Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار زرین شهر گفت: با توجه به استقبال شهروندان به خصوص نسل جدید از راه اندازی کتابخانه سیار و تأثیر مثبت این ویژه برنامه در ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش خواهیم کرد این برنامه به صورت مستمر ادامه داشته باشد.

حسین اسماعیلی احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: یکی از راه‌های رسیدن به توسعه فرهنگی توجه ویژه به ترویج فرهنگ مطالعه در میان شهروندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح افزود: ریشه‌ی بسیاری از مشکلات همچون عدم رعایت و توجه به حقوق شهروندان، آگاه نبودن جامعه از حقوق شهروندی و… به سطح پایین سرانه مطالعه باز می‌گردد چراکه فرهنگ شهروندی پیوند عمیقی با فرهنگ مطالعه دارد.

شهردار زرین شهر با اشاره به نقش مطالعه در سبک زندگی و تقویت فرهنگ شهروندی، تصریح کرد: چنانچه خواستار توسعه فرهنگی شهرهای ایران و همچنین تقویت و حفظ هویت ایرانی - اسلامی هستیم باید در مسیر اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گام برداریم تا اصول زندگی را به ما بیاموزد و اخلاق انسانی و معرفت را در وجود ما نهادینه کند.

اسماعیلی احمدی ترویج فرهنگ کتابخوانی را لازمه توسعه فرهنگی هر جامعه دانست و خاطرنشان کرد: مطالعه یک امر اکتسابی به شمار می‌آید که باید جزئی از فرهنگ عمومی جامعه شود از این رو باید با تأمین زیرساخت‌ها به گونه‌ای عمل شود که شهروندان شرایط مناسبی را برای مطالعه داشته باشند و با کتاب مأنوس شوند.

وی یکی از راهکارهای افزایش فرهنگ کتابخوانی را قرار دادن کتاب‌های متعدد و کم حجم در دسترس عموم شهروندان دانست و ادامه داد: به دلایل مختلف از جمله توسعه روند استفاده از فضای مجازی، افزایش قیمت محصولات فرهنگی و… آحاد مردم خصوصاً نسل جوان رغبت کمتری به مطالعه کتاب دارد و ما موظف هستیم روش‌های نوینی را در ترویج فرهنگ مطالعه در پیش بگیریم تا شهر از تأثیر عمیق مطالعه کتاب بر سبک زندگی و فرهنگ شهروندان بهره‌مند شود.

شهردار زرین شهر گفت: بارها شنیده‌ایم که کارشناسان کتاب را غذای روح دانسته‌اند از این رو نیاز است که به تغذیه روحی شهروندان اهمیت داده شود از این جهت شهرداری زرین شهر به مناسبت هفته کتاب و به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و تشویق شهروندان به مطالعه، همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، اقدام به برگزاری برنامه‌های متنوع از جمله راه اندازی کتابخانه سیار در سطح این شهر کرد.

اسماعیلی احمدی با اشاره به راه اندازی کتابخانه سیار در محلات مختلف خطه طلایی ایران از جمله بوستان مادر، میدان انقلاب، باغ ملی، محله قلعه قاسم، محله چهارصد دستگاه و محله اندیشه افزود: در حاشیه این ویژه برنامه، معرفی کتاب و همچنین مسابقه نقاشی با همکاری اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان لنجان برگزار و خوشبختانه با استقبال شهروندان به ویژه نسل جوان و نوجوان مواجه شد.

شهردار زرین شهر خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال شهروندان خصوصاً نسل جدید از کتابخانه سیار و تأثیر مثبت این ویژه برنامه در ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش خواهیم کرد این برنامه به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا به زنجیره‌ای از فعالیت‌های فرهنگی - آموزشی پاسخی مناسب و درخور داده شود.

کد خبر 537273

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کتاب شهردار زرین شهر شهرداری زرین شهر زرین شهر شهر شهرهاي ايران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق راه اندازی کتابخانه سیار ترویج فرهنگ کتابخوانی شهردار زرین شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!

رنگ‌های سمی به‌کاررفته در جلد کتاب‌های قرن نوزدهم می‌توانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست می‌زنند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آثاری از ماده شیمیایی سمی آرسنیک در جلد بیش از ۲۰۰ کتاب از سراسر جهان یافته‌اند.

به نقل از دیلی میل، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با سطوح نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شد برخی از کتابخانه‌ها آنها را از قفسه‌ها حذف کنند.

پژوهشگران «دانشگاه دلاور»(University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان اکنون به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند و می‌گویند که قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما هزینه بسیار زیاد شد زیرا کتاب‌ها با جلدهای چرمی تولید می‌شدند. ناشران کتاب در عوض جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود و می‌توانست جایگزین ارزان‌تری برای چرم باشد اما نمی‌دانستند که آرسنیک مورد استفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح دادند برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله»(Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. کارل ویلهلم شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد با مخلوط مس و آرسنیک می‌تواند یک رنگ سبز چشم‌نواز را ایجاد کند. شیله نهایتا به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آنها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب با جلد سبز زمردی را که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، حذف کرد و اگرچه آسیب‌های ناشی از آنها احتمالا جزئی هستند اما کتابخانه پیش از این که دوباره آنها را در قفسه‌ها قرار دهد، در حال انجام دادن آزمایش‌هایی است. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفتند: ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و یک آزمایشگاه بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آنهاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند.

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با افزایش علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن در معرض این ماده در بلندمدت می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی»(Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین از جمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

همچنین، آنها دریافتند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ حاوی نوعی ماده‌ معدنی موسوم به «سینابر»(Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

پژوهشگران دریافتند که کتاب‌های دارای جلد زرد نیز حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیک در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آنها را در پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع‌ در مهمانی‌های کریسمس، مسمویت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمویت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که در نهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

«هیلی وبستر»(Hayley Webster) مدیر کتابخانه «موزه ویکتوریا» گفت: کتاب‌ها به طور سنتی به عنوان اشیای نسبتا ایمن در نظر گرفته می‌شوند. اکنون احساس می‌کنم چیزهای بیشتری وجود دارند که باید یاد بگیرم و بدانم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • باجه سیار قبول مرسولات پستی در یزد فعال می‌شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه