Web Analytics Made Easy - Statcounter

شتاب‌زدگی در استعلام سهمیه استان‌ها برای پروانه شکار، آن هم در حالی که سال‌هاست برای شکار در این عرصه‌ها مجوزی صادر نشده است, باعث شد تا رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس طی نامه‌ای خواستار پاسخ رئیس سازمان محیط زیست به ۱۷ سؤال در این باره شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مورخ 10 آبان 1400  دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نامه‌ بحث‌برانگیزی را با موضوع "اعلام سهمیه شکار" خطاب به مدیران استانی ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان برای اینکه سازمان محیط زیست برای فروش پروانه شکار در اراضی ملی (خارج از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست) اختیار تام داشته باشد، در خواست حذف ماده 5 از آئین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید را به کمیسیون لوایح هیئت دولت ارسال کرده است! ماده‌ای که صدور مجوز شکار در خارج از مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست را به تایید شورای عالی محیط زیست منوط کرده بود. 

این اقدامات در حالی صورت گرفت که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤال تسنیم درباره فروش مجوز شکار چهارپایان گفته بود: "تاکنون هیچ مجوزی برای صدور پروانه شکار صادر نشده است و در حال حاضر کارشناسان در حال سرشماری وحوش در مناطق مختلف هستند و قرار است گزارش کاملی از جمعیت گونه‌ها به سازمان محیط زیست ارائه دهند." اما به نظر می‌رسد این اظهارات رئیس سازمان با نامه منتشر شده در رسانه‌ها در تناقض است.

 از آنجا که موضوع "شکار" یکی از جنجال‌برانگیزترین موضوعات در حوزه مدیریت حیات وحش است که گاهی حاشیه‌هایی به‌همراه دارد، صدور چنین نامه‌ای، به‌عنوان نخستین اقدام رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حکایت از پیگیری‌های مجدّانه متقاضیان پروانه شکار دارد، به‌ویژه اینکه نامه مذکور با این عبارت آغاز می‌شود: «با توجه به "ضرورت" اتخاذ تصمیم و برنامه‌ریزی در خصوص صدور پروانه شکار چهارپایان در مناطق چهارگانه...».

شتاب‌زدگی در استعلام سهمیه استان‌ها برای پروانه شکار در مناطق چهارگانه، آن هم در حالی که سال‌هاست برای شکار در این عرصه‌ها مجوزی صادر نشده است، با واکنش‌های منفی و اعتراض بسیاری از متخصصین و فعالان محیط زیست و حیات وحش همراه شد.

به دنبال این واکنش‌ها، "سمیه رفیعی" رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با طی نامه‌ای خطاب به سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست خواست ضمن ارائه توضیحات در خصوص درخواست برای تعیین و اعلام سهمیه شکار در مناطق چهارگانه به 17 سؤال فنی در خصوص اتخاذ این تصمیم پاسخ دهد؛ این 17 مورد به شرح زیر است: 

1. چه ضرورت‌هایی برای صدور پروانه شکار در وضعیت فعلی وجود دارد؟

2. بر اساس چه دلایل علمی و قانونی قرار است در مناطق چهارگانه پروانه شکار صادر شود؟

3. وضعیت حفاظتی گونه‌های ماهیان, پرندگان و چهارپایانی که مجوز صید و شکار برای آن‌ها صادر می‌شود چگونه است؟

4. وضعیت حفاظتی زیستگاه‌های مختلف خشکی و آبی طبق طبقه بندی IUCN و روند تغییرات آن چگونه است؟

5. برنامه پایش جمعیت حیات وحش قابل صید و شکار چگونه است؟

6. تحلیل تغییرات جمعیت گونه‌های مختلف حیات وحش قابل صید و شکار در 10سال اخیر بر اساس زیستگاه‌های مختلف و جمعیت‌های مختلف هر گونه ارائه گردد.

7. وضعیت زیستگاه‌های مختلف حیات وحش قابل صید شکار به لحاظ عوامل تهدیدکننده و روند تغییرات آن طی دو دهه اخیر چگونه است؟

8. وضعیت جمعیت حیات وحش و شرایط زیستگاهی در قرق‌های واگذارشده به چه صورت است؟ آمار به صورت دقیق در طی چند سال گذشته ارائه شود.

9. وضعیت جمعیت حیات وحش گوشتخوار در زیستگاه‌های مختلف که وابسته به چهارپایان قابل شکار هستند چگونه است؟

10. میزان برداشت شده از جمعیت‌های مختلف ماهیان, پرندگان و چهارپایان بر اساس پروانه‌های صادرشده و میزان صید شده به ازای هر پروانه در 20سال گذشته به تفکیک زیستگاه ارائه گردد.

11.  آمار مرگ و میر حیات وحش قابل صید و شکار در 10 سال اخیر بر اثر بیماری به تفکیک زیستگاه‌ها و گونه چگونه بوده است؟ 

12. میزان ظرفیت برد هر یک از زیستگاه‌های حیات وحش بر اساس برخی شاخص‌ها مانند آمارهای جمعیت حیات وحش در سال‌های دور و یا محاسبات انجام گرفته بر اساس اطلاعات زیستگاهی چه میزان می‌باشد؟

13. آمار جمعیت گوشتخواران هر یک از زیستگاه‌های حیات وحش در سال‌های اخیر و تغییرات آن چگونه است؟

14. پیشنهاد‌های آن سازمان محترم برای ساماندهی صید و شکار چیست؟

15. میزان تخلف‌های صورت گرفته در زمینه صید و شکار به تفکیک زیستگاه‌های مختلف آبی و خشکی در استان‌های مختلف در 10 سال اخیر چگونه است؟

16. ملاک‌های آن سازمان برای صدور مجوز صید و شکار در زیستگاه‌های مختلف و برای گونه‌های مختلف آبزی و خشکی‌زی چیست؟

17. نحوه نظارت بر فعالیت صیادان و شکارچیان در زمان صید و شکار چگونه است؟

 

انکار "صدور مجوز شکار" یا ابلاغ نامه سهمیه پروانه شکار؟!اقدام قابل‌تأمل سازمان محیط زیست درباره مجوز شکار!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس سازمان محیط زیست شکارفروشی شکار مجلس سازمان محیط زیست شکارفروشی شکار زیستگاه های مختلف مناطق چهارگانه حیات وحش قابل صید سازمان محیط زیست جمعیت حیات وحش پروانه شکار رئیس سازمان زیستگاه ها صید و شکار برای صدور مجوز شکار صدور مجوز بر اساس گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ محمد مسعودنیا، رئیس امور بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل بیان کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی در سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به کاشت درخت حرا در سواحل مناطق پیرامونی داشته و در این مسیر گام‌های مهمی برداشته است.

وی افزود: با انجام اقدامات لازم و برنامه‌ریزی در جهت توجه به مسائل زیست محیطی مناطق پیرامونی، مجتمع گاز پارس جنوبی بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا را به محیط زیست استان بوشهر اهدا و این تعداد در سواحل شهرستان‌های مناطق پیرامونی کاشت گردید.

مسعودنیا گفت: عملیات پاکسازی سواحل مناطق پیرامونی یکی از برنامه‌های مهم حوزه محیط زیست مجتمع گاز پارس جنوبی است.

وی افزود: در همین راستا در سال گذشته بیش از ۷۰ عملیات پاکسازی سواحل با تلاش و اقدامات شاخص متخصصان و کارکنان پالایشگاه‌های سیزده‌گانه و با مشارکت پیمانکاران، جوامع محلی و سمن‌های فعال در منطقه به ثبت رسیده است.

مسعودنیا گفت: سال گذشته، بیش از ۶ هزار اصله نهال در گونه‌های مختلف بومی و سازگار با منطقه در طبیعت شهرستان‌های همجوار با همکاری پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی کاشته شد.

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد