Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، جمعی از اساتید دانشگاه شاهد درباره تحولات این دانشگاه در آستانه انتخاب رئیس جدید از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه آمده است: « این روزها با انتشار خبر استعفای جناب آقای دکتر ثقفی، رئیس محترم دانشگاه شاهد، سخنانی از داخل و خارج دانشگاه در باب ارزیابی گذشته دانشگاه و نیز آینده مطلوب مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از این سخنان حاوی مطالب عالمانه، منصفانه و مشفقانه و از سر دلسوزی، و بعضی دیگر حاوی مطالب احساسی، غیر علمی، سیاست زده و توام با حقد و کینه می باشد. در این جهت، لازم است توجه عزیزان را به چند مطلب کلیدی درباره دانشگاه جلب نموده و پیشنهاداتی را در خصوص آینده دانشگاه تقدیم نماییم: 
یک. واقع بینی و انصاف درباره دانشگاه شاهد ایجاب می کند که در کنار طرح نقاط ضعف و اشکال، مجموعه خدمات ارائه شده و نقاط قوت و ظرفیت سازی ها نیز مد نظر قرار گیرد. 
دو. امروز دانشگاه شاهد با گذشته دانشگاه شاهد چه از جهت امکانات زیرساختی، چه از جهت نظم و قانون گرایی، چه از جهت رتبه و جایگاه علمی و چه از جهت فضای سیاسی و اخلاقی تفاوت های عمیقی دارد و همین تفاوت باید سرمایه دانشگاه شاهد برای رسیدن به آینده مطلوب تلقی شود.
سه. از گذشته عده ای از عناصر سیاسی وابسته به پایگاه انحراف و التقاط به دانشگاه شاهد برای استفاده به عنوان باشگاه فکری و سیاسی خود چشم طمع دوخته بودند و هر چند امروز این افراد یا در دانشگاه حضور ندارند و یا در انزوا به سر می‌برند اما دوباره چشم طمع‌ناک خود را متوجه دانشگاه کرده اند که جا دارد با پاسخ قاطع اساتید روبرو شوند.
چهار. استادان دانشگاه شاهد به عنوان مظهر عقلانیت دانشگاه، سخنان و رفتارهای خارج از منطق و انصاف، و مشحون‌ از بی نزاکتی و توهین درباره مدیران دانشگاه را ( از سوی هر کس که باشد ) بر نمی تابند و حتما شان خود را از چنین سخنان و رفتارهایی مبرّا می‌دانند.  
پنج. دانشگاه شاهد به عنوان یک دانشگاه انقلابی و معطر به نام‌ شهداء و ایثارگران، باید از جهت فضای اخلاقی و معنوی سرآمد بقیه دانشگاه‌ها بوده و ضمن مرزبندی معنادار با فرهنگ لیبرال‌زده، نه تنها شرایط کنونی خود را حفظ کند بلکه به تقویت آن‌نیز مبادرت نماید. 
شش. دانشگاه شاهد یک دانشگاه معمولی کنار سایر دانشگاه‌های کشور نیست بلکه طبق اساس‌نامه آن، یکی از پایگاه های مرکزی برای تربیت نیروی انسانی متعهد و توانا برای انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که باید همواره اقتضائات آن فراهم باشد. 
هفت. وجود فضای آزاد برای نقد و طرح دیدگا‌های متنوع و متکثر، چه از جهات علمی و چه از جهات سیاسی حق استادان و دانشجویان دانشگاه شاهد محسوب می‌شود اما نباید این فضا به فرصتی برای استفاده ابزاری جناح های سیاسی از دانشگاه و یا ایجاد تریبون های یک طرفه در جهت سم پراکنی در محیط دانشگاه تبدیل گردد.
هشت. عمده اساتید دانشگاه شاهد ضمن قدردانی از زحمات و خدمات موثر و دلسوزانه جناب آقای دکتر ثقفی، معتقدند که درباره تعیین رئیس جدید برای دانشگاه دو مطلب کلیدی باید مدنظر رئیس محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر اعضای هیات امنای دانشگاه قرار گیرد: 
اولاً، با وجود ده‌ها استاد برجسته و صاحب صلاحیت در دانشگاه برای اداره دانشگاه، انتخاب رئیس از بیرون دانشگاه بی احترامی به اساتید دانشگاه قلمداد شده و تبعات خوبی نخواهد داشت. 
ثانیاً. رئیس جدید دانشگاه شاهد باید علاوه بر اینکه یک عنصر صد در صد متدین و انقلابی باشد، می بایست از ویژگی هایی چون: برجستگی علمی، مقبولیت، توانایی مدیریتی بالا، سعه صدر، برخورداری از روحیه جهادی و از همه مهم تر، برخوردار از ایده‌های تحولی باشد. 
نه. دانشگاه شاهد با وجود رشدی که طی سال‌های گذشته داشته، هنوز با جایگاهی که سزاوار آن است فاصله زیادی دارد و لازم است بنیاد محترم شهید و امور ایثارگران، به جز ورود در انتخاب رئیس دانشگاه، در جهت فراهم‌ شدن امکانات و بودجه لازم برای تامین نیازهای روز و نیز نیازهای تحولی دانشگاه هم احساس مسئولیت نموده و قدم های ملموسی را در این زمینه بردارد. »

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه شاهد ثقفی بنیاد شهید اساتید دانشگاه دانشگاه شاهد چه از جهت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید

«ای قسام ما را سربلند کن/ یک سرباز دیگر را نابود کن/ ما می‌گوییم عدالت تو می‌گویی چطور؟/ تل‌آویو را با خاک یکسان کن/ ما موشک‌های تو را حمایت می‌کنیم/‌ای حماس برایشان جهنم بر پا کن/ فلسطین را آزاد کنید/ فلسطین را آزاد کنید» این بخشی از شعارهایی است که این روزها دانشجویان آمریکایی در محوطه دانشگاه‌های خود سر می‌دهند. 

به گزارش ایسنا، محمدحسین آزادی در مقاله‌ای با این عنوان در کیهان نوشت: در اقدامی شجاعانه، دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به صحنه فریاد آزادیخواهانه دانشجویان در حمایت از غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. کانون و الهام‌بخش اعتراضات دانشگاه کلمبیاست، دانشگاهی که با ۲۵۰ سال قدمت در شهر نیویورک واقع است و تاکنون ۸۲ جایزه نوبل را از آن خود کرده است.

این دانشگاه یکی از مهم‌ترین مراکز تربیت دولتمردان آمریکاست به طوری که خاستگاه سه رئیس‌جمهور آمریکا از جمله فرانکلین روزولت، تئودور روزولت و باراک اوباما بوده است. دانشجویان معترض در این دانشگاه و دانشگاه‌های دیگر، خواستار قطع کامل روابط با نهادها و دانشگاه‌های اسرائیلی، افشای سرمایه‌گذاری‌های دانشگاه‌ها در شرکت‌های حامی این رژیم غاصب، و به‌رسمیت شناختن حق اعتراض بدون سرکوب و مجازات هستند.
حضور «مایک جانسون» رئیس ‌مجلس نمایندگان آمریکا، در دانشگاه کلمبیا در واکنش به اعتراضات دانشجویان، به جای گفت‌وگویی سازنده، به عرصه‌ای از تهدید و ارعاب تبدیل شد. جانسون که از عملکرد مدیریت دانشگاه در کنترل اوضاع نیز ناراضی بود، با لحنی تند و تهدیدآمیز، دانشجویان را به خاطر اعتراضاتشان سرزنش کرد و از احتمال ورود گارد ملی و قطع بودجه فدرال دانشگاه‌ها در صورت تداوم اعتراضات، خبر داد. این سخنان با واکنش قاطع و خشم دانشجویان روبه‌رو شد و به قطع سخنرانی جانسون منجر گردید.

در ۱۸‌آوریل، پلیس به چادرهای دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا یورش برد و ۱۰۰ نفر، از جمله دختر «ایلهان عمر» سناتور مشهور آمریکایی را بازداشت کرد. اما این سرکوب وحشیانه نه‌تنها نتوانست شعله‌های انزجار دانشجویان را خاموش کند، بلکه شور و شجاعت آنها را دوچندان کرد. اکنون، ده‌ها چادر، پلاکارد و نمادهای مقاومت در محوطه دانشگاه کلمبیا برافراشته شده‌اند. گویی هر چادر، پرچمی از آزادی و هر پلاکارد، فریادی رسا از ظلمی است که بر مردم فلسطین روا داشته می‌شود. بر روی یکی از پلاکاردها، جمله‌ای کوتاه اما گویا نقش بسته است: «مقاومت عشق است». و در ورودی محل تحصن، پارچه‌ای بزرگ با این عبارت خودنمایی می‌کند: «به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید».

دانشجویان اینک «نعمت طلعت شفیق» رئیس دانشگاه را به خاطر برخورد خشن پلیس مقصر می‌دانند و خواهان استعفای او شده‌اند، خواسته‌ای که از سوی مایک جانسون نیز با هدف دیگری مطرح شده است. رئیس ‌مجلس نمایندگان آمریکا «نعمت شفیق» را مدیری ناتوان خطاب کرده و گفته است: اگر شفیق نتواند فوراً اوضاع را تحت کنترل درآورد، باید استعفا کند، چون او نتوانسته امنیت دانشجویان یهودی را تضمین کند. این فشارها موضوع جدیدی نیستند. ماه‌هاست که سناتورهای آمریکایی، رؤسای دانشگاه‌ها را به کم‌کاری در قبال محافظت از دانشجویان یهودی و مقابله با حمایت دانشجویان از فلسطین متهم می‌کنند. جلسات استماع جنجالی «کلودین گی» و «لیز مگیل» رؤسای دانشگاه‌های ‌هاروارد و پنسیلوانیا که به کناره‌گیری آنها منجر شد، نمونه‌ای از این فشارهاست.

 «کاترین الیاس» یکی از دانشجویان متحصن دانشگاه کلمبیا در گفت‌وگو با فرانس ۲۴ گفته است: « ما در کشوری نشسته‌ایم که نه‌تنها بودجه‌ اسرائیل را تأمین می‌کند، بلکه سازنده بمب‌هایی است که بر سر مردم غزه فرو می‌ریزد. هر قطعه از تسلیحاتی که اجازه می‌دهد این - نسل‌کشی - ادامه یابد، توسط دانشگاه‌هایی مانند کلمبیا و از طریق موقوفات آنها تأمین می‌شود.»

علاوه‌بر دانشگاه کلمبیا، حالا دانشجویان آمریکایی در ۲۵ دانشگاه آمریکا از جمله مؤسسه فناوری ماساچوست، کالج امرسون، دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه تگزاس، دانشگاه میشیگان، دانشگاه نیویورک، دانشگاه اموری، دانشگاه کالیفرنیا و... تحصن کرده‌ و اعتراضات گسترده‌ای را در حمایت از مردم غزه به راه انداخته‌اند. برخی از اساتید دانشگاه نیز به موج اعتراض دانشجویان پیوسته‌اند، همراهی‌ای که منجر به بازداشت صدها نفر و اخراج آنها شده، یکی از این اساتید «پروفسور نوئل مکافی» رئیس گروه فلسفه دانشگاه اموری است که پلیس با وضعیت بدی او را بازداشت کرده است.
شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا، این اعتراضات را به ایران نسبت داده و مدعی شده که این دانشجویان نیروهای نیابتی ایران در دانشگاه‌های آمریکا هستند! ادعایی که بیراه هم به نظر نمی‌رسد. چرا که اندیشه ظلم‌ستیز و آزادیخواه انقلاب اسلامی همچون رایحه‌ای آگاهی‌بخش اینک مرزهای جهانی را در نوردیده‌ و تا قلب اروپا و آمریکا نفوذ کرده است. همان‌طور که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به‌خوبی تشخیص داده‌اند و در نامه سال ۹۳ خود به جوانان اروپا و آمریکایی شمالی قید فرمودند، قلب‌های این جوانان زنده و هوشیار است. اینک همگان می‌بینند که جوانان آمریکایی و اروپایی چطور در حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم آپارتاید صهیونیست فریاد می‌زنند، اعتراض می‌کنند، باتوم می‌خورند و بازداشت می‌شوند. 
گرچه ما به شکستن سکوت برخی رسانه‌ها و اساتیدی که هواخواه غرب‌اند و این روزها گویی فریاد مظلومان فلسطین در گوششان نجوا نمی‌شود و چشمانشان بر اشک‌های کودکان غزه بسته است توقعی نداریم‌، ولی بر اساتید و دانشجویان انقلابی ایران اسلامی فرض است که با همبستگی و حمایت از این جنبش، صدای دانشجویان آمریکایی باشند. ما می‌توانیم از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایر روش‌ها، از اساتید و دانشجویان آمریکایی در مبارزه برای عدالت و آزادی فلسطین پشتیبانی کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصوبه«تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان
  • تجلیل و تکریم از اساتید، مبلغان و مربیان عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج
  • ضرورت شایسته سالاری در دستگاه تعلیم و تربیت و آموزش
  • به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • گوترش تحقیقات درباره گور‌های دسته‌جمعی غزه را خواستار شد
  • سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درباره گورهای دسته جمعی در غزه شد
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی کردستان در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم