیت و آگاهی نسبت به مخاطرات جامعه بویژه سالمند از مهمترین عوامل به شمار می رود.

وی گفت: با توجه به پیامدهای منفی کاهش جمعیت در زندگی خانواده‌ها و اثرات منفی سالمندی و پیری جمعیت طی سال‌های آینده باید اقدامات لازم برای فرهنگ‌سازی و اصلاح نگرش مردم نسبت کاهش تجرد زیستی، رشد ازدواج و فرزندآوری صورت گیرد و این مهم با آگاهی بخشی به آحاد جامعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی قابل حصول است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان افزود: در شرایط کنونی نرخ باروری کلی استان به نسبت کشور در شرایط نسبتا مطلوبی قرار دارد اما نکته حائز اهمیت سیر نزولی نرخ باروری در یک دهه اخیر در استان است که چنانچه تدبیر نشود احتمال آن می رود که در سال‌های آینده این منطقه نیز در شرایط بحرانی سایر استان‌ها قرار گیرد.

وی تقویت هویت مادری، تحکیم خانواده و تقویت نشاط درونی خانواده و تعریف خانواده اصیل، آسیب تک فرزندی و ترویج ازدواج را از جمله اهداف مهم در زمینه جوانی جمعیت عنوان کرد و گفت: موضوع جمعیت باید به یک اولویت در تمام بخش‌ها تبدیل شود.

ابراهیمی تاکید کرد: همچنین در کنار جمعیت جوان اقداماتی همچون ترویج شیوه‌های فرزند پروری، گفتمان بین نسلی و تحکیم خانواده از جمله سرفصل‌های آموزشی است که در دستورکار قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مهلت ارسال اثر به رویداد جوانی جمعیت در سمنان تمدید شد
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • لطیفی: به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت تمایل دارم
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • دومین جایزه جوانی جمعیت استان بوشهر برگزار می شود
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی