Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از جهرم، انگار همین دیروز بود که اهالی داستان در سطح کشور شاهد رویش یک جایزه‌ ادبی در شهرستان جهرم به نام «نارنج» بودند؛ جایزه‌ای که از همان ابتدا گام‌های اولیه‌ خود را محکم برداشت و با نوع برگزاریش نوید یک اتفاق مثبت ادبی در سطح کشور می‌داد.

حالا که ۱۵ سالی از اختتامیه‌ اولین دوره‌ دوسالانه‌ داستان کوتاه نارنج در آذرماه ۱۳۸۶ گذشته است و نارنج در آستانه‌ برگزاری اختتامیه‌ هشتمین دوره‌ خود است بیشتر دوست‌داران داستان به اتفاق، این جایزه‌ ادبی را یکی از موفق‌ترین و سالم‌ترین جایزه‌های ادبی در بین فارسی‌زبانان دنیا می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بادپر که از دوره‌ اول در کنار دوسالانه‌ داستان کوتاه نارنج بوده است و امسال نیز پنجمین دوره‌ای است که  در راس این جایزه‌ ادبی است در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: اگر چه نگاه «دوسالانه‌‌ داستان کوتاه نارنج» یک نگاه ملی است و از بُعد ادبی اصلی‌ترین هدف ما شناسایی نویسندگان داستان کوتاه جوان فارسی‌زبان در سراسر دنیا و معرفی آن‌ها به جامعه داستانی کشور است اما دوستی و ایجاد زمینه‌ای برای آشنایی نویسندگان جوان و چهره‌های مطرح داستانی کشور نیز برای‌مان بسیار اهمیت دارد.

 

وی که حمایت از نویسندگان جوان و ارائه زمینه‌های لازم برای معرفی و همچنین آشنایی و آموزش آن‌ها را از دیگر دغدغه‌های خود عنوان می‌کند، می‌افزاید: البته در این بین معرفی شهرستان جهرم به‌عنوان یک شهر ادبیات‌دوست و با فرهنگ نیز همواره مدنظر ما بوده است.

دبیر دوسالانه داستان کوتاه نارنج که سالم برگزار کردن این جایزه‌ ادبی و پرهیز از هر گونه جانب‌داری، باندبازی و سلیقه‌ای عمل کردن در انتخاب آثار که متاسفانه در برخی جوایز ادبی رعایت نمی‌شود را دلیل اصلی استقبال بسیار زیاد نویسندگان از نارنج می‌داند، می‌گوید: استقلال و سلامتِ برگزاری مهمترین خصوصیت «دوسالانه نارنج» است به گونه‌ای که همه‌ نویسندگان و بزرگان ادبیات داستانی می‌توانند بر این حرف صحه بگذارند هرچند شکل برگزاری این جایزه‌‌ ادبی، نوع برگزاری اختتامیه‌ و حضور پررنگ نویسندگان و داوران از سراسر کشور نیز از دیگر شاخصه‌های مهم نارنج است

بادپر حضور تعداد زیادی از نویسندگان مطرح کشور در شهرستان جهرم بدون هیچ چشم‌داشتی، معرفی شهرستان جهرم به عنوان یکی از پایگاه‌های مهم ادبیات داستانی کشور، معرفی نویسندگان جوان و ایجاد زمینه برای رشد آن‌ها و هم‌چنین پیوستگی مداوم در برگزاری دوسالانه و انجمن‌های داستانی را از مهمترین دست‌آوردهای این برنامه معرفی و تاکید می‌کند: همین که این دوسالانه ۱۶ سال دوام آورده و نام جهرم را در رده‌های بالای ادبیات داستانی قرار داده نشان‌دهنده‌ مسیر درستی است که در پیش گرفته است هرچند به یقین نقاط ضعفی هم به خاطر کم‌لطفی‌ها و محدودیت‌ها داشته است.

وی دوری از حاشیه‌ها را یکی دیگر از علل مستمربودن این جایزه‌ ادبی عنوان و متذکر می‌شود نارنج باوجود بسیاری از ناملایمات، بی‌انصافی‌ها و نامهربانی‌ها که بعضاً در قالب دوستی هم با آن مواجه بوده، همواره جانب اعتدال در پیش گرفته و احترام به تمام جریان‌های ادبی در حوزه‌ داستان و سلایق را وظیفه‌ خود می‌داند.

 

بادپر که تامین بودجه‌ لازم برای برگزاری اختتامیه‌ هشتمین دوره این دوسالانه را مهمترین دغدغه‌‌ این روزهای خود می‌داند، ادامه می‌دهد: به قطع حمایت‌های محمدرضا رضایی نماینده مردم جهرم و خفر، شفیعیان فرماندار، سهرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نعمت‌اللهی رئیس اداره‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این دوسالانه تاکنون بسیار مثمرثمر بوده و جای تشکر بسیار دارد اما امیدواریم این همراهی‌ها برای برگزاری اختتامیه هشتمین دوره که به زودی انجام می‌شود نیز  زودتر شامل حال‌مان بشود و دغدغه‌ها و نگرانی‌های بسیار زیاد گروه اجرایی نارنج را برطرف کند.

وی درباره‌ آمار این دوره از دوسالانه داستان کوتاه نارنج نیز می‌گوید: در هشتمین دوره‌ دوسالانه نارنج شاهد حضور هزار و ۷۱۰ داستان از هزار و ۱۱۰ نویسنده از تمام استان‌های کشور و ۱۷ کشور خارجی بودیم که این آمار بالاترین رقم در بین جایزه‌های مهم داستان کوتاه کشور است.

دبیر دوسالانه داستان کوتاه نارنج ادامه می‌دهد: ۱۰ نفر از نویسندگان مطرح کشور کار داوری اولیه‌ این دوسالانه را برعهده داشتند که در پایان دور اول ۱۴۵ داستان به مرحله‌ نهایی راه یافت و کار داوری نهایی آن نیز از اوایل آبان‌ماه به‌وسیله‌ داوران مطرح کشور در حال انجام است و امیدواریم با حمایت مسئولان بتوانیم در آذرماه اختتامیه‌‌ هشتمین دوره را نیز برگزار کنیم.

بادپر در پایان با تشکر فراوان از تمام افرادی که از ابتدا و تاکنون به هر شکل و روشی یاری‌گر این دوسالانه بودند یادآوری می‌کند: نکته‌ مهم‌ در برگزاری و تداوم این دوسالانه نیازمند بودن آن به نگاه صادقانه و پر از مهر اهالی فرهنگ و هنر شهرستان و البته مسئولان به کارنامه‌ درخشان آن و  همچنین قبول کردن آن به‌عنوان یک نماد و برنامه‌ شاخص برای هنر و فرهنگ شهرستان است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره داستان کوتاه نارنج داستان کوتاه نارنج جهرم داستان کوتاه داستان کوتاه نارنج برگزاری اختتامیه شهرستان جهرم هشتمین دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۵۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی فینالیست‌های والتر اسکات ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت جایزه والتر اسکات، داوران جایزه والتر اسکات در سال ۲۰۲۴ که به انتخاب بهترین داستان‌های تاریخی سال می پردازد، فهرست نهایی رقابت امسال را اعلام کردند.

۶ کتابی که برای دریافت جایزه ۲۵هزار پوندی رقابت می‌کنند،عبارتند از:

«زندگی جدید» اثر تام کرو (چاتو و ویندوس)

«ارواح گرسنه» اثر کوین جرد حسین (بلومزبری)

«خانه پدری من» اثر جوزف اوکانر (هارویل سکر)

«به سمت مناطق میانی» اثر کای توماس (وایکینگ کانادا/جان موری)

«مطلق و برای همیشه» توسط رز ترمین (چاتو و ویندوس)

«خانه درها» اثر تان توان اینگ (کننگیت)

داوران با تاکید بر این که معیارهای داوری جایزه والتر اسکات که شامل اصالت، نوآوری، جاه طلبی، دوام و البته کیفیت نوشتار است به زیبایی در فهرست کوتاه سال ۲۰۲۴ خود را نشان می دهد، افزودند: ما ۶ رمان داریم که از نظر موضوع و سبک نوشتاری متفاوت هستند: تلاش زنان برای کسب جایگاه خود در لندن قرن نوزدهم، زندگی‌های درهم تنیده خطرناک در دهه ۱۹۴۰ ترینیداد، تنش‌های شدید در رم تحت اشغال نازی‌ها، یک داستان آرام‌بخش خانوادگی از دهه ۱۹۶۰، داستانی از پایانه راه‌آهن زیرزمینی، و عشق، خیانت و رسوایی در شهرک‌های تنگه پنانگ. در قلب هر رمان، درک عمیقی از انسانیت با تمام نقاط قوت و ضعف عجیب و غریب آن نهفته است و هر یک از نویسندگان فهرست نهایی امسال چیز جدیدی برای گفتن و روشی جدید برای بیان آن دارند.

هیات داوران ۲۰۲۴ متشکل از کتی گرانت (رییس)، جیمز هالووی، الیزابت لایرد، جیمز ناتی، کرستی وارک و سایرا شاه است. کتاب‌هایی که در این رقابت شرکت می‌کنند باید به زبان انگلیسی نوشته شده باشند، به دوره بیش از ۶۰ سال پیش مربوط باشند و در سال ۲۰۲۳ در بریتانیا، ایرلند یا کشورهای مشترک المنافع منتشر شده باشند. نویسندگان فهرست نهایی امسال از انگلستان، ایرلند، ترینیداد، کانادا و مالزی هستند.

جایزه والتر اسکات که برای تجلیل از داستان‌های تاریخی اهدا می‌شود یک جایزه ادبی بریتانیایی است که سال ۲۰۰۹ تاسیس شده و جایزه آن یکی از بزرگترین جوایز ادبی در انگلستان است. برنده این رقابت ۱۳ ژوئن در جشنواره کتاب مرزی در ملروز معرفی می‌شود.

کد خبر 6096251

دیگر خبرها

  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • سال گذشته ۶ میزبانی و ۱۴ اعزام برون استانی توسط هیات بدمینتون قم انجام شد
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • همایش «حوزه انقلابی حوزه منتظر» به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید
  • معرفی فینالیست‌های والتر اسکات ۲۰۲۴